Yalnızca madde, nasıl şuurun kaynağı olabilir?

Bir çok ateist evrimcinin doğru kabul ettiği cansız, şuursuz maddeden oluşan varlığa, bir zihnin aniden yerleşmesi nasıl olmuştur.. Yani Yalnızca madde, nasıl şuurun kaynağı olabilir? Evrim, biyolojik doku suyunu, nasıl şuur şarabına dönüştürdü?

Görüşlerinizi merak ettim. takip edecem yorumları

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Aniden olmadığı açık, fakat bu sorunuzun cevabının çok basit bir cevabı var. Yer çekimi neden var? Neden galaksi kümeleri birbirinden uzaklaşıyorlar? Neden ışık hızı evrendeki en yüksek hız?

İşte yaşam, bu sorular gibidir. Çoğu zaman insanlar yaşamı imkansız, karmaşık bir şey olarak yorumluyor. Bunun da sebebi kendimizi üstün görmemizden kaynaklı diye düşünüyorum. Evren anamızdır saçmalıklarına girmiyorum, evet insan üstün bir varlıktır ve evrenin nimetlerini kullanmayı Dünya üzerindeki diğer varlıklardan daha fazla hak eder. Fakat bu bizim taklit edilemez ya da oluşamaz olduğumuzu göstermez.

Burada demek istediğim şey şu. Evrendeki maddelerin eğilimleri, yapmak istedikleri vardır. Bazıları kendi düzenini korumak isterler, bazıları daha düzenli hale geçmek isterler. İşte bunlar maddeleri sürekli olarak farklı olmaya iten faktörlerden biridir. Yaşam da bunlardan birisidir. Evrenin düzensizliği içinde tonla maddenin birbiriyle etkileşimi sonucu oluşan bir faktördür. Yani yaşam için bir neden aramak mantıksızdır, çünkü yaşam sonuç değil, nedendir. Nasıl ki topu dünya kütleçekiminde yukarıdan aşağıya bıraktığımızda düşüyorsa, yaşam da bunun gibi yukarıdan aşağıya bırakılmış toptur.

Umarım anlatabilmişimdir. Elbette bunun daha fizik/kimya açıklaması mevcut olabilir. Ben sadece felsefi ve mantık olarak açıklamasını ve kendi kabul ettiğimi söylüyorum.

B