Sahibinden sitesinden yapılan satışlar yasal mı? vergi vs.

arkadaşlar http://sahibinden.com/ üzerinden yaptıgım satıslar ne kadar yasal? Maaliye okuyan yada maaliyede çalışan birileri varsa yeşillendirebilirler mi acaba? Azıcık dolandırıldımda ona göre bişeyler yapıcam veya yapmiycam.

com-sel0nfi610t4aaj6hooz.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Sürekli alım satım yapıyorsanız bunun vergisini vermekle mükellefsiniz. Bazı firmalarda görmüşsünüzdür sahibinden logolu defter makbuzv. B şeyler sahibinden ile iletişime geçin onlara sürekli ticari faaliyette bulunduğunuzu ve bu nedenle bu kazancın vergilendirilmesi için gerekli evrağa ihtiyacınız olduğunu söyleyin yardımcı olurlar.

U

Vergi levhasina sahip olmadığım için olmuyor maalesef

Servet Musk 6 yıl

Serbest meslek mensubu olarak en yakın vergi dairesine gidip sadece vergi numarası almanız yeterli olacaktır

Umut Dağlıoğlugil 6 yıl

Servet hocam dünde anlatmaya çalıştım dilim döndüğünce ama öle olmazo. Umut Dağlıoğlugil hocam sanada mualefet yapmak istemem ama harıl harıl ders çalışan Vergi dairesi müdürü adayıyım. Sizin dediğiniz şeyin türk vergi kanunlarıyla alakası yok. Fotoğraftaki kanun maddesindende anlaşılacağı üzere serbest meslek mensubu (doktor, ebe, sünnetçi, avukat, muhasebeci vb.) bilgisi ile meslek icra eden kişilerdir. "Serbest meslek" tanımındaki -serbest- kısmına değilde -meslek- kısmına bakmalısınız. Mal alıp satmak bi meslek değildir. Ticarettir.

com-hcxyok75jxfmzdkijtag.jpg

Alper Çakmakçıoğlu 6 yıl

Tamamdir konuya aciklik getirmis oldun abi tam olarak

Servet Musk 6 yıl

Peki ben Türkiye'ye birden fazla ürün getirtmek istesem aliexpress veya benzeri sitelerden vergisiniodeyerek 30 parça ürün getirtebilirmiyim ?

Servet Musk 6 yıl

İthalat yapmak apayrı bi işlemdir. Ticari ürün ithal etmek öyle forumlarda geçen "ürün gümrüğe takıldı 50 lira ödedik ya" meselesi değildir. Bunu resmi olarak kendin yapman zor ama bunu kendi adına getirip sana teslim eden firmalar var anca onlarla çözersin.

Alper Çakmakçıoğlu 6 yıl

Alper Çakmakçıoğlu uyarı için Teşekkür ederim uyanamadığım ana denk gelince serbest meslek diye gelmiş aklıma. Servet Musk o iş sanıldığı gibi kolay değil ithalatçı bir firma bulup onlarla anlaşmanı öneririm aliexpress den getirip satmak işin ticari boyutuna girdiğinde sıkıntı olabiliyor

Umut Dağlıoğlugil 6 yıl