Sezeryan ile doğum yapan para mı ödeyecek?

Sezeryan ile dogum yapana dogum başına 2000 TL para cezası verilecekmiş ne düşünüyorsunuz bu konuda?

com-pu7kqxhf40qn5m1n2btg.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
47
47 CEVAP

Bedir Karteper aynı komiklik durumunu sabahtan beri bende sizin için düşünmeye başladım. Çünkü hayret ettim, bir insan sırf evlendi diye tıbbi bir operasyon olayında, kişinin bilinci yerinde olduğu halde o bedene ortak olabileceği düşüncesine nasıl kapılabilir?

B

Tramvadan bahsetmişiniz. Kadın bedeninden bahsetmişiniz. Araplardan bahsetmişiniz. Siz sanırım Türkiyede yaşamıyosunuz.

Bedir Karteper 6 yıl

Tranva geçiriren eşe eş pskolojisi uygulandığını sanırım bilmiyorsunuz

Bedir Karteper 6 yıl

Türkiye'de yaşıyor olmam, bireyselliği umarsamayacak olmam anlamına gelmiyor, birçok yanlış uygulama veya kültürel araplaşma olması gerçeğin değerini düşürmüyor.

Banu Safak 6 yıl

Konunun Türkiye ile ne alakası var? Konu evrensel doğrularla ilgili,

Banu Safak 6 yıl

Bir inSan sırf evlendi diye dediğiniz konedide ayrıca üzücü

Bedir Karteper 6 yıl

Bir kadın tek başına cocuk sahibi olmaya karar veremediği gibi bir erkekte tek basına vveremeğini sanırım biliyorsunuz.

Bedir Karteper 6 yıl

Konu evrenselse sezeryenin dünyaca sağlık yönünden. İhtiyac duyulmadıkca. Yapılmadığınıda bilmeniz gerekir

Bedir Karteper 6 yıl

Konu Türkiye ise Türkler araplardan arapcı bir zihniyete sahip oldu. Yani bu yüzden dedim Türkiyede deilsiniz sanırım diye

Bedir Karteper 6 yıl

Çocuk sahibi olmaya karar vermekle çocuğun doğumu arasında bir bağlantı göremiyorum. Sırf birlikte ortak bir birey yetiştirmek için karara varmış olmak, kadının bedeninden çocuğu nasıl çıkaracağına da karar verebileceğiniz anlamına gelmez. Ayrıca bir link paylaştım bir bakın isterseniz. Bir sürü atıp tutanı olmasına rağmen evet isteğe bağlı sezeryan dünyada özellikle batıda uygulanan bir yöntemdir, kimse doğum yapmak istemeyen bir kadına zorla doğum yaptırtamaz, insan haklarına aykırı bir durumdur. Aydınlatılmış bir onay formu doldurur kişi riskleri bildiğini ve kabul ettiğini onaylar ve sezeryana alınır. Kişinin doğum dışında da tedaviyi reddetme, kabul etme veya başka bir alternatif seçme hakkı vardır. Çünkü beden kişiye aittir. Diğeri işkenceye girer.

Banu Safak 6 yıl

evet katılıyorum arapçı bir zihniyet var, bu hükümetin aldığı birçok kararda bu doğrultuda zaten. İyi bir şey beklemeyinü

Banu Safak 6 yıl

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ezgi-basaran/anne-bebek-olumlerinin-artmasindan-endiseliyim-1094271/

Banu Safak 6 yıl

Ben bu sezeryen yasağını destekliyorum. Neden derseniz. Devlet hastahanelerinde hastalarında yoğunluğunu göz önüne alıp bir çok gereksiz sezeryan doğum hastaya zoraki kabul ettiriliyor. Heleki Türkiyedeki okuma oranlarını göz önünde bulundurursak.

Bedir Karteper 6 yıl

özel hastahaneler zaten sırf para için dezeryan diyo.

Bedir Karteper 6 yıl

Ben kadının bedenine karışmaktan. Değil eşler arası ortak karardan bahsediyorum.

Bedir Karteper 6 yıl

desteklediğiniz şeyin nasıl trajedilere gebe olduğunu görseniz desteklemezdiniz.

Banu Safak 6 yıl

Kadın kendini kestirir. Sonraki evrelerinde sıkıntılarda eşler üzerindedir bir olayı bütün olarak değerlendirerek söylüyorum bunu

Bedir Karteper 6 yıl

Eşler arası ortak kararlar beden üzerinden verilemez, sadece eşler birbirine saygı gösterirler. Beden başka bir şey ortak karar alınacak konular başka bir şey. Aklım almıyor doğum yapacağım oturup kocamlar konuşuyorum ben sezeryan istiyorum, doğumdan çok korkuyorum diyorum, o da bana hayır normal yapacaksın, ben öylesini uygun görüyorum diyor, senin bedenin benimde bedenim diyor, bende ama o doğum odasına girecek ve çocuğu doğuracak olan benim, dışarda sigarayla bekleyecek olan sensin, nasıl böyle bir şey söyleyebilirsin diyorum, eee biz ortak karar alabiliriz bu konuda diyor. Olay örgüsündeki akıl almazlığı görmüyor musunuz cidden?

Banu Safak 6 yıl

Ben normal doğumunda sıkıntılarını biliyorum. Ama yinede sezeryeni en son ve sıkıntılı dönemlerde yapılması gerektiğini düşünüyorum

Bedir Karteper 6 yıl

bu sadece bir düşünce olabilir, yaptırım içeren bir yasak olamaz

Banu Safak 6 yıl

siz dışarda beklerken kadın içerde fiili olarak bir olayın içinde dikkatinizi çekerim. Ve siz bu işte ortak karardan bahsediyorsunuz.

Banu Safak 6 yıl

Benim söylediğim ortak düşünce riskler. Getiriler. Siz dikta sölemle karıstırıyosunuz

Bedir Karteper 6 yıl

Eş pskolojisi dedim. Eş ile verilir. Buradandamı anlamadınız

Bedir Karteper 6 yıl

riskler ve getiriler konusunda da eşinize destek olmak varlığınızı hissettirmek kararlarında arkasında durmak sizin eş olarak göreviniz zaten. Kişinin aldığı kararlardan dolayı kendin ettin kendin buldun demez sanırım hiçbir eş.

Banu Safak 6 yıl

burada erkeğe düşen görev dokuz ay tüm kaynaklarıyla beslediği ortak bebeğin dışarı çıkmasının nasıl olacağı kararında eşinin yanında yer almak, onu rahatlatmak ve arkasında olduğunu hissettirmektir.

Banu Safak 6 yıl

Hanfendi benimin 2 çocuğumda sezeryenle oldu. Doktor 2 mizlede konuştu artıları eksikeri ve kararı öncelik anneye bıraktı ve eşimle kısa bir konuşma ile sezeryeni kabul ettiğimizi belirttik. Anlıycanız bu olay bukadar basit

Bedir Karteper 6 yıl

Ki doğum çok özel bir olaydır, kadının travma yaşayarak değil, mutlu bir şekilde doğumdan çıkması gerekir, mutsuz bir şekilde bu özel olayı yaşamış bir kadından sonraki süreçte anne ve eş olarak verim alamazsınız zaten.

Banu Safak 6 yıl

Doğum sondası tranva hem normal hemde sezeryede mevcuttur

Bedir Karteper 6 yıl

Tamam o zamam tartışmanın manası yok, üstünüze düşeni yapmışsınız, devletin bunu yaptırıma bağlayıp kendince allahın işine karışıyorlar diye aldığı kararlara alkış tutmaya da gerek yok ben.

Banu Safak 6 yıl

Bakınız işte türkiyede yaşamadığınız çok acık

Bedir Karteper 6 yıl

lohusalıkla karıştırmayalım olayı bedir bey. Doğum konusunu hiç düşünmemişsiniz kişinin o odada neler yaşadığı ve çektiği konusunda bir fikriniz olmadığı için sonrasında zaten travma olur diyorsunuz. Travmatik doğum yazıp araştırın googleden. Neden bahsettiğimizi anlayacaksınız.

Banu Safak 6 yıl

Gidin özel bir hastahane doktoru ile konuşun. Belli oranda hastaya bakmak yada ameliyat etmek. Gibi birçok gastahane mutabakatı vardır.

Bedir Karteper 6 yıl

Kişisel sezaryen isteği farklı keyfi sezeryen uygulaması farklı burda devlet bunu anlatıyor

Bedir Karteper 6 yıl

post içinde bir kadın parasal bedelleri paylaşmıl bi okuyun ne anlatılmak istendiğini anlarsınız

Bedir Karteper 6 yıl

Normal doğum 800 tl zorunlu sezeryen 1200 tl ve sezeryen (hasta isteğii ile olan ) 2500 tl anlıyormusunuz. Ne anlatıldığını

Bedir Karteper 6 yıl

Ben doğumun her türlüsünde tranva olabiliceğini söyledim.

Bedir Karteper 6 yıl

Yasaklarla sorun çözülemez, ancak insanların ölümüne neden olunabilir, eğer normal doğum taraftarıysalar, eğitim verecekler, annelere anlatacaklar, sonrasında iki doğum şeklinde de bilgilendirip kararı anneye bırakacaklar. Yoksa eğer sezeryan oranlarını yükseltirsen senden keserim derlerse sonuçlarını ülke olarak kucaklarız. Bu saatten sonra inanın benimde umurumda değil, kişiler elenmek istiyorlarsa elenebilirler, evrimde bunu gerektirir zaten, sezeryan sayesinde doğada elenmesi gereken insanlara da yaşam hakkı tanındı, yoksa zaten anne ve bebek ölümleri devasa boyutlardaydı, bu kurtulanlar bile eğer hala bu şekilde konuşuyorsa benim diyebileceğim bir şey kalmıyor. Devlet zinayı suç kabul edemez, çünkü bu iki kişiyi ilgilendirir, sen kocanı ya da karını aldatırsan öldüreceğim seni diyemez mesela bu da onun gibi sen sezeryanı seçersen suçlu olursun ceza yersin de diyemez. Bu devletin karışabileceği bir şey değil. Ayrıca herhangi bir risk faktöründe sezaryan yapılabilir diyor ve risk faktörlerini sıralıyor, sadece bedensel faktörlerin bir bölümünü bu kapsama almış, ama duygusal risk faktörlerini devre dışı bırakıyor. Psikoloji de bir risk faktörüdür.

Banu Safak 6 yıl

Erkekle ortak karar da işte bunun için vardır. Hertürlü riski değerlendirilmesi. Ayrıca normal doğumda daha çok görülen ölümlerde vardır. Bunuda biliyorum.

Bedir Karteper 6 yıl

Dediğim gibi devlet bizi taş devrine götürmeye karar vermiş, daha rahat güdülen sürüler istiyor ve islama da uygun bir yaşantıyı zorla dayatıyor. Neyse halk kendi seçimini yapacak zaten yakında referandumda. Ne istiyorsa onu yapsın, ama ben çocuklarımı bu zihniyetten ve ortadoğu çukurundan çıkaracağım herkes istediğini yapsın. Saygılar.

Banu Safak 6 yıl

Banu Safak devlet burada hastaya değil hastahaneye yaptırım yapıyo siz farklı anlamışınız herseyi

Bedir Karteper 6 yıl

Eğitim konusında sonuna kadar haklısınız

Bedir Karteper 6 yıl

hastaneye yaptırım yapıyor evet, doktorlarda bu yaptırımdan pay almamak için ne yapacaklar göreceğiz. Rica ediyorum paylaştığım linki okuyun. Orada normal doğum taraftarı bir uzmanın sözleri var. Demek istediğimi daha net anlayacaksınız.

Banu Safak 6 yıl

Ben sizi anlıyorumda siz beni ankamıyosunuz

Bedir Karteper 6 yıl

Tabiki bu yaptırımın sonuçları ağır olacak çnkü korku var insanlarda

Bedir Karteper 6 yıl

Bilinçli birey ve toplum olmadığımız için ağır getirileri olacak

Bedir Karteper 6 yıl

neyse bebeklerim acıktı, dediğim gibi linki okuyun uzmanından dinleyin, tartışma kısır döngüye dönmesin iyice. Geniş, ayrıntılı ve öngörülü düşünürseniz daha netleşecek her şey. İyi günler.

Banu Safak 6 yıl

Türkiyede hastahaneler bi nevi banka gibi ticaret haneye yönelik uygulamalar yapıyo önce sağlık değil önce para. Bunu anlarsanız olay çözülür.

Bedir Karteper 6 yıl

Bebişlerinize sevgiler sizede iyi günler

Bedir Karteper 6 yıl