Suriyelilerin yaygın olarak yaptığı meslekler

Suriyeli kadınların hayata entegre olmasına yardımcı olmalarına katkı sağlamak için onların kültürel ürünlerinin satıldığı bir uygulama planlama aşamasındayım. Bilmediğim şey, Suriyelilerin halı kilim ya da dokuma sektörü dışında neler yapabildiği. Fikri olan veya Türkçe bilen bir mülteci varsa yardımcı olabilirse sevinirim

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Irkçılık karşıtı biriyim ama kendi ülkesini savaşta bırakıp kaçan, kendi ülkesine bile faydası dokunmayan insanın sığınmacı olmasına karşıyım. Kadınlar ve çocuklar neyse, sapasağlam 20-30 yaş arası adamlar bile kaçıp geliyor. Bu ülkeye pek bir şey sağlayacaklarını sanmıyorum. Fidel Castro'nun bir sözüyle bitireyim; Kendi özgürlüğü için savaşmayan kimse bizim yoldaşımız değildir.

O

Savaşın onurlusu nasıl oluyor tam olarak bilmiyorum ama özgürlük mücadelesi veren ve sonunda kazanan tüm uluslar bu acıları yaşadılar. Kaçarak özgür kalan tek millet olarakta suriyeliler tarihe geçti. Bu arada belirtmeden edemicem "sivil katliamcı" dediğiniz esad %88 ile başa geldi. Savaş yokken ne mücadele verildide şimdi savaş bahane ediliyor hiç anlamış değilim. Başka ülkelere sığınmacı olarak gidenlerin son seçimde verdikleri oyu bilmeyi çok isterdim. Kimse bana adil bir seçim yoktu demesin onunda mücadelesi verilmedi çünkü zamanında.

Alper Çakmakçıoğlu 6 yıl

Bizim kutuluş savaşımızdan karşı taraf yakaladığı kadınlara tecavüz etmekteydi. Senin onur anlayışın bu mu? Kurtuluş savaşındaki tek onurlu duruş kahmanca kaçmadan ülkesi için ölen vatan askerinindir. Yani onurlu bi savaş olmaz, onurlu asker olur. O da kaçmadan ülken için canını vererek olur. Suriyede onurlu bi savaş yoksa bu kalleş düşmandan değil korkak adamdan sebeptir.

Alper Çakmakçıoğlu 6 yıl

Savaşın onurlusu şereflisi olmaz. Her savaş kötüdür. Türkler girdi diye iyi olmadı savaş, başkası girdi diye kötü de olmadı. İnsanı öldüren hiç bir ideoloji ve hiç bir görüş onur barındıramaz.

Oğuzcan Usta 6 yıl

Sen beni anlamadın bence. Bende diyorum ki bizim için durumu onurlu yapan kahmanca savaşan askerdi. Korkakça kaçanlar değil. Sende kaçanları onur falan filan diye sunma sanki kaçmak onurlu bi davranışmış gibi

Alper Çakmakçıoğlu 6 yıl