Tek yaşıyorum ve tekken korkuyorum bunu nasıl aşabilirim?

Arkadaşlar merhaba, daha önce burda her türlü konuda insanlar birbirine yardım etti ben de benim için uzun zamandır sorun olan bir konu hakkında fikir danışmak istiyorum. Ben şuan evde tekim ve tek kalamıyorum aslında. Sürekli bir korku ve panik halindeyim. Bu gece bunu aşmak istiyorum. Böyle bir korkuyu aşabilen varsa fikirlerini dinlemek istiyorum gerçekten. Teşekkürler .

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Benzer bir durum uzun yıllar benim için de geçerliydi. Fiziksel olarak kendini huzurlu hissedersen bunu yenebilmek kolaylaşıyor. Sıcak bir battaniye, sıcak renkler (ışık, örtü ya da duvar renkleri ile sağlanabilir) gürültüsü az, dinlendirici müzikler ve yine rahatlatıcı kokular, meselâ; vanilya, tarçın ya da bitki çayları, belki tütsü gibi. Küçük bir alan oluşturup keyif aldığın, seni ortamdan soyutlayacak okumalar yapman ise bunu kolaylaştıracaktır. Bir nevi kısa süreliğine nerede olduğunu unutman gerekli. Sonrasındaysa yalnız olmadığını hissedecek, hafifleyecek ve odaklanman gereken şeylere zaman ayırabileceksin. Ama korkularının ne gibi temelleri olduğu da çok önemli.

N

korkularımın temellerini biliyorum ve bundan kurtulabileceğimi sanmıyorum maalesef

Gökçen Süzmetaş 6 yıl

Eğer sakıncası yoksa dinlemek isterim. Ya da anlayabileceğini düşündüğün birilerine anlatırsan bu onlardan arınmanı hızlandıracaktır.

Nariç Aydoğdu 6 yıl

Neymiş o korkular peki

Çağdaş Arıca 6 yıl