Varis ülserinin tedavisi var mı? varis ülseri için hangi bölüme gidilmeli?

İyi aksamlar. Varis ulserinin tedavisi varmi. Yillarca kalp damar doktorlarina gittik, varis corabin dan baska birsey demediler. Bu konuda bilgisi olan varmi. Varis ulseri icin hangi bolume gidilmeli. Tesekkurler

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Öncelikle Varis nedir ve neden oluşur? Bilgi vereyim lütfen dikkatlice okuyun hastalık hakkındaki bilgilerimi paylaşayım sizde bilgilenin nedir neden oluşur..
Toplardamarların içinde, kanın kalbe doğru tek yönde hareketini sağlayan ve kanın ayaklara doğru geri kaçışı önleyen kapakçıklar bulunur. Çeşitli nedenlerle hasar gören bu kapakçıklar, artık işlevini yerine getiremediğinden, kanın bacaklarda toplanmasına neden olur ve varis ortaya çıkar. Varis, bacak toplardamarlarının kırmızı, mavi veya mor renge dönüşerek genişlemesi, uzaması ve kıvrımlı hale gelmesidir. Toplardamar Kapakçıkları Nedir??
İnsan vücudunda kan damarları olarak başlıca 5 dolaşım sistemi bulunmaktadır. Bunlar Arterler, Arteriyoller, Venüller, Venler ve en küçük kan damarları olan kılcal damar şeklinde ayrılmaktadır. Arterler ve Arteriyoller vücuda taze kan pompalarken Venler ve Venüller ise vücudun kullandığı ve oksijen yönünden yetersiz kirli kanı kalbe taşımaktadır. Atardamarlara göre görevi biraz daha zor olup, çünkü daha çok aşağıdan yukarı çıkması gerekmektedir. Bacaklardan kalbe doğru gidiş yer çekimininde etkisi ile oldukça zor olmaktadır. Sürekli geri kaçma eğiliminde olan kirli kanın geri kaçmasını öncelemek için Venlerde 5-10 cm aralıklarla kapakçık bulunmaktadır Tek yönlü olarak açılan bu kapakçıklar kirli kanın geri kaçmasını önlemektedir. Kapakçıklar Nasıl Bozulur?
Konuya teknik anlamda girecek olursak bozulmanın en önemli bulgusu toplardamarlarda oluşan yüksek basınçtır. Bizim bilmemiz gereken ise kapakçıkların bozulmasına neden olacak kadar tehlikeli basıncın neden olduğu ve nasıl önlenilmesi gerektiğidir. Basıncın yükselmesinde en önemli etken ayakta sabit durmaktır. Yani ayakta çalışanlar başlıca risk grupları arasında yer almaktadır. Damar Basıncını Düşürmek korunmak İçin ne yapmalıyız?
Varis hastalığına neden olan faktörün en başında ayakta sabit kalmakla oluşan damar basıncı ve bu basıncın kapakçıklarını bozduğunu öğrendik, burada alınması gereken önlem ilk olarak damarlarda yüksek basınç oluşmasını önlemektir. Ayakta sabit çalışmamak, yine aynı şekilde uzun süre oturarak hareketsiz durmamak gerekir. Bunları yapamıyorsak 30-45 dakika aralıklarla kısa süreli bile olsa yürüyüşler yaparak damarlarda oluşan basıncı azaltmalıyız. Asıl imkanınız varsa yere uzanarak bacaklarınızı 20-30 cm yukarıda tutmak damar basıncını düşürecektir. Varis hangi evrelerden oluşur?
Kılcal varis, 1-3 mm çapında ince damar genişlemeleridir ve en erken evre olsa bile tanım olarak varistir. Bir sonraki evre, 4 mm çapının üzerinde ki damar genişlemeleridir ve gerçek varislerin görüldüğü 2. evre olarak adlandırılır. Hastalığın ileri evrelerinde bacakta şişlik, ciltte kahverengi-siyah değişiklikler ve genellikle ayak bileğinin iç tarafında yaralar görülür. Kronik Venöz Yetmezlik (KVY) nedir, belirti ve semptomları nelerdir?
Varis tedavi edilmezse, Kronik Venöz Yetmezlik (KVY) adı verilen daha ciddi bir hastalığa ilerleyebilir. Zaman geçtikçe kötüleşen ağrı, şişlik, huzursuzluk ve bacak yorgunluğu, deri hasarı ve daha ciddi vakalarda yara gibi belirtilerle sonuçlanır. Bakın bu bilgi Özellikle çok önemli.. Kimler varis için risk altındadır?
Varisi olduğu halde tedavi edilmeyen kişiler, belirti ve bulgular zaman içerisinde ilerledikçe, KVY hastalığı için daha büyük risk altına girmektedir. KVY herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir, ancak ileri yaş bir risk faktörüdür. Kadınlarda erkeklerden daha sık görülmektedir. Hamile olan kadınlarda, erken dönemde değişen hormonal denge nedeni ile varis görülme eğilimi fazladır. Doğum sonrası birkaç ay içinde bu varisler sıklıkla düzelebilmektedir. Öğretmen, hemşire, polis ve garson gibi uzun süre ayakta durmayı gerektiren işi olan kişilerde daha yaygın olma eğilimindedir. Uzun süre oturarak çalışmak daha az olsa da risk taşımaktadır. Varise ailesel bir yatkınlık söz konusudur ve hastaların önemli bir kısmında aile bireylerinde de varis vardır. Varis ne tür şikayetlere yol açar?
Kılcal varisler genelde görüntü bozukluğu dışında bir yakınmaya yol açmazlar. Özellikle çapı 3-4 mm üzerinde olan varislerde, görüntü bozukluğuna ek olarak belirgin yakınmalar başlar. Uzun süre ayakta kalma sonrası bacakta ağrı, şişme, hassasiyet ve ağırlık hissi oluşabilir. Hastalar bacakta sürekli bir sızlama olduğunu dinlenselerde geçmediğini şikayet ederler bu yakınmalar ilerledikçe dahada belirgin hale gelirlerGeç dönem varis hastalarında, Özellikle ayak bileği iç tarafında şişme ve siyaha yakın renk değişikliği başlar. Bu alan kaşıntılıdır ve yara açılabilir. Bu yaralar tipik olarak geniş, ancak derin olmayan yaralardır. Dipleri canlı kırmızıdır. Tedavisi çok güç olan bu yaraların kapanması için uzun süren pansumanlar gereklidir ve tedavi hayat boyunca devam edebilirVaris nasıl teşhis edilir?
Günümüzde en sık kullanılan yöntem ultrasondur. Bu yöntem ile gözle görülemeyen derin toplardamarlar incelenebilmekte, kapak yetersizliği değerlendirilebilmektedir. Bu yöntem ağrısız olup, iğne kullanılmamaktadır..

D

Tesekkurler duygu hanim

Filiz Hüseynzade 6 yıl

Duygu hanım teşekkür ederim bende. Bu yazınızı kopyalamak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum çünkü bu sorun bendede var

Keriman Mustafova 6 yıl

Duygu hanim annemin sorunu ilerlemis ve yaralasmis varis. Fakat tedavi yapabilen doktor olmadi.

Filiz Hüseynzade 6 yıl

Filiz Hüseynzade bitkisel yöntemler var gerçekten fayda edebilecek iç varisi bile tedavi etmişliği vardır gıda takviyesi ve losyonlar mümkün

Duygu Çömlek 6 yıl

Keriman Mustafova tabiki kopyalayabilirsiniz.. Bilgilendirin yakınlarınızı..

Duygu Çömlek 6 yıl

Ćok teşekkür ederim

Keriman Mustafova 6 yıl