Rota aşısı yaptıran annelerin yorumları

Arkadaslar rota asisi yapturan varmi? Tavsiyeleriniz nelerdir?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Ya bu asi cocuklari mahfediyor, ama israrla asilama yaptirmamizi söyleyen doktorlar var. Isi resmen ticarete dokmusler. Simdiki aklim olsa asla asla asla vurdurmazdim. Rota asisindan sonra ne geldiyse basimiza geldi. Vucut kolay kolay atamiyor bu asiyida, bakalim gecer diye uyaniyoruz her gune.

V

Çok haklısınız bizim doktor birde 3 doz ayarlamış mahvetti ikinci dozda çocuğun bağısaklarını

Özcn Gökhan 5 yıl

Nasıl bir ticaret acaba bahsettiğiniz doktorları bu şekilde suçlamanız hiç hoş değil

Derya Soyaklı 5 yıl

İlaç endustrisinin kirli yuzu. Cocuklarimizin sagligi uzerinde buyuk ticari oyunlar oynaniyor.

Sevil Erenker 5 yıl

Biz eczaneden aldık aşıyı ve sağlık ocağında ücretsiz vuruldu. Çocuk dr. özel bizim de dr yaptırın isterseniz eczaneden alın sağlık ocağında yaptırın dedi. Bu nasıl ticaret ?

Özlem Yavaş 5 yıl

İlaç endüstrisi çocukların aşılanmasını neden istesin aşı 3 kuruş ama eğer çocuk hastalanırsa 1 kutu antibiyotik çok daha pahalı asıl çocukların sağlığıyla oynayan kim bu durumda? Ayakkabı çanta gibi aşısızlık modası başlatan bazı ünlüler kendi çocukları nişantaşında büyüyor tabi, suriyeli çocuklarla aynı parkta oynatacak değil ya !

Derya Soyaklı 5 yıl

Yazdiklarim benim sahsi fikrim, isteyen benle ayni fikri savunur isteyen bana muhalif olur, bu duruma cokta takilmiyorum. Herkes yasadigi sureci daha iyi bilir. Isin ticari boyutuda alerji ile tanistiktan sonra cikiyor. Kalsiyum ihtiyaci icin verilen mamayi neyseki sgk karsiliyor, oda 2 yasina kadarmis, sonra nasil rapor çıkarırım orasi muamma. Yoksa kutusu 100 tl, ama mecbur kalip bunu para ile satin alan ailelerde var yada gruplarda bebegi icin rica minnet isteyen annelerde, doktorlarin verdigi krem, sampuan, losyon, probiyotik, bagisiklik guclendirici, muayene ucreti. Yada ilaclar (ucu bucagi yok) icin azda olmayan paralar oduyoruz. Bu vakte kadar aldigim urunlerde Sgk kortizonlu kremi birde mamayi karsiladi o kadar. Bahsedilen alerji olunca iyilesme surecide zamana yayiliyor maalesef, bir kutu ilacla giderilemiyor. Kucuk bebeklerde oldurucu etki ile sonuclanan bir hastaligin asisinin zorunlu olmamasi ne aci bir durum sanirim bunda hepimiz hemfikirizdir. Paramizin izin verdigi olanaklarda bebegimize en iyi saglik olanaklarini sunuyoruz, yeterki iyi olsun, her zaman deriz saglik onemli. Ama ben bu sekilde degilde saglikli hos zamanlarda bebegime bu harcamalari yapmak isterdim. Fikrinize saygi duyarim Derya Soyaklı Özlem Yavaş

Vildan Taşceker 5 yıl

Vildan Taşceker yazdıklarınızı sonuna kadar okudum doktorun cebine nasıl sizin paranız giriyor anlayamadım SGK yönünde haklı olduğunuz noktalar var konu sağlık olunca hasta 1.sırada olsun istiyoruz ama onlar maliyet etkin olsun fiyat performansı iyi olsun gibi öncelikler koyuyorlar çünkü gönüllü bir kuruluş değil sanki bir şirket !

Derya Soyaklı 5 yıl