Şuan rüyada mısınız?

Rüyada mısınız?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
57
57 CEVAP

Ayrica rüyadayken ruh farkli bir zamana geçmektedir. Uyaninca rüya olduğu bilincine varilir. " İnsanlar uykudadir, ölünce uyanacaklar." (Hadis) buna işaret etmektedir. Bu dünyaya ait olan ve Topraktan yaratilan Insan bedeni, yine topraga donunce, bu dünyaya ait olmayan ve Allahin Nur'undan yaratilan, bir parça olan ruhumuz ise mekan değiştirip ebedi aleme gidecektir. Ne kadar güzel birşey degil mi. EBEDİ. Insanin akli almiyor. Çünkü irademiz cüz'i.
Zaten insani da Ebed ten baska hicbirsey tatmin etmez. Bu dünyada hersey fani ve sınırlı. Ama ruh için baki ve sınırsız bir alem var...
Ruhun bir delili de rüya aleminde mesela ertesi gün yada bir hafta bir yil sonra yasayacagimiz basimiza gelecek bir hadiseyi Allahin dilemesiyle rüyada görürüz. Oysa ki burada ruh, zamandan önce hareket edip geleceğe ait bir hadiseyi görmüştür. Yoksa gözle gözükmeyen vucudundaki trilyonlarca hücrenin bir tanesine dahi hukmedemeyecek kadar aciz olan bir insanin bir hadiseyi ruyada onceden görmesi kendi akil irade ve dilemesiyle olabilmesi mümkün mü!

B