Titanik neden battı?

SİZÇE TİTANİK NİYE BATTI.

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
158
158 CEVAP

Kaptanın manevra hatasından. Buz dağına dik çarpsaydı geminin dizaynından dolayı güverte su almayacaktı. Ancak yan çarptığı için güverte yırtılıp gemi su aldı...

T

Iyide o kocaman buzu dibine kadar geldigini anca fark etmemilerin sebebi neydi ?

Serdar Gümüs 6 yıl

Taner Bşrn bence dik çarpsa idi içerisindeki 2500 İnsandan birinin sağ kurtulmaları imkansız gibi gözükürdü. Emniyet kemeri takmamış insanın aniden sürüklendiğini düşün Bu ondan da beter tamam gemi hızlı olayabilir lakin yüzbinlerce kilo ağırlıgındaki gemi jilet gibi keskin buzdağına dik çarpsaydı güvertesi yok olmuştuu ve gemi arka üstü batmaz mıydı sizce de?

Muhammed Yalçıntuna 6 yıl

Yine gemide yırtıklar olurdu muhakkak ama geminin önünde geminin içinden bağımsız hava odaları vardı. Ve onlar yırtılıp sadece o bölüm su alıp batmayacaktı. Ayrıca o yılların teknolojisindeki bir gemi çok hızlı olmadığından insanlarda sürüklenme ve gemi içinde çarpmalarda ölüm daha az olacaktı. Geminin çarpmasıyla gerilip büzülmesi de daha az olacaktı. Buzdağını sisten göremediler bence. Gemi çok büyük olduğu ve önerildiğinden daha hızlı gittiği için gördüğü anda manevra yapıp kaçamadı.

Taner Bşrn 6 yıl