Suriyelilerin yaygın olarak yaptığı meslekler

Suriyeli kadınların hayata entegre olmasına yardımcı olmalarına katkı sağlamak için onların kültürel ürünlerinin satıldığı bir uygulama planlama aşamasındayım. Bilmediğim şey, Suriyelilerin halı kilim ya da dokuma sektörü dışında neler yapabildiği. Fikri olan veya Türkçe bilen bir mülteci varsa yardımcı olabilirse sevinirim

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Sorulan soruya cevap vermek disinda herkes cok kiymetli (!) fikirlerini bir bir sıralıyor. Bu ulkenin vatandasi, bu toplumun bir parçası olmaktan daha üzücü bir sey daha varsa o da burada göçmen/sığınmacı olmaktir. Tekstilde, atölyelerde calisiyorlar daha cok Suriyeli kadinlar.

M

Herkes fikrini beyan etmekte özgür. Tıpkı sizin gibi!

Şenay Buçan 6 yıl

Sen mi keseceksin sesimi? canına yandığımın hümanisti

Şenay Buçan 6 yıl

Hayir sen keseceksin? İnsan olan utanir boyle konusmaz zaten.

Merve Hira 6 yıl

Ben insanım utanmadım ?

Hüseyin Kozcan 6 yıl

Ben senden daha insanım eğer herkes kendi çerçevrsinden bakacaksa. Çok memnunsan onlardan al kendin büyüt besle evinde hepsini.

Şenay Buçan 6 yıl

Tamam siz hepiniz benden daha insansiniz simdi laf yetiştirmeyi kesin.

Merve Hira 6 yıl

Kes demeyi kes sen önce haddini edebini bil. Konuşma adabın yoksa kes! Seviyene daha fazla inmeyeceğim zira dağarcığının ne denli dar olduğu ortada ve buna hiç gerek yok.

Şenay Buçan 6 yıl

Hayır bu kadar üzücü ise bu ülke vatandaşı olmak neden duruyorsunuz ki? Saldırmıyorum gerçekten merak ediyorum.

Alev Ahmedova 6 yıl

Gittiği ülkede dininden, geldiği ülkeden dolayi ön yargi hissedip gelip hümanistlik narasi atanlar söz konusu kendi ülkelerine gelen Suriyeliler olunca birden renk değiştiriyorlar. Kimse size yardim edin/etmeyin demiyor. Lakin, kendince birşeyler yapmak isteyen insana da saygi duymak zorundasiniz!

Mustafa Gundogan 6 yıl

Senayi uzun zamandir taniyorum. Irkcilik yapacak son insan anlatmaya calistigi sey su. Suriyenin gercekten insan olan kesimi Turkiyeyi begenmeyerek cogunlukla avrupa ulkelerine gitti. Bunu bizzat multeci kamplarinda gonullu calismis bir arkadasim da aktarmisti. KKendileri soyluyorlar düzgün olan kesim Turkiyede bir hayat kurmaktansa avrupada multeci kampinda surunup sonrasinda orada bir hayat kurmayi tercih ediyor. Turkiyede olan kesim zaten ulkesinde de bir ise yaramayan kesim. Ve evet ben de ozellikle hayvanlara yaptıklarından ve daha bir cok zararlarindan bikmis durumdayim ve hayir bu bir irkcilik degil. Dogru duzgun bir suriyeli doktor olabilir ve ben ona muayeneye giderim, komsum olabilir ve ben onunla zaman gecirebilirim. Bu irk ayirmak degil insan ayirmak ve buna mecburuz.

Zeynep Hezer 6 yıl

Lutfen irkci tespit cetvelinizi benle paylasin, ozellikle emoji koymaniz cok ikna edici oldu, sanirim gercekten irkci degil, cok tesekkurler Zeynep hanim.

Merve Hira 6 yıl

Zeynepciğim bazı insanların kalıpları ve algıları dardır. Burda böyle humanizm naraları atar ama aynı zamanda kendisiyle aynı fikirde değiliz diye çirkin üslubuyla saldırgan tavırlar sergileyebilir. Ama hümanisttir bakma (pardon emoji koydum ama)

Şenay Buçan 6 yıl

Benim üslubum dört yasindaki Suriyeli cocugun alti yerinden bicaklanarak öldürülmesine sebep olmaz, ama sizin “insan ayırıyoruz dogal olarak” adi altinda irkciligi besliyor olmaniz yabancilara dönük şiddetin artmasina cok yardimci olur.

Merve Hira 6 yıl

Bu kara cahillige ve çomar dayanismasina karsi kibar, nazik ya da sakin olmak zorunda degilim.

Merve Hira 6 yıl

Hocam cevap vermeyin. Başta kendisiyle çelişkiye düşüyor. Humanistlik narasi atan arkadaş "insan ayirmaliyiz" diyor. :))) Gittiği yerde ayrildiğinda anlar

Mustafa Gundogan 6 yıl

Hadi bana insan ayırmadığını söyle. Sapığını da evime alırım hırsızına da kucak açarım de.

Şenay Buçan 6 yıl

Ben insan ayiririm, ozellikle irkci milliyetci comarlarla ayni ortamda bulunmamaya gayret gosteririm.

Merve Hira 6 yıl

Çomar :))) çağımızın herb. Ka kullanılan yeni moda kelimesi. Evet dağarcığın dar demiştim haklıymışım. İnsan ayırırım deyip humanist takılmayı kes o zaman!

Şenay Buçan 6 yıl

İnşallah bu çok insanca yaklaştığınız suriyeliler tarafından arpaları kesilince kapkaça bitleri kanlanıncada taciz ve sarkıntılıklarına uğramazsınız nekadar toz pembe bir dünyanız var allah bozmasın

Onur Işılar 6 yıl