Trakeostomi nedir?

Heimlich (hemlik) manevrasının ne olduğunu bilirsiniz.
Boğaza kaçan ve nefes yolunu tıkayan bir cismi çıkarak hayat kurtarmaya yarayan bir ilkyardım yöntemidir.

Peki boğazına yabancı cisim kaçıpta boğulan birini heimlich manevrası ile de kurtaramadık, cisim çıkmadı. O zaman bu kişiye Trakeostomi uygulayabilir miyiz?

Trakeostomi: Boğazda, gırtak seviyesinin altından nefes borusunda küçük bir kesik şeklinde delik açarak Yapay Bir Hava Yolu Oluşturma yönetimidir.

com-fodewadmjx9ipq7163cw.jpg
com-ptxvd9emwi2jci9liy2y.jpg
D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

sadece boğaza cisim kaçması değil, dilden arı sokması vakalarında da buna ihtiyaç duyulabiliyor..nasıl olur dilden arı sokması demeyin, olabiliyor.. Armutun içine giren arı, açık bırakılan teneke gazlı ve şekerli içecekler (fanta'ya bayılırlar),bir de benim gibi denizden çıktıktan sonra sahilde, hortumdan çıkan su gibi dağılmadan akan duşta ağzını yukarı doğru açıp gargara yapmak istemek gibi durumlarda gerçekleşebilir.

M

Dilden arı sokmalarında buz Endirek en basit ve riskine olmayan yöntemdir

Tuncer Sayıs 5 yıl

dekort, sistral enjeksiyon yapıldı..

Murat Berberoğlu 5 yıl

bir de adrenalin yanılmıyorsam

Murat Berberoğlu 5 yıl

Alerjik bir risk varsa hekim uygun görülen bir enjeksiyon uygulayabilir ama ilk müdahale ya da ilk yardım dediğimiz kısımda ağızdan buz emmesini sağlamak yeterlidir

Tuncer Sayıs 5 yıl

zehri tam enjekte edememişti, güzelçamlı milli park'tan davutlar sağlık ocağına gittik, oradaki hekim bu şekilde bir tedavi uyguladı, ağzımdan 1 gün boyunca dişçilerin yaptığı jetokain uyuşukluğu gitmemişti, bir de ağzım sanki 10 kiloydu..

Murat Berberoğlu 5 yıl

Bu tip durumlarda ilk müdahalenin nasıl yapıldığı da önemlidir bir ilk yardım eğitmeni olarak tavsiyem hekimlerin ve hastanelerin uygulaması gereken kısımla ilgili kendi başınıza birşey yapmamanizdir! Avil ya da başka bir ilaçta enjekte edebilir önemli olan dil kaslarını eski haline getirmek ve allerjik riski azaltmaktadır, yapmamanız gereken işlemlerden kaynaklı oluşacak her kusurdan hukuken sorumlu tutulursunuz...en etkili ve basit yöntemi yine tekrar etmiş olayım buz emdirmek

Tuncer Sayıs 5 yıl

çok ciddi bir müdahele evet, eğitimsiz kişilerin yapması, tıptaki önce zarar verme ilkesini çöpe attırabilir.. Köylük ya da ücra yerlerde gerçekleşmesi durumunda ilk yapılacak işlem evet bulunursa buz emdirmek olabilir, en azından zaman kazandırır..

Murat Berberoğlu 5 yıl