Sakıncalı içerikli çocuk kitaplarını nereye şikayet edebilirim?

Bu tarz kitapları nereye şikayet etmemiz gerekiyor.

com-nkau3resipyxfiuwui45.jpg
com-uk2dvuxas1z4refqhhzt.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
112
112 CEVAP

İlk defa gorduyseniz sasirmayiniz, kuşların kuyruğunu kesen nasrettin. Hoca mi dersin, sapık ömer seyfettin hikayeleri mi dersin, var böyle kitaplar. Küçük çocukların beynini sadece çizgi filmler zehirlemiyor yani

O

Ömer Seyfettin sapık değil yanlış olmasın lütfen, dönemin Bulgar zulmüne karşı tanık olduğu olayları yazmıştır. Sadece şunu söyleyebiliriz ilkokul ve ortaokul kademesi için uygun değildir.

Lütfiye Taç 6 yıl

Hayır gayette sapıktir kendisi, öldükten sonra cesedi pek iyi şeyler gormemistir. Fantezi kurduğu birkaç yazısı var ki buraya atabilirm ilk ve ortaokul kademesini geçtim lise için bile uygun degil. Milli egitimin tavsiye ettigi 100 temel eserden birçoğu düpedüz saçmalık.

Oğuzhan Talaş 6 yıl

Oğuzhan Talaş Benim kastettiğim eserlerin içeriği masum şeklinde değil. Yaşadığı bölgede tanık olduğu ya da duyduğu olayları nakletmiştir genellikle. Yani onun hayal dünyası olarak algılanması biraz acımasızca oluyor. Naaşının başına gelenler ise Türk toplumunun sanatçısına olan yabancılığı ile ilgili. Bomba, beyaz Lale gibi eserler evet içerik olarak uygunsuz lakin ben bir edebiyat öğretmeni olarak bunların kurgu olduğunu düşünmüyorum aksine yaşanmış olaylar olduğu yönünde ısrarcıyım ve Ömer Seyfettin bilinçli bir şekilde Bulgar zulmünü tarihe not düşürmek için yazmıştır diye biliyorum.

Lütfiye Taç 6 yıl

Buyrun lutfiye hanım https://onedio.com/haber/milli-hikayecimiz-omer-seyfettin-den-cocuklarimiza-silaha-oral-seks-kan-siddet-tecavuz-687994

Oğuzhan Talaş 6 yıl

Oğuzhan Talaş Siz benim ne demek istediğimi anladığınızdan emin misiniz? Bir yazar kurgu ya da gerçekliği yazar. Eğer gerçeği yazıyorsa var olanı yazdığı İçin onu suçlayamayız değil mi? Ha kurguysa o zaman işin rengi değişir. Dönemin siyasi şartlarını düşündüğümüzde yazılanların gerçek olduğunu kavramak zor değildir diye düşünüyorum.

Lütfiye Taç 6 yıl

Tamam o zaman eğer edebiyat sanat buysa kurgu da olsa birbirinden korkunç ve sapıkça öğeler ile yahudi-alman zulmünu anlatacağım kitaplar yazacağım, karşınıza yeni bir adolf hitler cikarsa şaşırmayın. Benim demek. İstediğim bu tarz kitapları yetişkin insan lar bile zor anlarken küçük çocuklara temel eser diye okutmanin mantığı nedir? Burada yazara laf atmiyorum ancak şu attığım postu incelerseniz ömer seyfettin in o donemde e pek sağlıklı psikolojiye. Sahip olduğu soylenemez. Kanli kadın bacakları olmadan da zulüm anlatilir mi bilmiyorum. Bildigim şey yetiskinler haric okutulmamasi gerektigi

Oğuzhan Talaş 6 yıl

Oğuzhan Talaş İçerikler konusunda sizle hemfikirim hatta bunu derslerimde öğrencilerime de hep söylerim milli bilinç yaratmak İçin Ömer Seyfettin doğru isim değildir ama bu amaçla kullanılmıştır uzun süre. Bu şekilde yazan çok fazla yazar var ve tuhaf yanı ise kurgu olduğunu bilmemiz. Benim anlatmak istediğim tek şey merhum yazar sapık değil bağlı bulunduğu natüralist akımın gereklerini yerine getiren fazla açık bir isim. Yani onun bu şekilde şiddeti, teşhiri destekleyen detaylı tasvirlerde bulunması aslında Emile Zola, Maupassant gibi isimlerden aldığı etkiden kaynaklanıyor.

Lütfiye Taç 6 yıl

Gel de delirme ya saçma sapan Onedio içeriği ile eleştiri yapıyor adam. Dayanak noktası kadına "şiddet" hiçbir kitapta, filmde kadına bir şey olmasın öyleyse.

Ahmet Heaven 6 yıl

Hahahahaha

Avni Özeruz 6 yıl