Türkiye'nin dış politikası çöktü mü?

ben biraz dış siyaset konuşmak istiyorum. Amerika ve türkiye arası açılıyor. Akp nin suriye politikası öyle tıkandı ki? Şuan medya nasıl amerikayı suçlayacak şaşırdı. İşidin nusranın öso nun bir süpürmesi sonucu suriye bölündü. Sonra bu gruplara amerika rusya ve diğer unsurlar saldırdı. Büyük resim gösteriyor ki pyd ypg ve barzani orada bir kürt devleti kuracak. Türkiye giremiyor. Zaten yeterli hava kuvveti personelide kalmadı fetöcüler atıldı aralarında atatürkçü devrimci askerlerde atıldı. Pyd ve ypg nin elinde öyle silahlar varki türkiye girdiği an şehit haberleri gelmeye başlayacak. Ve uluslar arası arenada teröre destek veren bi ülke konumunda. Kürt devleti kurulur kurulmaz. Amerika türkiyeyi işgal için hazırlanacaktır bence bunu yapamasa bile ypg pkk ydp ile karıştıracak ekonomik yaptırımlarla kıskaç daraltılacaktır. Çok değil 5 sene sonra türkiye çok kötü durumda olacaktır bence.

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Rusya ve iranla boşuna ittifak kurulmadı. Çok yakında Esed Esad olucak görüceksiniz. Esad pyd ye karşı desteklenecek. Tam bir u dönüşü çizilecek. Burda sıkıntı abd pyd nin ezilmesine ses çıkaracak mı gizliden mi destekliyecek yoksa bölgeyi rusya-iran ve türkiyeye teslim mi edicek. Hep birlikte göreceğiz. Keşke oyunun bize döneceğini önceden görebilecek vizyon sahibi adamların yönetiminde olaydıkta bu kadar sıkıntı yaşamasaydık en baştan.

B

boşuna numan kurtulmuş salağı, suriye politikası başından beri yanlıştı demedi.

Umut Kelen 6 yıl

Ama iş karışık avrasya paktına girersek ne olur belli değil avrupa birliğinde bi demokrasi baskısı insan hakları baskısı vardı. Rusya iran a öyle bir baskı yapmıyor bizede yapmaz. Ticaretimizin %60 ından çoğu avrupayla avrasyayla % 5 i bulmuyor. İşler karışıyor anlıyacağın. Ben bölgede herzaman rusya dan yana olmuşumdur ama avrupadan kopmakta bize ne kadar yarar hep soru işareti bunlar.

Barış Sarıtepe 6 yıl

Barış Sarıtepe şangay dediğine hindistanda gircek. Çin rusya hindistan buna iran ve türkiyeyi eklersen süper olur ama bedeli ğır olur. Kolay değil natoya sırt çevirmek. Keserler iflahımızı

Umut Kelen 6 yıl

Kesicekler zaten öyle veya böyle. Nato paktında kalırsak bölünmemiz kaçınılmaz küçüldükçe küçülür anadoluya sıkışırız. Trakya ege anadolu insanıyla ne kadar anlaşabilir muamma al sana iç savaş sebebi. Alevileri katmıyom bile. Bölgede ulus devleti savunan süper güç rusya eğer oraya yanaşmazsak zaten paramparça oluruz. Ama parçalanmamak yada ekonomik çöküş arasında bir seçim yapıcaz.

Barış Sarıtepe 6 yıl

görecez. Ben iyiki çocuk yapmıyorum.

Umut Kelen 6 yıl

bende de yok. Avrupa yolları görünmezse üç vakte kadar çocuk yapacağımda yok

Barış Sarıtepe 6 yıl