Sağ göğsüm mastit oldu ne iyi gelir?

Sanırım sağ göğsüm mastit oldu. Sıcak soguk kompres, elektrikli pompa ile sağma ve sık sık emzirme sonucu bir nebze yumusadi. Ama hizla tekrar sertleşti. Acısından otururken bile ağlıyorum. Kizardi, sert ve şiş. Üzerime bir ateş bir üşüme geliyor. Araştırdığım kadarıyla tehlikeli biseymis. Napim ben şimdi.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Doğal Yollar Ile Mastit Tedavisi
1) Bebeğinizi emzirin. Çoğu kez mastit göğüste tıkanmış bir süt kanalı olduğuna işaret eder. Bunu aşmak için en iyi yol bebeğinizi sık sık emzirmektir. Bazen iltihap dolayısıyla acı verici olsa da, tartışmalı antibiyotik kullanımından daha doğru ve doktorlar tarafından da tavsiye edilen yol emzirmektir.
2) Göğsünüze masaj yapın. Bebeğiniz emiyormuş gibi göğsünüzü parmaklarınızla ovun. Bu tıkanan kanalın açılmasına yardımcı olacaktır. Masaja göğsün dış kısmından başlayarak meme ucuna ve iltihaplanan kısma doğru gidin.
3) Sutyeninizi lahana yapraklarıyla doldurun.
Bu yol biraz farklı görünse de Sutyeninizin içindeki çiğ lahana yaprakları iltihaplı bölge üzerinde iyileştirici etki yapacaktır. Soğuk lahana yaprakları, iltihabı azaltıcı soğuk kompres etkisi yaratacaktır. Ayrıca bu yapraklar, göğüsteki hassasiyeti azaltacak ve tıkalı süt kanalındaki iltihabın dışarı çıkmasına yardımcı olacaktır.
4) Çiğ sarımsak tüketin. Çiğ sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Üstelik sarımsağın medikal antibiyotiklerin aksine herhangi bir yan etkisi yoktur. Aynı zamanda emzirme esnasında yutmayı kolaylaştırır.
5) Sıcak duş alın. Sıcak suyla duş almak ve etkilenen bölgeye su tutmak, tıkanan süt kanalının açılmasına, iltihabın ve acının azalmasına yardımcı olacaktır.
6) Mümkün olduğunca dinlenin. Diğer tüm enfeksiyonlarda olduğu gibi, mastidi devamı edebilmek için de vücut çok fazla enerji harcar. Dinlenme, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun iltihapla savaşmasına ve en kısa sürede onu tedavi etmesine yardımcı olur.
7) Ekinezya alın. Ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendirici ve vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı şifalı bir bitkidir.
Bu adımlar iltihabın ilk sinyallerinden itibaren uygulandığında antibiyotikler kadar etkilidir. Yine de, tüm bunlara rağmen bir iyileşme gözlenmediyse doktorunuza başvurun. ALINTI

S