Robinson sertifikası mı? yoksa Gastronomi M.S. bölümü mü iyidir?

Aşçı arkadaşları bi adım öne alabilir miyiz? Çok önemli bi konu hamkında danışmak istiyorum. Lise son erkek kardeşim var, böyle bir eğitime girmeye hak kazandı. Sizce gastronomi okuması mı daha mantıklı ve getirisi fazla olan bir şey yoksa böyle bir eğitim programı mı? Ben üniversite okumasını istiyorum aslında ama emredici bi tutum sergilemiyorum, hangisi onun için iyiyse o olsun istiyorum. Bu otel "Yabancı dil öğrenirsen yurtdışına da aşçı olarak gönderebiliriz seni." gibisinden konuşmuşlar, gerçekten imkanları fazla mı? Mesela bunu okuyup ardından gastronomi de okusun der misiniz? Bu konu hakkında bilgilerinizi rica ediyorum, teşekkürler şimdiden.

com-lu5ki0xgoz5z4irvz80b.jpg
com-x1aold4gc46qrhn5m7lr.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Turizm otelcilik lisesi aşçılık bölümü mezunuyum. Devlet kurumunda memur kadrosunda aşçı olarak görev yapiyorum. Tavsiyem belge belgedir ama öncelik işini sevmesi. Sonrasında zaten yurtdışı için gerekli tecrübeyi kazanıp gitmek isterse hic durmasın. Çünkü turizm sektörü ülkemizde en değersiz görülen sektörlerin başında geliyor.

B

Kendisi istiyor aşçılık yapmayı, antepliyiz bir yandan eli de alışık yemeklere ve mesleğinde iyi olacağını düşünüyorum ve olur da umarım. Çok teşekkürler bilgiler için.

Ali Bakirsoy 6 yıl

Yeni bi avantajdan bahsedim o zmn size şuanda kendisine belki bi faydasi olur. Aralık ayında çikan bir kanunla meslek lise mezunu aşçilar teknisyen yuksek okul mezunlari tekniker unvani kazandi. Dolayisiyla bundan sonra devlet kurumlarina alinacak aşçılar teknik hizmetler sinifinda olacak vr suan bizdeki mevcut şartlardan çok daha iyi bi durumda olacaklar. Yani devlet babaya dayıcak sırtını Üniversite okuması tavsiyemdir ve işine kendisini vermesi. Ismi ne olursa olsun bu tarz eğitimle personel alan büyük otellerinde şahsımca tek amacı ama eğitim süresınce ama staj vesilesiyle ucuza istihdam sağlama düşüncesidir. Yinede kendi kararı hayırlısı olmasını dilerim.

Barbaros Zihinli 6 yıl

Barbaros Zihinli Anladım dostum bunu da göz önünde bulunduracağım titizlikle.

Ali Bakirsoy 6 yıl