Tanrı yoktan mı var olmuştur? Bu mümkün mü?

" Tanrı var oldu. Sonra evreni var etti. Peki Tanrı var oldu mu? Yoksa var olmadan mı vardı? O hep vardı diyen nasıl vardı? Açıklayabilecek arkadaş var mı?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
153
153 CEVAP

Zamanı ve mekanı kaldırdıģımızda varlık kalır mı?

A

Yaratılmış olanlar kalmaz bir tek yaratan kalır, onun için islam inancında yaratan zaman ve mekandan münezzehtir.

Yücel Afşin 6 yıl

Zaman ve mekân üstü bu varlığı kanıtlama gücün ve bilgin var mıdır? Sadece bir inanç dogma olmaz mı Yücel Afşin bey?

Adnan Geçgin 6 yıl

Kanıta ihtiyaç yok zaman azalan, mekan eskiyen bir varlıktır, elbette bunun bir sonu vardır. Geriye kalan zaman ve mekanı, tüm diğer varlıkları yaratan.

Yücel Afşin 6 yıl

Mekandan ve zamandan beri olan bu üst varlık nasıl var olmuş?

Adnan Geçgin 6 yıl

Var olmak zaman ve mekana muhtaç, yaratanın ezeli ve ebedi olması yaratılmaya muhtaç değil. İnsan zaman ve mekan içinde düşünür ve idrak eder, yönünü çizer.

Yücel Afşin 6 yıl

Tanrı var mıdır? Varsa o da zamana ve mekana muhtaç olmuş demek değil midir? Çünkü varolan her şey zaman ve mekân dahilindedir. O zaman şu ortaya çıkar: Tanrı zaman ve mekâna muhtaç olmuş ve yaratılmış olmaz mı Yücel bey?

Adnan Geçgin 6 yıl

Varolan her şeyin bir sınırı vardır. Bir mekana bağımlıdır. Tanrı varsa o da bağımlı ve sınırlı olmuş olur. O zaman sizin Tanrı tarifiniz tanrı'yı zor duruma koyar gibi Yücel Afşin bey...

Adnan Geçgin 6 yıl

Peki zaman ve mekan kime bağımlı, kadük düşünmüşsünüz.

Yücel Afşin 6 yıl

Zamana bağımlı olan zaten yaratıcı olamaz, çünkü zamanda yaratılmıştır ve bir gün yok olacaktır. Yartanın varlığını cismani olarak düşünüyorsun.

Yücel Afşin 6 yıl

Tanrı vardır size göre değil mi? Varolanın mutlaka bir cismi olur...

Adnan Geçgin 6 yıl

Cisim yaratılmıştır.

Yücel Afşin 6 yıl

Ben de onu kastediyorum. Tanrı bir varlık mı? Evet. Var mıdır? Evet. Bu cisim değil de nedir peki?

Adnan Geçgin 6 yıl

Ama şunu derseniz size katılırım: Tanrı bilinmez, bilinemez; tarif edilmez, edilemez...

Adnan Geçgin 6 yıl

Bilinmezlik...

Adnan Geçgin 6 yıl

Kendisi kendini tarif eder. Kutsal kitaplar bunun için var.

Yücel Afşin 6 yıl

İnsanlar yarattiklarına bakarak yaradan ı bilebilir. Ama tarif edemezler. Tarif kitaplara aittir.

Yücel Afşin 6 yıl

Dinlerin tanıttığı tanrılar biraz sıkıntılı gibi...

Adnan Geçgin 6 yıl

O sıkıntı kişi aklında göreceli bi kavram Yaratılmışlar aklı tahayyülat hayaller hatta ruh nur gerçeklerin ta kendiyle bilinmez kavranılmaz kapsamaz onda o olunca anca biraz derecen kadarınca.. Okyanusu boşaltacaksan okadar boş alanın olmalı Seviyesinde olduğun kadar kapsar ilmin karşındakininki kadarsa eleştirirsin O varliktan ve yokluktanda münezzeh dir Bizim tahayyülat ruh akıllarımızla anladığımız varlık yokluk onun katında geçerli değildir Sende dünyalık programlar yüklü Ahiretlik proğramlar yüklü olsan dahi sen bir bilgisayar hükmünde yaratılmışsın ... Bilgisayarın icatcısı insana kafa tuttuğunu ve insanı anlama bilme ahmaklığı pikassonun tablosundan yamuk Kaş göz kafatası Kafasını tablodan dışa uzatmış pikassoya beni neden yamuk ve tabloda İstemediğim köşede güneşin altında çizdin diye sormuş pikasso yaşarken ve 100 sene ölümünden sonra hala aynı soru o öldüğünden varislerinin cevap verme çabaları gibi Bi karıncanın tüm kainat ormanlarında bir ağaca iniş çıkış ile ömrünü tamamladığını düşün en geniş ruh kabı özel yaratılan peygamberimiz sav dahi seni hakkınca kavrayamadım demiştir . . Yine söylüyorum aramakla bulunmaz bilinmez arayanlar bulanlardir buldukları Kebiri kainat kitabına canlı kainat kuranına orantılı senin yazdığın ( Adnan Geçgin ) kitabı kuranı !!!! karşılaştırılacak oku şimdi yazdığın kitabını denilecek !!!

Yusuf Gürgen 6 yıl

Yavaş yavaş hazmederek oku bırak enzimlerin çalışsın ve anlamak için dua et sahibine melekelerin açılsın ALİM ALLAH YA FETTAH

Yusuf Gürgen 6 yıl

Vahşi hayvani usa insüşeytanı ; Trende inen tutsak Kızılderili ye neden durdun bekliyorsun demiş : ruhumun gelmesini bana yetişmesini demiş Ruhsuzların hayvaniyattan ( et kemik ekmek su kalsiyum mineral akıl toprak fotosentezlerde dönenler yuvarlananlar hortumlar a maruz !... ) kurtulamamışların anlayacağı bi kavram değil bu mevzuu

Yusuf Gürgen 6 yıl