Trans yani üçüncü cinsiyet bireylerin normalliğini bir başkasına nasıl anlatabilirim?

Arkadaşlar, trans, ücüncü cinsiyet bireylerin normalliğini bir başkasına nasıl anlatabilirim? Örneğin çocuklara.
Bana sade, anlaşılır kaynak önerip, tavsiye verirseniz çok sevinirim.

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
78
78 CEVAP

bi çocuğa öğretilebilecek başka konumu kalmadı. Neden böyle bi çaba içerisindesiniz anlamadım. Kendi çocuğunuza açıklayın başkalarının yetiştirme tarzına çokta müdahil olmayın.

Y

Başka bir konu derken? Üstü kapatılması gereken bir mesele mi

Nazar Hjlal 4 yıl

evet bi çocuğa anlatılmaması gereken bir mesele. Böyle bir konunun anlatılmasındaki maksat ne.

Yusuf Gülünay 4 yıl

bir oglunuz oldugunda ve buyudugunde trans biriyle karsilastiginda ona kotu ahlaksi gozuyle bakip tecavuz etmesi yakarak oldurmesi ya da buna benzer herhangi bir cinayetin onune gecilmesi maksat olabilir

rha Hadimoğlu 4 yıl

insanların yaşam haklarını anlatacak bir konu içinde bu anlatılabilir. Şu sıralar trans vb cinayetleri çok fazla. Bu bir yetiştirme tarzı değil eğitimdir. Eğitim ailede ve okulda alınır. Ondan sonra eğitim sistemiyle olmuyor yov yov yov

Ömer Gözlükaya 4 yıl

rha Hadimoğlu bana çocukken böyle şeyler anlatılmadı ve şuana kadar kimseyi öldürmedim. Konuyu nerelere nasıl bağlıyosunuz anlamadım.

Yusuf Gülünay 4 yıl

Anlatilmadi ve su an homofobiksiniz,trans bireyleri onaylamiyorsunuz.

Nazar Hjlal 4 yıl

Ne güzel düşünmüşsünüz, keske herkes sizde ki bilince sahip olsa. Nazar Hjlal

Umut Işkın 4 yıl

Nazar Hjlal neye dayanarak homofobik olarak nitelendirdiniz beni.

Yusuf Gülünay 4 yıl

Yusuf Gülünay arkadas TRANS BIREYLERI ONAYLAMIYORSUNUZ DEMIS

rha Hadimoğlu 4 yıl

Yazdiklarinizi okumanizi dilerim. Oncelikle hic bir konusulmamayi haketmez. Duzgun,saygili bir iletisimle her seyden bahsedilebilir. Ikinci olarak bana emir verip, kendinizi o yetkinlikte gorup baskalarin yetisme tarzina vb cumle kuruyorsunuz. Hos degil.

Nazar Hjlal 4 yıl

Nazar Hjlal bana ithamda bulunup sonradan emir kipi falan kullandığıma dair çevir kazı yanmasın şeklinde konuyu değiştirmenize gerek yok. Yanlış yaptığınızı kabullenebilirsiniz beni tanımadan itham ettiğiniz için. Tartışmak değildi maksat.

Yusuf Gülünay 4 yıl

rha Hadimoğlu bende onu sordum neye dayanarak demiş.

Yusuf Gülünay 4 yıl

Yusuf Gülünay anlamamkta direniyor musunuz bilemedim Nazar Hjlal Trans bireyleri yok saydiginiz icin homofobiksiniz diyor ve ben de kendisine katiliyorum

rha Hadimoğlu 4 yıl

ayrica cinsiyetcilik homofobi vb seyller hep dilde baslar bilincaltiniza islenir bu konuyu anlatmak derken nasil bir anlatma anladiginizi bilemiyorum bunu oturup cocuga oldugu gibi anlatmayacakiniz zaten anlamaz burdaki amac yetistirlmez tarzinda cocugun ileride trans bireyle karsilastiginda onu dislamamasi tuhaf biseymis gibi gormemesi ve eger aynisi onun basina gelirse kendisinden nefret etmemesidir ve bunun neresi yanlis anlamiyorum yetistirilme tarzina ornek olarak ykarida bi yorum yaptim okuyun isterseniz

rha Hadimoğlu 4 yıl

rha Hadimoğlu Homofobi, eşcinsellere ya da eşcinselliğe karşı duyulan nefret, korku, hoşnutsuzluk ya da ayrımcılıktır. Herhangibir nefretim veya korkum yok bu bireylere karşı. İşte neye dayanarak böyle homofobik oluyorum.

Yusuf Gülünay 4 yıl

Yusuf Başvurduğunuz tanım homofobiyi kapsamlıca anlamlandırmaktan uzak, oldukça da kadük kalıyor. Çocukların cinsel yönelimlerden ve çeşitliliklerden bihaber yetiştirilmesini savunmak, var olanın üstünü örtmeye çalışmak, yok saymaya çalışmak adlı adınca homofobidir.

Burcu Akr 4 yıl

Burcu Akr erkek kız ayrımını yapamayan çocuklara eşcinselliğin anlatılmasının saçma gelmesi homofobiklikse eğer itiraf ediyorum ben bir homofobiğim. Kadüklükten çıkıp güncel hal aldımı acaba homofobikliğim.

Yusuf Gülünay 4 yıl

Yaş gruplarına göre anlatım şekli, anlatılan konular ve bu konuların kapsamları değişir. Cinsiyet ayrımının farkında olmayacak denli küçük bir çocuk ise zaten cinsel eğitim vermiyoruz. Ancak çocukların bütün soruları anlayabilecekleri şekilde ve doğru olarak anlatılmalı.

Burcu Akr 4 yıl