Spor yapıp dikkatli besleniyorum ama kilo veremiyorum, ne yapmalıyım?

Merhabalar, bir çözüm arıyorum. Sizlerin tecrübeleri belki yol gösterir. 168 boyunda 105 kılıyım. Bir yıldır aktif spor yapıyorum ve dikkatli besleniyorum. Fakat bir yılda hic ilerleme kaydetmedim. Belki kilo alacaktım onu engelleyebildim bilemiyorum. Her uygulama başlangıcında 4 kilo veriyor fakat bu kiloyu hemen geri alıyorum. Bana bir yol gösterin. Rutin tahliller normal görünüyor diyor doktor. özel yaptırmam gereken bir test tahlil var mi.

Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Tiroid, tiroid antikorları, d vitamini ve insülin direnci veya gizli şekere bakılmali

S

Bunlar ölçüldüğünde zaten gizli şeker hakkında da yorum yapılabiliyor aslında. Ama şeker yükleme testi yaptırmam ben olsam asla.

Sadiye Alır 6 yıl

Bendede tiroid antikorları yüksek çıktı. Diğer tiroid değerleri ise normal D vitamini çok düşük. Kilo verememekle bunların ilgisi var mı

Yadigar Aksaray 6 yıl

Okuduklarıma göre evet ilgisi var. D vit zaten bir vitamin değil hormon. Tiroidin sağlıklı üretilip çalışması için gereken vitamin ve minerallerden biri. Tiroid bozuksa kilo alma da verme de yani ideal kiloyu ve hormonlarındüzenini korumak da güçleşiyor. Antikorlar yüksekse zaten tiroid sağlıklı çalışmıyor deniyor. Aslında kilo sorunu sebep olabildiği gibi tam olarak sebep de değil, kilo sorunu sağlıksızlığın sonucudur çoğunlukla. Karatay beslenmesi yapanlar zatenkilo vermek için özelçaba harcamazlar çünkü beslenme ve yaşam şekilleriyle zaten ideal kiloya gelmeleri bonustur.

Sadiye Alır 6 yıl