Türkiye'de sol partiler neden Ecevit dışında lider çıkaramamıştır?

ülkemizde sağ partiler adnan menderes, turgut özal, süleyman demirel, tansu çiller, mesut yılmaz, necmettin erbakan, recep tayyip erdoğan gibi etkili liderler çıkarırken sol partiler bülent ecevit dışında etkili liderler çıkaramadı. Ülkemizde seçimleri genellikle sağ partiler kazandı. Bunların nedenleri neler olabilir?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Müslüman, Milliyetçiliğe yatkın, Genel olarak cahil bir halk var. Bu insanlar 60 yıldır allah, din, kitap, millet, devlet, vatan kelimeleri ile kandırılabiliyor. Bu kitle sürekli kandırılabiliyorken sol düşüncedeki bir liderin laflarının hiçbir önemi yok onlar için. Hitap edeceği kitle anlamıyacak hatta din düşmanlığı ve vatan hainliği ile suçlayacak belki. CHP'yi ülkedeki her sorunun sebebi olarak görebilen bir halk var karşınızda. 50 metrede bir cami görmesi karnının aç olmasından daha önemli olan insanlar için sol partiler baya bir ileride kalıyor.

A

sağ siyaset milli ve dini ifadeleri sürekli kullanır. İdeolojileri bunu gerektiriyor yahu ne yapsınlar? Ne saçma bir itiraz bu?

Onur Uyuz 6 yıl

halkı müslüman ve milliyetçi diye küçümsemek de tuhaf bir düşünce.

Onur Uyuz 6 yıl

halk sol partileri anlamıyorsa ecevit nasıl başbakan oldu?

Onur Uyuz 6 yıl

demek ki iyi bir lider çıkınca, iyi bir propaganda yapılınca halk solcuları da seçebiliyormuş değil mi?

Onur Uyuz 6 yıl