William Golding Sineklerin tanrısı kitabını mı okumalıyım yoksa onun filmini mi izliyim?

Merhaba. William Golding'in Sineklerin Tanrısı kitabını mı okuyayım. Yoksa bu kitaptan uyarlanan filmini mi izliyeyim. Aslında kitabın %30'u bitti ama filmde göz kırpıp duruyor bana. Var mı daha önce okuyup izleyen ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

kitap demode, filmleri de kötü. Çocukların kendini patlatacağına dair demeç verdiği ülkede/dönemde bu kitap bayat. Ayrıca bu böyle üzerine düşünülecek bir ikilem değil, kitap kaç sayfa, 100 sayfa mı?

T

200 küsür civarı sanırım, neden?

Serdar Adan 5 yıl

kısa yani

Tuğrulcan Kuyucuklu 5 yıl

ansiklopedik bilgi içeren veya hayatını değiştirecek bir kitap olmadığı için uzun uzun sindire sindire okumana gerek yok onu demek istedim

Tuğrulcan Kuyucuklu 5 yıl

görüşüne pek katılmıyorum ama ilgin için teşekkür ederim

Serdar Adan 5 yıl

Mahir kardeşim kitap okurken bir yandan da okuma-anlama becerini geliştirmeye bak. Bak ben diyorum kitap kısa, gereksiz değil. 200 sayfa bak 200. "Bu yazar ne anlatıyormuş." diye işine yaramayacağını düşündüğün kısımları atlayıp işine yarayacak kısımları okusan 1 günde bitirirsin, "okuyayım mı okumayayım mı" ikileminden kurtulursun hem de hiç okumamaktan daha iyi bir şey yapmış olursun, sonra madem kitabın çok sanatsal olduğunu düşünüyorsun bir daha okur bu yazar anlattığını nasıl anlatmış diye bakarsın. Öyle "Sanat!!! Estetik!!!" diye kendin de tam anlamadığın kavramları ortaya atarak argüman yaratma. Benim bakış açımı anlamadan da gereksiz varsayımlarda bulunma

Tuğrulcan Kuyucuklu 5 yıl

Öncelikle edebiyatı salt bilgi alacağın bir şey olarak görmemelisin. Bilgi arıyorsan Wikipedia dan bulabilirsin. Sanattan, edebiyattan belli bir haz alınır. Bir şey öğrenmezsin demiyorum Fakat bir şey öğrenmek için okuyorsan, edebiyat senin için zaman kaybıdır. Senin görüşün yanlış demiyorum. Arayışın salt bilgiyse, aradığın yer yanlış diyorum.

Serdar Adan 5 yıl

Salt bilgi demiyorum, bak sen beni yanlış anladın. yukarıda demişsin kitap sıkıcı vs. Atıyorum kitapta karakterlerin psikolojik betimlemeleri var bir de mekan betimlemeleri var. Mekan betimlemelerinde adam adayı anlatıyor ama senin adayla ilgili en ufak bir merakın bile yok ama çocukların psikolojisini merak ediyorsun. Ada taraflarını geç, çocukların zihnini oku. Adalar üzerine ilgin yoksa, yazarın adayı nasıl anlattığını merak etmiyorsan zaten mekan betimlemerinde de sıkılıyorsan niye okuyacaksın ki, zaten sende bir heyecan yaratmadığı için bilgi uçup gidecek. Zaten Sineklerin Tanrısı distopya romanı, yazar nasıl betimleme yapmış romanı değil (gerçi ben ada betimlemesi var mıydı onu da hatırlamıyorum, kafadan atıyorum şu anda). Sonra kitabı beğenirsen ikinci kere daha derinlemesine okursun. Bu salt bilgi için okumak mı şimdi?

Tuğrulcan Kuyucuklu 5 yıl

Sen çekil aradan burada bir şey konuşuyoz

Tuğrulcan Kuyucuklu 5 yıl