Suriyelilerin yaygın olarak yaptığı meslekler

Suriyeli kadınların hayata entegre olmasına yardımcı olmalarına katkı sağlamak için onların kültürel ürünlerinin satıldığı bir uygulama planlama aşamasındayım. Bilmediğim şey, Suriyelilerin halı kilim ya da dokuma sektörü dışında neler yapabildiği. Fikri olan veya Türkçe bilen bir mülteci varsa yardımcı olabilirse sevinirim

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Ne ırkçıyım ne de kimseye karşı kötü yargım var ama onları rahat ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz onlar yüzünden yaşadığımız bi çok sıkıntıya rağmen. Bana ilginç geliyor. Suriyelilerin geleceğini duyunca bütün tabelalarını arapça yapan esnaf gibi kırmızı halı seriyoruz önlerine paso. Naçizane fikrim ya sığınmacı gibi yaşasınlar yada gidip vatanlarını kurtarsınlar orda yapsınlar burda hayal ettiklerini.

Ş

Hastalikli düşünce.

Mustafa Gundogan 6 yıl

ne ırkçıyım ne de kimseye karşı kötü yargım var ama

Fatih Alfidan 6 yıl

Onların yaptığını yapan bana zararı dokunan yattığı yerden geçinen elini kolunu sallayarak üniversitelere girip öğrenci okullara öğretmen olan herkese karşı aynı yargım. Irkçı değilim Suriyeli olmasıyla ilgili bi derdim yok kimsenin.

Şenay Buçan 6 yıl

Bu dünyada iki şeyden çok nefret ederim. Bir Irkçılıktan İki suriyelilerden

Mazlum Ayduran 6 yıl

ellerini kollarını sallayarak okullara girmeleri kendi suçları değil. Sizin yöneticilerinizin suçu. ayrıca kurtaracakları bir ülkeleri yok. Savaşın sürmesi için silah depolarını doldurdu büyük devletler.

Burak Akad 6 yıl

Kimin suçu olduğu ortada bi sorun olduğu gerçeğini değiştirmez. Ayrıca o yöneticiler sadece benim değil malesef bizim

Şenay Buçan 6 yıl

Şenay Buçan insanların yaşayacak yeri kalmamış ve size sığınmışlar. Elbette yardımcı olunacak, elbette normal bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri sağlanacak. ayrıca ırkçı değilim demekle ırkçılıktan kurtulamazsınız. Olaya yalnızca insani açıdan bakarsanız, kendinizi onların yerine koymaya çalışırsanız anlarsınız. insanlar normal yaşamak istiyor. Uğruna savaşacakları bir şeylerin olduğunu düşünselerdi zaten kaçmazlardı. Mülteci kamplarında tutarak her an savaşı hatırlatmak insanlık dışı olacaktır. ayrıca bu yalnızca onların savaşı değil ne yazıkki. Silah gönderen, asker gönderen ve sınır komşusu olan her ülkenin sorumluluğu var bu durumda. o yöneticiler de maalesef bizim evet.

Burak Akad 6 yıl

Aynen öyle bu yalnızca onların savaşı değil böyle böyle biz de savaşın içine sürükleniyoruz. Aslında içindeyiz de çaktırmıyor büyüklerimiz(!) ayrıca ırkçı değilim dedim çünkü benim sorunum onların ırklarıyla ilgili değil bu yüzden ırkçı değilim olmadım da asla. Kimliği ne olursa olsun yanlışa yanlış derim. Genel olarak ortada ki huzursuzluk veriyorlar. Sığınmacı değil yerleşik halk gibi hatta daha arsız daha rahat her sey daha kolay onlar için. Tamam olsun zaten hayatları kolay olsun ama benim vergilerimle onlara yardım yapılırken ben mahrum kalıyorsam bunu sorgularım. Bir çoğundaT. C kimliği gördüm. Nasıl sığınmacılık bu?

Şenay Buçan 6 yıl

Bu arada "Welcome" filmini izlemenizi tavsiye ederim. Bu attiğiniz ayriştirici yorumlara ders niteliğinde. Filmin başrolünde oynayan eleman yanilmiyorsam Kahramanmaraş Pazarcik ilçesinden ; "Firat Ayverdi." Hiç bir oyunculuk deneyimi yok. Zaten yer yer Türkçe konuşmalar duyacaksiniz. Orada da ayni sizin gibi "onlara ayrilan yerde yaşasinlar ya da donup savassinlar" mantiği var.

com-ypyljnygxcd5kwsykh43.jpg

Mustafa Gundogan 6 yıl

Mustafa Gundogan neden hastalıklı, gayet doğru düşünce.

Gökhan Yurdulu 6 yıl

Kactıklarını nerden biliyorsunuz, gidip gören var mı oraları ?

Gökhan Yurdulu 6 yıl

savaşın kaç yıl süreceği belli değil çünkü. Bir çocuğun sığınma kampında büyümesi demek artık çocukluktan çıkmış olması demek.

Burak Akad 6 yıl

gidip gören var mı mı? Gözümüzle görmediğimiz şeylere inanmıyorsak, izlediğimiz belgesellere güvenmiyorsak anlaşmamız zor. O insanların savaştan kaçtık demelerine inanmayabilirsiniz ama gözlerine baktığınızda anlarsınız.

Burak Akad 6 yıl

En nefret ettiğim tiplerdensin Mustafa Gundogan .. Ulan Irak ta 13 senedir savaş var.. Neden hiç Iraklı yok ülkede.... İstanbulda kiralar uçmuş Suriyeliler yüzünden... Suriyelileri çok seviyorsanız gidin suriyeye sizde savaşın. Ayrıca suriyelilerin hangi amaçla ülkeye alındığınıda çok iyi biliyoruz.. Sanki biz suriyeliler ölsün yaşamasın diyoruz.. Bu ülkede yaşıyorlarsa bu ülkenin değelerine saygı göstermeleri lazım.. Ev sahibini öldürürler, türk kızları nasıl tavlanır diye video yayınlarlar biz bunları kınayınca da her suriyeli aynı değil..

Sedat Türkgenç 6 yıl

Sedat Türkgenç savaş deme zira çok karşılar.

Alev Ahmedova 6 yıl

Sedat Türkgenç Kendi doğrusundan başka bir halt bilmeyip kendi doğrusuna siki sikiya bağlananlar? Nasil olsa savaştan geldi diye 100 liralik iş yapiyorsa 25 lira verilen, nasil olsa savaştan geldiler toplanir öderler deyip 500 liralik kirayi 1500 yapan esnafimizda hiç suç yok Neyse sen nefret et! Ben de seni seviyorum kardeşim Unutmadan, dediğin olumsuzluklara katiliyorum ama sapla samani da ayiriyorum

Mustafa Gundogan 6 yıl

Burak Akad ne savası, ne göze bakması, tv lerde hersey kurgu hesey yalan, benden gecmiş senin geleceğin gidiyor.

Gökhan Yurdulu 6 yıl

Sedat Türkgenç gençlerimizi kaybediyoruz zaten bunların yüzünden.

Gökhan Yurdulu 6 yıl

Allah allah yahu benim yazımdan onu mu anladın? En çok o esnafa kızıyorum zaten.. Filistini israile satan araplardan farkı yok o bahsettin esnafların.. Benim sorunum suriylerle değil.. Bak şimdi almanyada yaşayan gurbetçilerimiz eğer almanyada ev sahiplerini öldürseler almanyanın huzurunu bozsalar aynı şey onlar içinde geçerli.. Ülkemizde bir sürü arnavut göçmeni var.. Hangi birisine laf söylediğimiz var.. Yada sana söyle anlatayım.. Ben Mardinliyim.. Ama eğer elimde imkan olsa istanbul'dan mardinlilerin çoğunu atarım.. Neden mi? Çünkü istanbulda yaşamanın gereklerini yerine getirmiyorlar.. Hırsızlık yapan, olay çıkaran üstüne üstlük birde bayrağa devlete sadık kalmayan insanlar.. Bu söylediklerim ne ırkçılık nede başka bir şey.. Umarım anlamışsındır Mustafa Gundogan

Sedat Türkgenç 6 yıl

Gökhan Yurdulu kardeşim bizim millet anlasa.. Gencecik askerler, fidanlar can veriyor... Bunu dile getirince ırkçılık oluyor...

Sedat Türkgenç 6 yıl

Sedat Türkgenç kardeşim ben senin dediğini anladim. Parantez açtim. Ek olarak, suça, olaya karişmiş, israrla topluma adapte olmaktan uzak kalan ve pişkinlik yapan insanlara senle benim bakişim ayni. Bu noktayi bir iyi anlayalim. Ek olarak, burada siyasilere de çok iş düşüyor tamam aldik, koyun gibi sal milletin içine olmuyor. Lakin, bizim de demek istediğimiz işin diğer boyutlari düşünülmeli, burada yazmaya kalksak sen de ben de işin içinden çikamayiz. O yüzden siz siz olun yine de peşin hukum vermeyin, mantiksal yaklaşin, geniş açidan bakin diyoruz. Daha ilk cümlen "en nefret ettiğim tipler" deyip beni bir gruba sokunca bu doğru oluyor mu? Tanidin mi beni, oturup sohbet ettik mi? Demek istediğim bu 30 saniye 1001 parçaya bolunmeye gerek yok.

Mustafa Gundogan 6 yıl

Bak güzel kardeşim zaten bu haltı yiyenler hep siyasiler.. Siyasilerden ülkeyi kurtarmalarını beklemek komik bir durum... Benim suriyelilerle hiç bir problemim yok... Büyüdüğüm semtte arnavut, afgan, bulgar türkmen göçmenleriyle büyüdüm.. Yaşadığım semtte bunların hiç biriyle problem yaşamadım. Ülkenin değerlerine bayrağına bağlı insanlardı... Ama askerlerimiz hayatlarının baharında can verirken suriyeliler florya plajında günlerini gün ediyorlar.. Adamlar 10 kişi bir evde kalıyor.. Kira fiyatları uçmuş.. İstanbulda biz mülteci onlar ev sahibi sanki.. Sana kızdığım noktaya gelince, sen eğitimli bir insan olarak suriyelilerde suç bulmayıp sanki biz ırkçıyız biz insan ayırımı yapıyoruz gibi tavır takınman.. Yoksa dediğin gibi seni tanımıyorum etmiyorum. Nefretten kastım şahsından değil düşüncenden nefret ediyorum.. Mustafa Gundogan

Sedat Türkgenç 6 yıl

Mustafa Gundogan ülke karışsa gider misin?

Gökhan Yurdulu 6 yıl