Kefir tüketiminin var olan kanser hücrelerinde artışa neden olduğu doğru mudur?

Merhaba, kefir tüketiminin varolan kanser hücrelerinde artışa neden olduğu doğru mudur? Çok şaşırdım duyduğumda, kanser olanlara verilen diyet listesinda yasaklılar arasındaymış...

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Kanserin tam olarak mekanizması bilinmiyor. Bir çok neden kansere sebep olabilir. Bazılarında artırabilir mi bilmiyorum fakat bağışıklık sistemininde güçlenmesi gerek. Belki belli bir süre tüketilmeme gibi bir yol izlenebilir. Mesela bazılarına gerson protokolü çok iyi gelebilir. Ama ben olsam tüketirdim.

J

Dr. Gersonda hayvansal ürünleri önermiştir. İlk başlarda galiba sırf detok programı yaptırıyordu. Sünradan fikrini değiştirmiş olabilir. Eğer azılanlar doğruysa.

J


KEFİR: Kansere karşı Mucize mi? Bize mi öle Pazarlanıyor?

KEFİR: Kansere Karşı Mucize mi, Yoksa Bize mi Öyle Pazarlanıyor?
İŞ gezim dönüşü sabah 3'e kadar ayaktaydım saat farkından. Türkiye'nin en büyük gazetelerinden birindeki bir haber gözüme çarptı. Kefir, kansere karşı mucize! Zaten Kanserle Dans sayesinde "kanser" kelimesini duyunca antenlerim hemen açılıyor, yazıyı bir güzel okudum, ama gösterilen bir kaynak ve insan üzerinde yapılmış araştırma ile ilgili bilgi bulamayınca, kolları sıvayıp konuyu ben ele almaya karar verdim.

Kefir nedir?
Kefir, fermante olmuş sütten, laktik asit bakterili kefir tomurcuğuyla fermante olmus süt ve mayadan oluşur. Tomurcuklar sütü kültür ederken sağlıklı organizmalar oluşturur. Sonuçta hafif ekşi, yoğurda benzer bir içecek çıkar ortaya.
Kefirin faydaları nelerdir?
Bir bardak kefirde 8 ila 12 gram arasında protein bulunmakta. Yoğurtta 2-3 adet canlı ve faydalı kültür mevcutken, kefirede bu sayı 10. Ayrıca günlük almanız gereken A vitaminin yüzde 10 ve D vitaminin yüzde 25, kalsiyumun yüzde 30u bir bardak kefirde mevcut. Ve yoğurtta bulunmayan faydalı bakterilerle dolu kefir. Sindirim sistemine yardım ediyor, kalın bağırsaklarda kötü bakterilerin çoğalmasına engel oluyor. Laktoz toleransı olmayanların bile kolaylıkla faydalanacağı sütten yapılmış bir içecek hem de. Benim size yazdığım sadece okuduklarımdan ufak bir kesit ve evet çok sağlıklı olduğu tartışılmaz araştırmalarıma göre.
Peki Kefiri nerden bulacağız?
Avrupa ve Amerika'da kefir marketlerde mevcut. Yanlız ne yazık ki ne zaman şişelendiği, ne kadar süre rafta kaldığıyla bağlantılı olarak yararını kaybedebiliyor. Ama hiç içmemektense bence perakende satılanı kullanmak daha iyi. Eğer evde kendiniz yapmak isterseniz, size seve seve onun da linkini gönderebiliriz.
Kefir ve Kanser?
Esasında bilgiler çelişkili...
1. Kansere iyi gelip gelmediği hakkında yapılan denemeler sadece şu anda farelere uygulanmış deneylerle kısıtlı Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsüne göre. Ve sonuçların insanlar üzerinde henüz kanıtlanmadığına dikkat çekiyorlar.
2. 2011 Şubat ayında Kanser yönetimi ve Araştırma Merkezinin araştırmalarına göre kimi hücreli kanserlerde kanserlin çoğalmasını engellemiş.
3. Amerika Denver Naturopatik Kliniğinin arşivinde bulduğum 2007de yazılmış olan bir araştırmada, yoğurt meme kanser hücrelerinin çoğalmasına sebep olmadığı halde, kefirin bu hücrelerin çoğalmasını engellediğinden bahsediyor. Meme kanseri olan veya meme kanseri olmasında büyük risk taşıyan kadınların hergün kefir tüketmeleri öneriliyor.
Ben ne yapardım diye düşünüyorum hep böyle ilginç yeni birseyler okuyup öğrendiğimde... Babamın hastalığı zamanından çimen suyunu, zencefili, kefiri bilseydim kesinlikle zorla burnundan boğazından sokardım. Kurtulamazdı elimden.... Ama dediğim gibi, bu benim düşüncem, kendiniz veya sevdikleriniz icin seçiminizi bilemem...
Sadece unutmayın, bu kadar yazılarımızı okuyup bilgileniyorsunuz, kendinizi geliştiriyorsunuz. Korkmayın, doktorunuza sorun. Hayır derse, niye olduğunu sorun araştırın. Belki tedavi sırasında tasvip etmezler, sonrasında kullanmanızı onaylayabilirler. Sormadan, sebebini bilmeden öğrenemeyiz, siz veya sevdiğiniz de iyileşemez.

Kaynaklar:
http://www.livestrong.com/article/449940-what-are-the-benefits-of-kefir/
http://foodforbreastcancer.com/foods/kefir
http://www.denvernaturopathic.com/kefir.html
http://www.naturalnews.com/kefir.html

S

NEDEN KEFİR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
Yayınlanma tarihi: 27 Ağustos 2016

kasa fişi


Stony Brook University Cancer Center’in onkoloji diyetisyenlerinden Jennifer Fitzgibbon’ un kefir hakkındaki görüşleri:

Fermente bir süt ürünü olan kefirin kökeni Kafkasya’ dır; Doğu Avrupa, Rusya ve Güneybatı Asya’ da çok popülerdir.

Kefir, kefir tanelerinin kültürü ile elde edilir.

Karnabahara benzeyen bu taneler, laktik asit ve maya hücrelerinin kültürüyle üretilir.

Kültür de baz olarak hayvan sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü, meyve suyu ve şeker ve melas solüsyonları kullanılır.

Kefir taneleri bu baza konur ve fermente olması sağlanır, içmeden önce bu taneler süzülerek ayrılır.

Kefirin tadı ayrana benzer ama daha ekşidir.

Neden kefir?

Kefirin en önemli özelliği probiyotik ve prebiyotiklerden zengin olmasıdır.

Kefirde 30 kadar değişik türlerden mikroorganizma bulunması onu diğer fermente ürünlerden farklı kılar.

Probiyotikler, hem sindirime yardım eder hem de zararlı bakterilerin üremesini önler.

Prebiyotikler ise probiyotiklerin yakıt olarak kullandıkları karbonhidratlardır.

Kefirde ayrıca kalsiyum, protein ve B vitaminleri de vardır.

Brezilya’ da yapılan bir araştırmada kefirden yapılan bir jelin farelerde yaraların daha çabuk iyileşmesini sağladığı belirlendi.

Bükreş Üniversitesinin araştırmasında da kefirin antibakteriyel özellikleri ortaya kondu.

Türkiye’ de yapılan araştırma ise kefirin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösteriyor.

Japon uzmanlar kefirin kansere karşı koruyucu olduğunu iddia ediyorlar.

Hayvanlarda yapılan araştırmalar kefirin obezite ve pre-diyabetin temel işareti olan enflamasyonu baskıladığını gözler önüne seriyor.

Kefir anti-enflamatuar bir ürün olarak kabul ediliyor.

Kefir genellikle tek hücreli, bazı türleri ise çok hücreli ökaryot yapılı mantarlardan mayadan üretilmelerine karşılık zararlı mayalara karşı savaşta da faydalıdır.

özellikle de evde yapılan kefirin vücuttaki fazla mayaların yok edilmesinde çok büyük rolü vardır.

Tekrarlayıcı maya enfeksiyonları veya bir antibiyotik alınmasından sonra ortaya çıkan mayalardan şikâyetçi olan kadınlarda evde keçi sütü, organik süt veya Hindistan cevizi sütünden yapılan kefir bağırsaklarda dost bakterilerin tekrar çoğalmasını sağlar.

Süte karşı tahammülsüzlüğü olanlar da kefiri rahatlıkla tüketebilirler çünkü laktik asit bakterileri sütteki laktoz şekerini parçalarlar.

Kefir adı Türkçe keyif kelimesinden gelir.

S

Çok teşekkür ederim ilginize ve bilginize...

E

Tekrar teşekkür ederim...

E

Benim kayınvalidem 4.evre meme kanseri metastaz yapınca haberimiz oldu malesef cok sukur bir yıldır mucadele ediyor ve keyfi şimdilik iyi umarım boyle devam eder... Biz izmirde yasıyoruz onkologumuz da oldukca iyi bir doktor kefiri sorduğumuzda cok yeni yaygınlasan bir urun oldugu için alınan ilacların denendigi insanların bu urunu buyuk olasıklıkla tuketmediklerini ve iyi mi kotu mu bir etki yapacağının cok bilinmediginden kefir yerine yogurt tüketmesinin daha iyi olacağını söylemişti.

O

bağırsak mikrobioyatasının % 90 ı Lactobacillus ve Bifidobacteriumlardır
Bu nedenle
Probiotik ve Kombiotik yoğurt tüketilmesi daha öncelikli olmalıdır:

H

Kefir mayalanmasında yapılan yanlışlıklardan dolayı doğrudan kefir tüketin demek benimde aklıma yatmıyor.
özellikle elden ele dolaşan kefir danesi ve buna bulaşan mikroplar yüzünden sağlık açısından tehlikeler arzediyor:
Hele kanser hastaları söz konusu olduğunda yapılan önermeleri duyunca tüylerim diken diken oluyor.
Önce ZARAR VERME prensibi kimsenin umurunda değil.
Ben standart ve deklere edilmiş kefir mayasını öneririm bu yüzden doğrudan işaret ederek.

H

Haydar CansevgiLi hocam kısaca Bizim Maya toz kefir mayasını öneriyorsunuz demi? Ben de bugün birkaç profösöre daha sordum cevaplarını bekliyorum yazınca ben de paylaşcam. Benimde bir yakınım göğüs kanseri ona da kefiri önermemişler. Araştırmalara baktığımda coğu doktor öneriyor. Benimde ikilemde kaldığım bir konu hocam.

S

Bizim kefir mayası ile hazırlanan kefir ne kadar sürede tüketilmeli ?

N

2 haftada yararlılığı daha afzladır

Haydar CansevgiLi 5 yıl

Teşekkürler

Nuray Kesercigücüyener 5 yıl

Kefiri ne kadar sure mayaya birakmak lazim yanlislikla mayalayip unutup 1 hafta mayalandigi gibi duran kefir temizlenip terkar kullanilirmi yoksa artik zararli midir?

S

sündüs hanım bizim maya kefir ürünü 30 dk dır. 1 hafta olmaz.

S

Hani şu karnibahar tanesi gibi olanlar var ya onlarla mayaliyoruz 2 gune kadar bekletilebilir diye duymustum ama mayaladik unuttuk diyelim o tane iste sonra temizlenip kullanilirsa zararli mi ben bizim kefir mayasi hic bilmiyorum 30 dk cok iyi ama neden illa bu marka öğrenme sansimiz var mi?

S

peki bu bizim kefir ile olan 30 dk mayalayip en 2 hafta içinde tüketmelimiyiz dogrumu anladim birde probiyotik yoğurtve kombiyotik yoğurt mayalama tarifleri dosyalarda var mi nerden ulaşırim

S

Sündüs Rana hanım ben hepsini atıcam buraya tarifini lütfen okuyunuz not ediniz. Kefir en fazla 3 hafta içinde tüketilmeli 2 hafta ideali .

S

Teşekkürler not ediyorum hemen birde bu ürünleri nereden temin edeceğiz ayni anda hem probiyotik hem kombiotik yoğurt mayalayip bi gun birinden bi gun digerinden yesek olurmu yoksa bu hafta bu probiyotik diğer hafta kombiotik mi şeklinde tüketecez bir de sütü 15 20 dk kaynatinca icinde yararli bakteriler ölmuyor mu diyeceksininiz ki onun yerine biz mayada bakteri katiyoruz ama bu kattigimiz bakteriler sentetik bakteri olmuyor mu bagirsamiz tutuyor mu bu bakterileri?

Sündüs Rana 5 yıl

Sündüs Rana hanım probiotik yoğurt yapılışı içeriği
Bizim Probiotik Yoğurt Mayası Ürün İçerik Bilgisi
Probiotik Yoğurt Mayası
1.Lactobacillus delburueckki ssp. Bulgarius
2.Streptococcus thermophilus
3.Lactobacillus acidophilus
4.Lactobacillus rhamnosus
5.Lactobacillus plantarum
6.Bifidobacterium animals ssp. Lactis


Ürün Mayalama Bilgisi


1 Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
2. Mayalama sıcaklığı olan 40-45 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz
3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Probiotik Yoğurt mayası
paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. 30 dakika bekleyiniz.
4. 40-45 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş
olan mayayı katarak karıştırınız.
5. Mayalama süresi 5-7 saat arasındadır.
6. Mayalama süresince 40-45 derecelik ısıyı sabit tutmak için kabınızın etrafını ısısını
kaybetmeyecek şekilde sarınız.
7. Mayalama süresi sonunda Probiotik yoğurdunuzu buzdolabına koyunuz.
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak Probiotik yoğurdunuzu tüketebilirsiniz.
9. Paketi açtığınızda mayanın tamamını kullanınız.
10. Maya paketlerinizi buzdolabında saklamanız tavsiye edilir.

S

Sündüs Rana hanım kombiotik yoğurt yapılışı ve içeriği
Bizim Babyfor Kombiotik Yoğurt Mayası Ürün İçerik Bilgisi
1.Lactobacillus delburueckki ssp. Bulgarius
2.Streptococcus thermophilus
3.Bifidobacterium infantis
4.Bifidobacterium bifidum
5.Bifidobacterium longum
6.Lactobacillus paracasei


Ürün Mayalama Bilgisi


1 Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
2. Mayalama sıcaklığı olan 40-45 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz
3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kombiotik Yoğurt mayası
paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. 30 dakika bekleyiniz.
4. 40-45 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş
olan mayayı katarak karıştırınız.
5. Mayalama süresi 5-7 saat arasındadır.
6. Mayalama süresince 40-45 derecelik ısıyı sabit tutmak için kabınızın etrafını ısısını
kaybetmeyecek şekilde sarınız.
7. Mayalama süresi sonunda Kombiotik yoğurdunuzu buzdolabına koyunuz.
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak Kombiotik yoğurdunuzu tüketebilirsiniz.
9. Paketi açtığınızda mayanın tamamını kullanınız.
10. Maya paketlerinizi buzdolabında saklamanız tavsiye edilir.

S

Cokk Teşekkürler Allah razi olsun

Sündüs Rana 5 yıl

Birde arada bir normal yoğurt mayalamak gerekirmi, onada ihtiyacımız varmı

Aycan Çitak 5 yıl

Bizim önerimiz her probiotik ürünün değişik zamanlarda tüketilmesi yönünde. Yani bir hafta normal yoğurt yaptıysanız öteki hafta kombiotik yoğurt ya da probiotik yoğurt yapıp tüketmeniz. Ondan sonraki hafta kefir yapıp tüketmeniz bir sonraki hafta kefir kımız yapıp birbirine karıştırıp öle tüketmeniz başka bir hafta kefir probiotik yoğurt yapıp tüketmeniz vebenzeri Aycan Çitak hanım

Serdar Gökçeoğlu 5 yıl

Bu mayaları nereden temin edebiliriz teşekkürler

C

Sanirim eczanelerden

S