Süt ve yumurta alerjisi olan bebeklerin 1 yaş aşısı nerede yapılır?

Süt veya yumurta alerjisi olan bebislerin 1 yaş asini nerde vurdurttunuz sağlık ocağı mi ya da hastanede mi

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Kizlar bu 1 yas asisibdan baska hangi asilar tehlikeli Ben im oglum 3 bucuj aylik

E

en son 2 veya 3 aylıktı kızım, bi karma aşı yaptılar, sonra hopppp alerji başladı sonra ki hiçbir aşıyı yaptırmadım. Bildiğim kadarıyla içeriği dolayısıyla en tehlike olan 1 yaş ta yapılan KKK aşısı.

Aysem Kavak 6 yıl

Aysem Kavak hanim asi yaptirmayinca o hastaliklarla mucadelede nasil bi onlem aldiniz.. Bizim 6. Ay asi zamanimz geldi simdiye kadar heo yaptirdim simdi korkuyorum devamini yaptirsammi yaptirmasammi diye. Benim cocugumda besin alerjisinin yaninda ilac alerjisi de var sanrim. Yaptirmazsam cocuk hasta olursa diye korkuyorum sizde boyle bi korku olmuyo mu?

ÜmmüSerkan Barda 6 yıl

ÜmmüSerkan Barda ümmü hanım merhaba, bu aşı yaptırıp yaptırmama konusu gerçekten çok sıkıntılı bir süreç, açıkcası ben taaaa Doğumdan önce aşı yaptırmamaya karar vermiştim, ama Doğum sonrası ailem ve doktorumuz tarafından kafam karıştırılmış birazda korkutulmuştum. Her defasında da Suriyeli hasta çocuklar mevzusu attılar önüme böyle olunca 2 veya 3. Ayda ki karma aşıyı yaptırmış oldum ama öncesinde aşının içeriğini ve yan etkilerini okumuştum! Ve aşıdan 1 hafta sonra alerji ile tanıştık. Doktorumuz her defasında ya hasta olursa diye aşı zamanı hep korkuttu beni. Ama düşününce alerjili çocuğa tekrardan virüs, cıva, alüminyum yüklemek alerjisini daha da ağırlaştıracağını düşündüm ve araştırdığım görüştüğüm değerli Prof dr. Lar dan da aynı görüşü aldım ve onlara sordum koruma aşamasını, hepsi aynı şeyi söyledi: 2 yaşına kadar emzir bağışıklığını güçlendirici takviyeler ver ona göre besle vs... Şuan 15 aylık kızım ve alerji değerimiz hızla düşüşe geçti diyet açtık şükür. Sonra karar verdim besin alerjisi tamamen bitmeden emzirme bitmeden bağışıklığı güçlenmeden yaptırmıycam dedim. Bunlar harici hiçbirşey yapmıyorum. Üstelik hergün parka götürüyorum diğer çocuklarla da haşır neşir oluyor. Kısaca bol bol emzirmek, bağışıklık için probiyotik ve propolis kullanıyorum, vitamin değerleri yüksek besinler vermeye çalışıyorum ayrıca kızımda ki D ve B12 vitamin değerlerini yükseltmeye çalışıyorum hasta olmaması için. Bu kadar.

Aysem Kavak 6 yıl

ÜmmüSerkan Barda birde bu aşı olayını düşünmemeye çalışıyorum yoksa içimi kemirip duruyo

Aysem Kavak 6 yıl

Bende emziriyorum surekliprobiyotigi hergunmu kullaniyosunuz?propolisi kac ayliktan itibaren kullaniyosunuz ve ne kadar? D ve b12 icin ilac mi kullaniyosunuz?

ÜmmüSerkan Barda 6 yıl

Birde diyelimki alerjimiz gecti ilerde bu asilarin telafisi var mi ornegin 2 yasinda yaptirsak oluyomu? Bilginiz var mi? Aysem Kavak hanimm

ÜmmüSerkan Barda 6 yıl

ÜmmüSerkan Barda d ve b12 için kendimin değerlerini ölçtürdüm düşük çıktı çünkü emerek benim vitaminlerimi çekiyordu o yüzden doktorum (Canan Karatay) öncelikle benim vitaminlerimin yükselmesi gerektiğini söyledi o yüzden kış boyunca belli bir değere ulaşana kadar haftada 1 kalçadan iğne oldum. O da benden emerek çekti. Yaz. Döneminde güneşlendiğimiz için ara verdik şimdi kışın tekrar ölçtürüp ona göre başlıycam. İğne şekli daha etkili ama olunamıyorsa ampülü kırıp içmek te olabilir. Probiyotiği hergün veriyorum ama düzenli değil arada unuttuğum oluyo. Propolis'e 1 yaş sonrası başladık.

Aysem Kavak 6 yıl

ÜmmüSerkan Barda evet bende bunu sormuştum. Sadece rota virüsü aşısı 1 yaş öncesi yapılıyordu sonra yapılmıyormuş..diğer aşıların koruyuculuğu 5 yıl. Yani ömür boyu bağışıklık diye bişey yok. Hastalıklara yakalanmadığı sürece hepsini istediğiniz zaman yaptırabiliyorsunuz diye biliyorum.

Aysem Kavak 6 yıl