Tanrı yoktan mı var olmuştur? Bu mümkün mü?

" Tanrı var oldu. Sonra evreni var etti. Peki Tanrı var oldu mu? Yoksa var olmadan mı vardı? O hep vardı diyen nasıl vardı? Açıklayabilecek arkadaş var mı?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
153
153 CEVAP

Biliyorum hazır değil insanlık, lakin dusunun. Yukardaki yazdıklarım tamamen bizim yaşadığımız galiksideki gezenlerin zaman ivmesi ve bukulmesidir. Galaksiker arasındaki etkileşim çok farklidir. Galaksilerde bu etkileşim büyük olan galaksinin küçük olanı etkisi altına almasıdır. Yani uzayda yapılan galaksiden galaksiye keşif ve yolculuk farklı zaman dilimine geçişi ve istemedende olsa zamanda yolculuğu doğurur. Yani sistemden çıkar isen sistem aynı hızda devam eder, çıkan soyuttur artık. Tekrar girdiğinde nekadar dışarda kaldığı belirsizdir. Zaman ölçümü tek gercektir. Bunuda yavaslatilmasi, hızlanması sadece yaratıcının elindedir. Bize uzun gelen ömür belki çok kısadır. Yani bilinmez gaybdir. Gaybi bilen ALLAH tır.

M

Zaman bize varlığın kanıtınıda sunar. Kur'an'ı Kerim'de zamanla ilgili bir durumdan bahsederken; “Dedi ki: ‘Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?” Dediler ki: “Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor.” Dedi ki: “Yalnızca az (zaman) kaldınız, gerçekten bir bilseydiniz.” (Müminun Suresi, 112-114) “Gündüzün bir saatinden başka sanki hiç ömür sürmemişler gibi onları bir arada toplayacağı gün, onlar birbirlerini tanımış olacaklar.” (Yunus Suresi, 45)

Sarpoğlu Altunöz 6 yıl

Süpersin kardeşim. Kur'an bilimi sermisken önümüze bir şükürden uzagiz rabbimize saygilar

Musa Babayeva 6 yıl

İşin ilginç yanı 1000 yıl kalanda ashabı Kehf de 950 Nuh as da aynı ...

Yusuf Gürgen 6 yıl

Aynen

Musa Babayeva 6 yıl

Çok okumak lazim. Okudum hatmettim diye değil. Yaradani bulmak için, aşk ile okumak lazım.

Musa Babayeva 6 yıl