Türk Tabipler Birliğinin savaş konusundaki açıklamasına katılır mısın?

Türk Tabipler Birliği açıklama yapıyor; "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" ve açıklamasına savaşın psikolojik ve fiziksel etkilerinden bahsederek barış propagandası yapıyor.

Ardından benim ülkemin çok düşünen halkı(!) Atatürk'ün sözlerinden alıntı yapıyor ( Beni Türk hekimlerine emanet ediniz), Türk Tabipler Birliğini karalıyor, hakaret ediyor, terörist olmakla suçluyor ve kısacası linç ediyor.

Peki benim gerizekalı halkımın bazı fertleri, Atatürk gibi, benim dahi sempati duyduğum liderin; barış üzerine sözlerini bilmiyor mu?

Richard Nixon bu durumu çok güzel bir sözle özetlemiş; "Barış için savaşmak, bekaret için sevişmeye benzer."

Pek çoğunuz sıcacık koltuğunda keyif çatarken, evinde, elinde çekirdek televizyon izlerken insanlar ölüyor. Bunun ise bir televizyon şovuymuş gibi sloganlar atıyor, tükürükler saçarak öldürün diyorsunuz. Ölüyoruz be dostlar, yok yere ölüyoruz.

Şimdi diyeceksiniz ki Terör örgütleri sınırımıza gelmiş, önlem almayacak mıyız? Arkadaşım önlemi bu sorunu nasıl kökten çözerim diye almak gerekir. Bugün adamı öldürürsün, yarın çocuğu sana düşman olur. Çocuğunu öldürürsün, kuzeni sana düşman olur. Bu nefret döngüsünü anlamayacak kadar sığ mısınız?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
91
91 CEVAP

Uzun gelir okumazsanız Atatürk’ün sözünü de ayırıp atayım: “Öldüreceğiz diyenlere karşı, “ölmeyeceğiz” diye savaşa girebiliriz. Ancak, ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir.”

G

E tamam, zaten Atatürkün dediğini yapıyoruz şu an.

Haydar Alakbarova 6 yıl

İyi yazmışsın tamam da şu anda zaten ulusun hayatını tehlikeye atıyor oradaki oluşum

Alper Sevindik 6 yıl

Alper Sevindik Bir üstteki uzun yazıya bakım bence.

Gökberk Çetinoğlu 6 yıl

Gökberk Çetinoğlu okudum çoktan

Alper Sevindik 6 yıl

Haydar Alakbarova Biz Atatürk’ün yolundan “salak gibi” en başında çıktık ve “büyük(!)” olmak adına oyunlar oynadık. Buraya terör olayları listesini atsam dudağınız uçuklar...

Gökberk Çetinoğlu 6 yıl

Alper Sevindik Bundan bahsetmiyorum, bir üst yorumda, o dediğinizin öyle, operasyonun şart olduğunu zaten yazdım ama bu operasyon, siyasi hatalarım bir bedelidir. Ve canını ortaya koyan vatan evlatlarından başka bir kahraman da yoktur!..

Gökberk Çetinoğlu 6 yıl

Gökberk Çetinoğlu Buna katılıyorum ama atatürkün sözüyle bu yazdığının alakası nedir onu çözemedim

Alper Sevindik 6 yıl

Alper Sevindik Biz o sözü, başta çiğnedik. Emperyalistlerle oyun oynanmaz deyip, sulhü seçen adamı çiğnedik... Bunu, Fırat Kalkanı’ndan da önce yaptık. Esad’a karşı dururken yaptık...

Gökberk Çetinoğlu 6 yıl