Suriyelilerin yaygın olarak yaptığı meslekler

Suriyeli kadınların hayata entegre olmasına yardımcı olmalarına katkı sağlamak için onların kültürel ürünlerinin satıldığı bir uygulama planlama aşamasındayım. Bilmediğim şey, Suriyelilerin halı kilim ya da dokuma sektörü dışında neler yapabildiği. Fikri olan veya Türkçe bilen bir mülteci varsa yardımcı olabilirse sevinirim

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Dilenmek savastan sigindigi ulkede 10 cocuk yapmak cocuk dilendirmek baslica meziyetleri ( irkci fasist diyecek arkadaslara simdiden selamlar)

A

Başka bir şeyleri yok zaten.

Celal KaracaYılmaz 6 yıl

Herkesi aynı kefeye koymayın. Bireysel olarak düşünmek gerekiyor. Çok görgülü, bilgili, eğitimli ve mecburiyetten gelen Suriyeli tanıdım. Bahsettiğiniz tiplerden de çok var. O yüzden etiketlemeyin insanları bireysel konuşun.

Perihan Tokur 6 yıl

o dediğini yapan Türk erkekler yok mu? Bunun için nereli olduğun değil, nasıl bir aile eğitimi aldığın önemli.

Seda Cöplü 6 yıl

Eğitimli insan dilenmez 10 çocuk yapıp dilendirilmez gider ekmeğini taştan çıkarır. Çalışır zaten Seda Cöplü

Gökyüzü Biriken 6 yıl

Doğru

Berkan Çakal 6 yıl

Perihan Tokur elbetteki akilli, bilgili, egitimli insanlar vardir turklerde de oldugu gibi. Lakin bireysel dusunmekten ziyade objektif bakmak gerekir. Insanlari elestirmeden elbetteki her insan sevilebilir, vicdani yardim yapilabilir lakin kendi ulkendeki farkli kulturunu taniyip onlara vicdani yardimci yapmak kimsenin aklina gelmiyor. Ulkende gecmiste ezilen hala da ayristirilan bir suru toplum varken kürt, ermeni, alevi, cerkez gibi gibi... Bunu dusunmek sana da ilginc gelmiyor mu? Bence dusundurucu!

Gökyüzü Biriken 6 yıl

İşte böyle yargılamandan belli ne kadar sığ ve cahil biri olduğun. Ben Türkiye'de doğdum, büyüdüm, okudum. Birkaç senedir Almanya'da okuyorum yani Ailem hâlâ Türkiye'de ve ben de sürekli Türkiye'deyim. Sanki çocuğunu dilendiren, döven, hatta tecavüz eden Türk aile yok mu? Bütün kötü şeyleri hep başka insanlar yapıyor ve bizler mükemmel bir milletiz öyle mi? Vah zavallı!

Seda Cöplü 6 yıl

Seda Cöplü kimse turklerin cok iyi aman aman harika oldugunu zaten soylemedi. Bizde zaten bu konudan sikayetciyiz. Keske hersey guzel insanlarla dolu olsa da senin bu anlayisin degisebilse. Bazen insanlar gercekten ofkeli olabiliyor. Turkiyenin toplum yapisina girdigin ve icinde bulundugun zaman durum cok degisik oluyor. Cahil olarakta adlandirmak ta hic hos degil elbette. Neyse soyleyeceklerim. Bu kadar.

Gökyüzü Biriken 6 yıl

Suriye ile ticaret yapmayan bilmez, tutunamayan ipsiz sapsızlar ülkesini terketti, ülkesine baskaldıran yagmacılar terketti bize geldi, bunların iyisi sadece yüzde 1'dir, kendi geleceklerini tükettiler bizimkine gözü diktiler, bizim fakirimiz, cahilimiz, sapığımız bize yeter birde bunlara destek olmaya gerek yok.

Gökhan Yurdulu 6 yıl