Suriyelilerin yaygın olarak yaptığı meslekler

Suriyeli kadınların hayata entegre olmasına yardımcı olmalarına katkı sağlamak için onların kültürel ürünlerinin satıldığı bir uygulama planlama aşamasındayım. Bilmediğim şey, Suriyelilerin halı kilim ya da dokuma sektörü dışında neler yapabildiği. Fikri olan veya Türkçe bilen bir mülteci varsa yardımcı olabilirse sevinirim

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

burada her boka ırkçılık diyenler hayatında hiç bir şekilde bir suriyelinin suriyeliğe yardım ettiğini görmüş mü duymuş mu acaba o kadar zengin iş adamı suriyeli var türkiye de

E

kişi kendinden sorumludur..

Deniz Kırtasiye 6 yıl

ve evet irkcilik.

Deniz Kırtasiye 6 yıl

ırkçılık yapma o zaman kendinden sorumlu olma

Emre Chip 6 yıl

ne yaptığını dediğini bilmeyen adam dedi

Embre Ağaçköylü 6 yıl

cok zekice cevap verdiniz emre bey ezildim büzüldüm ayakta alkisliyorum sizi cok zekisiniz asiri zeki yalniz cok zekisiniz. *ironyoff*

Deniz Kırtasiye 6 yıl

o sizin zekiliğiniz deniz hanım zeka genetiktir lütfen ırkçılığa devam etmeyin malum çok hassasınız bilmediğiniz her şey ırkçılık oluyor malum

Emre Chip 6 yıl

com-vx16w1bj3rtqvu4nvkeo.jpg

Emir Aslanoğlu 6 yıl

Dini menfaatlar için suriyelileri savunan bir insanla tartışmaya gerek bile yok.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

evveeet aynen tam da bu yüzden savunuyorum. Ne güzel analiz etmissiniz. Tebrik ederim

Deniz Kırtasiye 6 yıl

Aşağıda yazdığım yazıyı sana kopyala yapıştır yapıyorum. Yeterli oranda zeka seviyen varsa cevaplarsın.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

Suriyeliler yerine bu ülkede şiddet gören, okuma-yazması olmayan, ekonomik özgürlüğü olmayan kadınları eğitmek ve entegre olmasını sağlamak ırkçılık değil ülkenin medeniyet açısından yükselmesi için önemli bir adımdır. Rizeli dindar kafada olan bir insana bunu anlatamayız arkadaşlar kendi komşusu aç olsa, Arakan'a yardım ederler. Kirli muhafazakar zihniyet.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

Tartıştığı kişinin profilini kurcalayıp kendisine ait fotoğrafı gelip buraya atacak kadar nasıl terbiyesiz olabilir diye merak ediyor insan ?

Betül Ertuğ 6 yıl

Evet doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

Emir Aslanoğlu 6 yıl

Yazıyı paylaştım ama yazıya cevap yok Betül BesteUçak. Fotoğrafı paylaşmam algı yaratmak işine geleni gördüğün için bu oluyor.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

Emir Aslanoğlu ben insani suriyeli, türk, müslüman, ateist, hristiyan falan filan diye ayirmiyorum. Zeka seviyene güvendigim icin uzun uzun anlatmaya gerek duymuyorum

Deniz Kırtasiye 6 yıl

Deniz Kırtasiye konuyu başka yere saptırma gerçekten kafatasını aç bir kontrol et. " BU ÜLKEDE" kelimesi bütün ülkedeki kadınları içeren bir cümle. Suriyelilerin kim olduğunu gayet biliyoruz. Çerkes, alevi, kürt, arap meselesi değil bu. Algı yaratmak.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

Deniz Kırtasiye ben orada bir ırk veya görüşü içeren bir yazı bulmadım. Senelerdir bu ülkede yaşayan kadınların dertleri bitmiş gibi birde suriyelilerle uğraşamayız dedim tabii senin kafa nereye çalışıyorsa yada işine geldiği gibi algılıyorsan diyelim

Emir Aslanoğlu 6 yıl

Ayrıca o kafandaki başörtü değil siyasi simge olan türbandır. Biraz kitap oku sümer'den bugün gelen şeyi dinin de var zannetme sana bir iyilik olsun.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

benim kafamdaki başörtüsünü sorgulamak veya yargilamak senin haddin degil. ben senelerdir bu ülkede yasayan kadinlarin derdini bosverin gibi bir cümle kurmadim sen de isine geldigi gibi algiliyosan demek ben dinimde su var bu var diye bir cümle kurmadim.

Deniz Kırtasiye 6 yıl

deniz neye inandiğin umrumda değil diline doladığın zeka ırkçılık gibi kavramlara yoğunlaş biraz

Emre Chip 6 yıl

Antropolojiyle ilgilenmenin en güzel yanı tanışmadığın bir insanın sadece yüz çehresi ile önyargıya gerek kalmadan karakterize edebiliyorsun. Kendini sürekli haklı çıkartmak için bahaneler uydurarak saçmalayıp daha da batıyorsun. Suriyelilere yardımı desteklemen senin bu konuda önceden başarılı bir şey yaptığını gösterir. Ancak bakıyoruz ki kadınlar sürekli bir zülum içerisinde. Gözümle gördüğüm şeye inanmazsam bu mantık dışı olur. Yaptığın yoruma bakarsak asıl senin yaptığın ırkçılığa giriyor ben bütün ülkedeki kadınları savunurken sen sadece suriyelilere yoğunlaşmışsın.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

emre sayilkan senle muhattap olmadim son yorumlarimda sakin ol

Deniz Kırtasiye 6 yıl

cok haklisin emir sadece suriyelilere yogunlastim tek derdim suriyeli kadinlar digerleri ölsün umrumda degil

Deniz Kırtasiye 6 yıl

Zeytinyağı gibi üste çıkmak için sürekli konuyu farklı yerlere çekmek acizliktir bari kaliteni düşürme. Adama gelmiş eleştiri den öte saldırıya geçmişsin. profilinde Etiopya yerine kendi ülken ve vatandaşın olan halklar topluluğuna yardım etmek yerine başka bir yeri düşünürsen bu senin acizliğindir. Memleketin Grozni yazıyor büyük ihtimalle eline silah verseler Bulgaristan yerine Arakan'ı savunursun. Aslında sen savaş ve ırçılık karşıtısın ama menfaat dediğimiz din sömürüsü altında beynin yıkandığı için tutturmuşsun bir suriye, arakan, etiopya. Ayrım yapmıyorsan gidip Hristiyan veya Musevi çocukları da savun.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

Yazdığım şeylere ilkokul seviyesinde sidik yarıştırma gibi 1 cümle kuramayacak kadar kinayesiz kelimelerin var. Buda senin edebiyat ve IQ konusunda geriliğini gösteriyor. Benim de geri olduğum şeyler var kimse mükemmel değildir.

Emir Aslanoğlu 6 yıl

üste cikma gibi bi kaygim yok arkadasim. Burada ben sunlari bunlari yaptim diye ahkam kesecek degilim haklisin cok gerideyim sizin ileri gorusunuze ulasabilmem imkansiz.

Deniz Kırtasiye 6 yıl

deniz zaten üste çıkacağın bir durum yok ki bu kapasitenlede hiç bir zaman hiç bir şekilde de olamaz

Emre Chip 6 yıl

ikinize de hic bi sekilde hakaret etmedigim halde kisiligimi fikirlerimi inanclarimi öne sürerek ezmeye calismaniz seviyenizi ortaya koyuyo zaten.

Deniz Kırtasiye 6 yıl

sen burada ırkıçılık gibi bir ideolojiyi anlamını kökenini tarihini emsallarini bilmeden ergence paylaşıyorsun orataya atıyorsun sonra kişilik fikir inanç özgürlüğüne dem vuruyorsun! hangi arap müslüman coğrafyasında ve ya hangi suriyeli fikir inanç özgürlüğü için bir şey dökmüş ortaya boş beleş fikirlerinizi aydınlanma gibi bir karşılama mı beklıyorsunuz?

Emre Chip 6 yıl

ha madem cok merak ediyosunuz. Almanyada yasayan biri olarak musevilere yapilan katliamin karsisinda durup savas magduru ailelerle de ilgilendim. Kizil hac yetimhanelerine destekte verdim. Etiyopyaya da yardim ettim türkiyede okul kütüphanelerine destekte verdim. Okuma yazma bilmeyen TÜRK kadinlarina okuma yazma ögretme cabasi icine de girdim. Emin ol irkcilik ideolojisinin tarihini emsallerini tarihi bizzat yasayanlardan ogrendim. Herhangi bir arap musluman suriyelinin ortaya doktugu falan filanlarla hareket edecek kadar salak degilim. Birileri bir seyler yapmadi diye karsit fikri sahiplenecek kadar da sığ degilim.

Deniz Kırtasiye 6 yıl

bunları türk kimliğinle yaptın di mi?

Emre Chip 6 yıl

hayir türk degilim.

Deniz Kırtasiye 6 yıl

türk vatandaşlığın yok yani

Emre Chip 6 yıl

handan ve mizah anlayışı biraz daha fazla güldür güldür izle çok meraklıysan mizaha cidden git Aziz Nesin oku

Emre Chip 6 yıl

türk vatandasligim yok olsa da bir sey degismezdi. Cünkü ailem bana ihtiyaci olanin yaninda olmayi ögretti ve ben bu cizgide yasamayi tercih ediyorum.

Deniz Kırtasiye 6 yıl

okusunlar handanim insanlara fikirlerinden dolayi hakaret edecek kadar aciz bir kisilige sahip degilim cok sükür.

Deniz Kırtasiye 6 yıl

handan almanya da mühendislik ve yüksek teknolojık hayatında başarılar diliyoruz sana buraya gelmen neşe kattı

Emre Chip 6 yıl