Saç beyazlaşmasını nasıl engellerim?

Slm arkadaşlar saçlarım beyazlıyo bunun çözümü varmı.
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
79
79 CEVAP

Saç beyazlamasına Bitkisel Çözüm
Bildiğiniz gibi tabiatta bulunan bazı gıdalar insan vücudundaki yerlere benzetilir. Örneğin ceviz içi insanın beynine benzer ve ceviz tüketildiğinde beynin daha geliştiği söylenir. Bu ne kadar ironi olsa da bu doğrudur.

Bizim saç beyazlaşmasına karşı tekrar eski rengine döndürmek için ceviz kabuğu veya ceviz yağından faydalanacağız. Tamamen bitkisel çözüm olan bu formülü sizlerle paylaşalım.

Malzemeler

Ceviz Kabuğu ( 10 adet ve kuru )
Su ( 1 litre )
Hazırlanışı ve Uygulanışı

Ceviz kabuklarının yaş olmamasına dikkat etmelisiniz. Ceviz kabuklarını bir tencereye atın ve içerisine 1 litre su ilave edin. Ocağın altını açın ve tam 15 dakika kaynatın. Kaynattığınız suyu duş sırasında son durulama suyu olarak kullanın. Bu arada saç diplerinize masaj yapmayı unutmayın.

Son durulama suyundan sonra ceviz kabuğu suyunun üzerine durulama yapmayın. Bu kabuk suları kafanızda kalması gerekmektedir.

3 hafta boyunca uygulayacağınız bu harika formül ile saçlarınızda bulunan beyazlar tekrar eski rengine dönecektir. Ceviz bulamadık derseniz, diğer formülüle bakmanızı tavsiye ederiz.

Saç beyazlaşmasına Ceviz Yağı
Eğer ceviz bulamazsanız, ceviz yağı kullanabilirsiniz. Ceviz yağını hemen hemen her aktardan temin edebilirsiniz. Şimdi saç beyazlarını gideren formül için kullanacağımız malzemeleri yazalım.

Malzemeler

Ceviz yağı ( 2 tatlı kaşığı – sahte olmayacak)
Tuz (Kristal olacak. Rafine tuz olmaz.)
Alkali su ( 2 çay kaşığı )
NOT: Aktarlardan temin edebileceğiniz ceviz yağı kesinlikle sahte olmamalıdır. Aktara danışabilirsiniz. Aynı zamanda tuz rafine tuzu değil! Kristal tuz olacaktır. Alkali suyunun özelliği PH seviyesi 7,3’ün üstünde olmasıdır.

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bir kase içerisine 2 tatlı kaşığı ceviz yağını koyun. Ardından içerisine 2 çay kaşığı alkali su ve içerisine çok az miktarda kristal tuz ekleyin. Karışımı karıştırın ve saç diplerinize uygulayın. Saç diplerine masaj yaparsanız, saç köklerini uyarmış ve dipleri harekete geçirmiş olursunuz.

Masaj işlemi bittikten sonra saçlarınızı toplayın ve bir bone takın. Karışımın saçlarınızda en az 1 en fazla 3 saat bekletmeniz gerekmektedir. Ceviz, ceviz yağı saçlar için tam bir şifadır.

Yukarıda sizlere verdiğimiz tarifler tamamen Ahmet Maranki’ye aittir. Eğer saç beyazlarını tekrar eski rengine çevirmek istiyorsanız, formülleri uygulayabilirsiniz.

A

Cevizin kahverengi katı kabuğumu yeşil kabuğumu?

Havva Özdeveci 6 yıl

Teşekkür ederim... Yorumunuzdan çok faydalanan olacaktır...

Nesrin Alas 6 yıl

Kahverengi olan

Nasır Karakış 6 yıl