Sirkeli suyla burnumuzu yıkamanın bir sakıncası var mı?

Sakıncası varmıdır ?

com-mbaqoow2ys9z4ozy8o6j.jpg
U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
48
48 CEVAP

Üçte bir oranında sirke katip yüzüme tonik olarak kullanıyorum ayrıca sprey şişesine doldurup buzdolabı temizliği, toz alma, yer silme herşeye kullanıyorum. Hatta çocukların banyo suyuna son durulama da ekliyorum. Salatalara, çorbalara koyuyorum. Normalde öyle çok geniz alıntım olur ki bu sene olmadı.

A

çorbalara içerken mi ilave ediyorsunuz?

Ezgi Domaç 6 yıl

Evet Ezgi hanım aslında tadını çok sevmiyorum son 2 kaşık kalınca sifa niyetine 2 tatlı kaşığı kadar koyuyorum.

Asiye Akıncı 6 yıl

ben de pek sevmem ama geniz akıntısı diyince ilgimi çekti çorbanın sonunda eklemek iyi fikir, teşekkürler

Ezgi Domaç 6 yıl

Yüzünüze iyi geldi mi

Ayşenur Uzundal 6 yıl

Hem de nasıl

Asiye Akıncı 6 yıl

Zaten sorunlu bir cildim yok ama temizlerken resmen pamuk kararıyor ki hem sabah hem akşam yüzüme püskürterek kullanıyorum. Bugüne kadar kullandığım kimyasallara üzülüyorum.

Asiye Akıncı 6 yıl

Nasıl bi değişim oldu merak ettim iyi geldiyse ben de başlayabilirim

Ayşenur Uzundal 6 yıl

Değişim için değil temizliği için kullanıyorum. Kimyasal tonik yerine ev yapımı sirke. Yani ekstra birşey diyemem. Sadece Canan hocanın yiyemediginiz şeyi cildinize surmeyin sözünden etkilenip kendime alternatifler üretiyorum.

Asiye Akıncı 6 yıl

Evet doğru söylüyorsunuz

Ayşenur Uzundal 6 yıl

Evde kimyasal temizlik bile geniz akıntısına yol açıyor, burunda mukozal yoğunlaşma yapıyor. Sirke ile temizlik, çamaşırları da ya sabuntozu matik ya da eti matikle yıkayıp yumuşatıcı yerine beyaz sirke ve birkaç damla uçucu yağ katarım, bulaşık makinesinde de bir buçuk tatlı kaşığı limon tuzu iki tatlı kaşığı karbonat atar parlatıcı yerinede beyaz sirke katar öyle yıkarım, krem temizleyci olarak da karbonat ile sıvı arapsabununu karıştırır macunyaparım lavabolar musluklar wc banyo temizliğinde bunu kullanırım, dezenfektan olarakda beyaz sirkeli su ile durularım. Haydar beyindediklerine ilaveten bunları da yaparım. Evde eskiden olan burun geniz akıntısı faranjit hapşırıklar olmaz bizde.

Sadiye Alır 6 yıl

Zaten geniz akıntısı mukozal yoğunlaşma vs nefes yolunu zorlayan sorunlar ve haliyle psikolojik sorunları olan yani panik atak depresyon vs olanlarda uyku hijyenini bozduğu için ve zaten uyku bozukluğu da yaşadıkları için onları daha fazla etkiler. Çünkü dinlenemeyen kendini tamir ederken oksijensiz kaldıkça vücutta çokgörev yarım kalır haliyle ertesi sabah daha gergin daha yorgun kalkılır. Ben böyle düşünüyorum.

Sadiye Alır 6 yıl