Yaratıcı olmadan böyle bir düzen olması mümkün mü?

Yaratıcı olmadan böyle bir düzen olması mümkün mü?
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
84
84 CEVAP

com-oho5czppa3a9p27y0byq.jpg

görsel materyal
C

Hayır anlamadığım bütün sistem tesadüfenmi oluştu. Bence çok mantıksız.

Yusuf Öztürk 6 yıl

Cafer kardeş ne anlatmak istediğini açıklaya bilirmisin? Yani bu yazilanlarda ateist olmanı gerektirecek durumu?

Fatih Imrohoroğlu 6 yıl

Kısacası herkes kendi tanırsını yaratıyor ben koru körüne inanmaktansa bilmeyi tercih ediyorum

Cafer Gürocak 6 yıl

Islamda kesinlikle körü körüne inan dayatmasi yoktur ama islâm akıl dinidir. Her ne kadar günümüz müslümanlarinda az olsada islam daima öğrenmeyi ve araştırmayı teşvik etmistir. Bunun neticesinde cok büyük ilim adamlari yetismistir. Tek sorun ıslamın hakkiyla anlatilamamasi.

Fatih Imrohoroğlu 6 yıl

Çoğu kitaplarda ve yetişen türk alimler genelikle yunan dusunurlerden ilham almışlardır bunların çok örnekleri vardır Çok güzel söyledin ama islam artık çıkar için kulanildigini ve bu nedenle kötü imaj bıraktığında görürsün islam mantığı iyi görünebilir inanki özürlü bir şekilde uygulanıyor.

Cafer Gürocak 6 yıl

Bu durum islamin yetersizligi degil kişilerin eksikligidir ve sorgulayan bir insan için kişilerin fikirleri onemsizdir. Ayrica alimlerin kimden esinlendiginin bir önemi yoktur netice itibariyle ilimin yolu birdir irka ve dine göre degismez. Gün her insana göre 24 saattir.

Fatih Imrohoroğlu 6 yıl

Bunları söylerken kendiminde arastiran biri oldugumu belirtmek isterim. Mesela insanlık yaratilmadan önce yaşayacağı yer yaratılmıştır. Insanin temel yasam kaynağı nedir? Su Dunyaya bu kadar su nasil gelmistir. Insan icin hayati oneme sahip bu maddeye evrimle insan mi muhtaç duruma düştüğu icin suyu kullanmaya basladi? Yoksa bu insanin yaratıldiktan sonra yasayabilmesi icin mi onceden hazirlanmistir? Bence bu bile kusursuz yaratılışın bir örneğidir. Daha basit şekilde su örneği verebilirim. Motor yağı araçlar için yaşam kaynağıdır. Dünyada motor yağı olduğu için araclar buna muhtaç olmamıştır. Araçların ihtiyacı olduğu için motor yağı icat edilmiştir. Benim mantığıma göre bu bir tesadüf değildir kardeşim.

Fatih Imrohoroğlu 6 yıl

O zaman şöyle diyelim Afrika yaratilirken insanlık için yaratılmadı yada orda yaşayacak olan insan türü daha mı gunahkardi. Evrim belirli bir süreç içinde olan bisi degil gereksiz muhabetler dönüyor sende bilirsin ki evrim için milyon yolar gerekli. Motor yağı örneğini ele alırsak motor teknolojisinin aşamalarını biliyorsundur önce buharlı motorlar derken teknolojisi ile birlikte kendini geliştirdi yeri geldiğinde cgu şey şeytan icadı diye ülkemize mesela matbaa kaç yıl sonra geldi? Bunları bizden esirgeyen din ve ahlak konuları hala aynı yerinde sayarken teknoloji aldı başını gidiyor ve biz hala insanlarımızı dualar la açlık sınırında yaşamaya mahkum ediyoruz..

Cafer Gürocak 6 yıl