Sedef hastalığı için doğal ilaç olarak önerirsiniz?

Sedef hastalığı için doğal ilaç olarak önerirsiniz?
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Sarı Papatya Çayı Banyosu
Papatya, sedef hastalığına bağlı iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda sedef hastalığının daha fazla büyümesini ve yayılmasını engeller.

Sarı Papatya, sedef hastalığına bağlı kaşınma ve ağrılar için harika bir bitkisel tedavi yöntemidir!

Papatya poşet çaylarından 4 veya 5 poşet alıp. Yaklaşık 15 dakika boyunca 4 su bardağı suda kaynatın.
Çay hafif soğuduktan sonra, sıcak suyla dolu (çok sıcak olmayan) bir küvete hepsini dökün.
Küvetin her tarafına düzgün bir şekilde yayılmasını sağlamak için küvetteki suyu karıştırın.
Yaklaşık 20 dakika boyunca küvetin içinde bekleyin.
Zerdeçal
Zerdeçal çoğu hastalıkta olduğu gibi sedef hastalığını tedavi etmek için de kullanılan şifalı bir bitkidir.

Zerdeçal sedef hastalığını önlemek ve iyileştirmek için çok etkilidir. Hap veya ilave formda alınabilir veya yemeklere katılabilir. Önerilen zerdeçal dozu günde 1,5 – 3 gramdır.

Çay Ağacı Yağı
Çay ağacı yağı, Avustralya’ya özgü bitkilerin yapraklarından elde edilir. Çay ağacı yağının antiseptik Özelliğe sahip olduğu biliniyor ve cilde uygulanabiliyor.

Çay ağacı yağı içeren şampuanlar kullanarak saç derisindeki sedef hastalığını iyileştirilebilir. Ayrıca az miktarda çay ağacı yağını direk olarak sedef yaralarının üzerine uygulayabilirsiniz.
Bununla birlikte, çay ağacı yağının sedef hastalığına etkisini ispatlayacak bilimsel bir araştırma bulunmamaktadır. Çay ağacı yağını dikkatli kullanın, çünkü bazı insanların bu yağa alerjisi olabilir.

Elma Sirkesi
Eski çağlardan beri bir dezenfektan olarak kullanılan elma sirkesi, sedef hastalığından kaynaklı kafa derisinde ve ciltteki kaşınmaları azaltır.

Haftada birkaç kez az miktarda organik elma sirkesini kafa derinize ve kaşınan sedef yaralarına sürebilirsiniz. Kuruduktan sonra bekletmeden yıkayın.
Eğer hassas cildiniz varsa eşit oranda suyla seyrelterek bu yöntemi uygulayın. Cildinizde açık yaralar varsa bu yöntemi kullanmayın.
Yulaf
Yulaf cilt için çok faydalı bir bitkidir. Yulaf ezmesini su ile harç kıvamına getirerek cildinize uygulayın ve 10 dk kadar sonra temizleyin. Bunu yapmak, kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltacaktır.

A