Turfan Dil Teorisi nedir?

Turfan Dil Teorisi
Dünyada yaklaşık 7000 fazla dil vardır. Bunların sadece 1000 tanesi dünyada resmi olarak kullanılıyor. Bu dillerin 7000 dilin içerisinden yaklaşık 2500’ü yok olmak üzere olan dillerdir. Dünyanın neresine gidersek gidelim dilde zorluklar ve eksiklikler vardır. Bugün dünyada ki evrensel dil İngilizcedir. Lakin bu dilde de yüzlerce mantık ve dil hataları vardır. İnsanlar iş imkanlarıv. B. nedenlerden dolayı 21. Yüzyılda İngilizce öğrenmek zorundadır.
Turfan Dil Teorisine göre dünyada ki tüm diller yerine dünya ülkelerinin saft çoğunluk ile kabul edeceği yeni bir dil oluşturulmalıdır. Ve bu dil dünyanın her tarafında hızlıca öğretilip insanların iletişime geçecek boyuta ulaşmalıdır. Eğer ki bu dili hemen öğrenip iletişimi kuracak boyuta gelir isek birkaç nesil sonra yeni dünya dili dünyanın tamamına hakim olmuş olacaktır. Bunun yanı sıra bu dil tüm dünyada ki dillerden özgür olup o dillerin hatalarını düzeltmiş bir dil olmalıdır. Bu dilde ki amaç insanoğlunun dünyanın neresine girer ise gitsin iletişim kurabileceği aynı dil konuştuğundan farklılık çekmemesidir. Eğer ki bu teori gerçekleşir ise bunun 2. Reformu olarak yeni bir dünya alfabesi olmalıdır. Lakin bu dil asla kültürleri olumsuz etkilememelidir. Tüm milletlerin yeni dil ve alfabede güncellenmelidir. Bu dil değişikliğinin yapacak olan kurum ise Birleşmiş Milletler koordinasyonunda tüm milletlerin dil bilimcileri tarafından bir komisyon olmalıdır.
İnsanoğlunun hayatının her anda kullandığı dil çok önemlidir. Bunu herkesin tarafından kullanması tüm insanlık için daha iyi olacağını düşünüyorum..
Arkadaşlar yazı bana aittir. Alıntı yapabilirsiniz. Şuan için bu teorinin hayata geçmesi imkansız gözüküyor. Siz neler düşünüyorsunuz sizce böyle bir dile ihtiyaç var mı?
Bu arada şunuda belirtmekte fayda varki ilgi yoğun olursa teori için oluşturduğum alfabeyi de paylaşabilirim.
Berat Alkac

com-vyjz0xu1akowhvvgd11t.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

napsın tercümanlar taş mı yesin

M

onlarda yeni dili hemn öğrenip diğer kişilere öğretir para kazanır

Berat Alkac 6 yıl

kardes dunyada kac bin tercuman var hepimiz yeni dili ogrenmeye ve ogretmeye baslasak 1 bucuk sene sonra kendimizi lc waikiki de buluruz herhalde

Mücahit Sorhun 6 yıl

Haklısın

Berat Alkac 6 yıl