Tartışırken önemsediğin biri "uzatma, saçmalama" derse tepkin ne olur?

Önemsediğiniz bir insan tartışma sırasında size "uzatma, saçmalama" gibi kelimeler söylese tepkiniz ne yönde olurdu?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
78
78 CEVAP

Haydar Karatuluk çok göreceli bir yaklaşım. Şayet düşüncelerinizi kaale almıyor da olabilir.

Y

kaale almasa sinirlenmez.

Derya Dagan 6 yıl

İşte yanlış kelimeler yanlış algılar uyandırır. İki taraf sinirliyken bu tür kelimeler söylenmesi çözüm yerine yeni sorunlar ortaya çıkarır.

Yusuf Böke 6 yıl

Sacma arguman sunulmamali bence. Sacmalama demek kotu degil. Hakaret de degil. Ego dedigin sey burda incinen sey mi oluyor yoksa

Derya Dagan 6 yıl

Saçma olduğunu neye göre belirliyorsun ki

Yusuf Böke 6 yıl

kesin bişey demedim Yusuf Böke dostum.. : ) pek tabiki çok göreceli ama değer verdiğiniz deyince elbet güzel anılar yaşadığımız birinden kindar bir şekilde söylemiş olabileceği aklima gelmiyor.. Tabiki aradaki yaşanan dostuk ve bağın derecesi ile de değişkenlik gösterebilir bu sözler..

Haydar Karatuluk 6 yıl

mesela o bizim verdigimiz değer kadar bize değer veriyormu bu da önemli ! : )

Haydar Karatuluk 6 yıl

Haydar Karatuluk insanlar sinirliyken çoğu zaman düşünmeden konuşuyor. Her durumda bu sözler karşı tarafı rencide edecektir. Çünkü kişinin söylediği düşünceleri anlamsızlaştiran şeyler diye düşünüyorum

Yusuf Böke 6 yıl

Sacmalama demek bu kadar kotu bir sey degil ya. Cok büyütuyorlar bence.

Derya Dagan 6 yıl

Sacmalamis da olabiriz yani di mi. Insansiz. Sinirlendiriz bazen sacma seyler soyleyip

Derya Dagan 6 yıl

Eğer ciddi bir tartışma sırasında kişi düşüncelerini söylüyorsa ve iki taraf birbirine değer veriyorsa söylenmemesi gereken bir kelimedir. Aksi saygısızlık olur.

Yusuf Böke 6 yıl

Yusuf Böke bu bakış açın da haklı ama benim bahsettigim bakış açısıda oldukça dogrulanabilir gibime gelyor.. Belki senin verdigin örneğe göre fazla pozitif gelebilir benim bakış açım ama eğer her ikimizde birbirimize değer verdiğimiz bir dostluk yasiyor ve bazi durumlarda dostumuz bize bazen sert çıkışlar yapiyor ise hemen darilmamaliyiz.. ha diyorsin ki o anki öfkeli ortamda insan alinabilir eh anlık bir alınma olmalı bu ilerletmeden tekrar konusulmali ve zaten karşılıklı değer veriliyosa öpüp barışılır.. Ayhh bu ara bi pozitif oldum..

Haydar Karatuluk 6 yıl

Haydar Karatuluk sana katılıyorum. Sadece kelimenin anlık da olsa kırıcı olup olmadığıni tartışmak istedim. Çünkü her iki kelime de saygısızlık olarak geliyor ve şahsen hiç kullanmıyorum.

Yusuf Böke 6 yıl

tabiki demorize edebilir anlık bi biçimde.. Fazlada şey yapmamak lazım..

Haydar Karatuluk 6 yıl