Yaratıcı olmadan böyle bir düzen olması mümkün mü?

Yaratıcı olmadan böyle bir düzen olması mümkün mü?
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
84
84 CEVAP

Hangi düzen arkadaş. Bir düzen merakıdir. Anlamadım gitti ne duzmusler nasıl duzmusler. Bide başka ne olabilirdi yani beklenti nedir. Niye illa birisinin düzmesi gerekliliği hissediliyor. Kimsenin bişey yapmasına gerek yok var ve vari kabul edip etmemekle alakali durum. Olan üzerinden yorumluyoruz. Bilmediğimiz bir şeyi karalayip şu ankinin çok güzel olduğunu yorumluyorsunuz. Güzel olmadığını düşündüğünüz şeye de sınav diyorsunuz. Siz dağlar aşağıya doğru da olsa denizler dik su yerine arsenik te olsaydı, eğer yasabiliyor olsanız bu şahane düzen diyecektiniz. O zaman o size normal gelecek ve ondan memnun kalacaktiniz. Mesela Karadeniz Bölgesi çok dik ve hiç hoş değil. Yada müslümanlar var dünya ya vede ençok kendilerine zarar veren yada senin çok sevdiğin Ajda Pekkan dan ben nefret ediyorum. Mesela arkadaşının yana yana yaptığı temizlikten hiç hazzetmem ve daginiktirim her zaman yada senin az dediğin paraya benim arkadaşım çok diyor. Mesela ülkedeki faiz oranları çok yüksek. Yada hiç lazım olmayan yerde bir nehirler neden çamur ve taş olur ki. Ben sevmem mesela. Yada sıcağı hiç sevmem ben. Belkide sen sıcak su torbasiyla geziyordursun. Mesela 40 yaşındayım 20 senedir romatizmam var her gün ağrı kesici alıyorum ve göz göre göre bobreklerimi öldürüyorum. Ha diyeceksin ki sükret daha da kötü olabilirsin. Evet ama dahada iyisi de olabililirdim. Hatta en iyisi olabilir dim mesela ademle havanın meyve düskunlugu olmasa bi sınavda bu düzende olmazdim. Tukureyim düzeninize sanki çok eyi bir halt gibi. Bunca şeyi bir düzen var. Yok arkadaşım düzen müzen yok.

C

Bizim anlattığımız düzenden kasıt bu değil. Tırnağın tesedüfen oluşmasımı mantıklı yoksa bunun düşünülerek yerleştirilmesimi?

Yusuf Öztürk 6 yıl

Düzen yok diyorsun kulağınla ağzını yer değiştir bak ne oluyor.

Yusuf Öztürk 6 yıl

Tırnagin olmasa duzensizmi olacaktin. O zamanda ona düzen diyecektin. Var üzerinden yorum yapıyorsun. Tirnaksizlari da düşün mesela ne verilmiş, nede oluşmuş.

Cengiz Amine 6 yıl

Olmayan bir şey üzerinden nasıl yorum yapayım şizofrenmiyim ben.

Yusuf Öztürk 6 yıl

Ağzıyla kulağı degisiklerde var bunlar düzenin dışındaki şeylermi. Yada istisnalar kaide yi bozmazmi. Yada düzenleyenin yetersizligimi. Mesela bir otomobil firması bile yanlış yaptiginda milyonlarca arabasını geri çağırıp duzenliyorken. Bizi düzenleyen neden kötüye doğru sürüklüyor bizi. Mesela hastalık olum acı

Cengiz Amine 6 yıl

Burdan şimdi öyle bir teşhis koyamam sana. Onu ben bilmem.

Cengiz Amine 6 yıl

Bunlar konudan farklı şeyler ama olsun cevaplayacağım sizin ağzı ile kulağı değişik dedikleriniz mutasyona uğramıştır. Yine dediğiniz hastalık ölüm acı yine insana bağlıdır. Ölüm gerçekten kötü bir şeymi? Bence insandan insana değişir.

Yusuf Öztürk 6 yıl

İyi bir şeymi. Hadi diyelim iyi ve hadi diyelim ki Müslümanlık ta intiharı yasakliyor peki en basit dinde kiler bile niye ölmek için ugrasmiyor.

Cengiz Amine 6 yıl

Kişisel sebepler isteyen uğraşır isteyen uğraşmaz. Mesela yakın tarih 18mart çanakkale zaferini kutladık orada savaşanlar şehit olacaklarını bile bile düşmana neden saldırdı? Ölüm onlar için kötü bir şey olsa mücadeleden çekinmezlermiydi.

Yusuf Öztürk 6 yıl

Ben tahmin etmiyorum kimsenin halay la Çanakkale'ye gittiğini. Zorunluluğun kabulü. Mesela Türklerin ilk müslüman olurken yaptığı alternatifsizlik. Orda ya Öleceksin yada Öleceksin zorunlulugu vardı. Zaten 15 yaşına kadar olan herkesin toplandığı bir ülkede geri dönüşün olmadığı. Kesin olunucegi algisinin artık kafaya yerleşmesi, ve ölümün sereflendirilmesi. Psikolojik tatmin.

Cengiz Amine 6 yıl

Abi şaka maka ne iş yapıyorsun memleket neresi romatizma kaç yaşında başladi

Tahsin Levi 6 yıl

Ha bu arada Çanakkale savaşını kucumsedigim den. Değil benim için Yaşantım da duyduğum en büyük şereftir Çanakkale.

Cengiz Amine 6 yıl

20 yaşında başladı romatizma

Cengiz Amine 6 yıl

Hz. İsa

Cengiz Amine 6 yıl

Hz isa yazmamın sebebi olup ta tüm dünya tarafından kabul görmüş bir olaydır. Ama verdiğiniz örnekte tabiki kendi adıma söylüyorum hesap sorulacak tir. Yanlız tartistigimiz tahtanin oluşumu senin sorun tahtaya kimin çivi çaktıgı. Bence kavramları birbirine karıştırmamak lazım.

Cengiz Amine 6 yıl

Ve sorduğunuz şey gaip değil alenen hepimizin zekamizla cevabını bulabileceğiniz bir soru. Godos değilse bir insan cevap nettir. Zaten

Cengiz Amine 6 yıl

Abi tabiri caizse at gözlüğü takmış gibisibiz dümdüz gidiyosunuz birinizde demiyorki bunlar birşey anlatmaya çalışıyor bir bakalım mantıklıdır diye. Bence günümüz bilim ve mantığı ile yaratıcı olmaması imkansız ve biliyorumki bu zamanla dahada kuvvetleşecek. Yaratıcı olduğuna baksan zaten mantığın seni ister istemez İslama götürecek. İslam son dindir, hak dindir siyonizmin oyununa kanıpta uydurulan teorilere inanmayın. Zaten İslam dini o kadar mükemmeki ihtimal vermiyorum ama varsayalım yanlış çıktı hiçbirşey kaybetmem ancak inanmayanlar kaybederler. Kızsanızda sövsenizde ben davetten çekinmeyeceğim.

Yusuf Öztürk 6 yıl

At gözlüğü bir hakaret değil deyimdir. Objektif olmama anlamına gelir lafları eğriye çekmeyin.

Yusuf Öztürk 6 yıl

Tartışıyoruz kavramını senin kadar bilmediğim için özür dilerim. Benim kullanma amacım karşılıklı fikir alış verişi. Fakat uyardigin için teşekkür ederim kelime anlamını inceleyecegim. Diğer konu sizin normalde dünyevi olaylarla dünyevi olmayan olayları birbiriyle bagdastirip orneklemeniz yanlış. Hepimiz de şu anda biliyoruz bir çocuk için bir erkek ve bir kadın lazım. Ve bu normalin dışında ise sadece din açısından değil en ilkel kabileler de bile bu sorunun. Cevabı nettir. Ha teferruat da var ama şimdi oralara girmeyelim

Cengiz Amine 6 yıl

Güzel arkadaşım allahın tasfirini yapabilirmisin. Han gi olaylara hangi tepkiyi verdiğini kimi cennete atacağı, kimi yakacagini kaşıni gözünü boyunu. Bence yok. Ama verdiğin örnekleri tasfir edebilirsin. Bide sadece insanları düşünmemek lazım bölünerek cogalanlar. Sporla ureyenler bunlar için düzenin dışında diyebilirsin ozaman. Şu anki hali hazirda ki insanoğlu eseyli üreme yapar. Eseyli üremek düzense senin dediğine göre digerleri düzen dışı.

Cengiz Amine 6 yıl

Sen ısa'yı kabul ediyorsan sorunun cevabı sende. Ben anlatamadigimi düşünmeye başladım.

Cengiz Amine 6 yıl

İlk insan diye birşey yok arkadaşım. Böyle de bir beklenti yok sen şu an gördüğüne insan diyorsun. Herhalde bu kadar sohbetten sonra adem den yada Nuh tan başladı dememi beklemiyorsun. Ayrıca adem i kabul etmek ısayı kabul etmek. Ve daha sonra bu aşamada örnekleme yapmış olduğun örneği materyalist bir şekilde sorman, ve bundan çıkacak cevabı ilahi düzene bağlamak. Bence biraz abes oluyor. Zaten ben hiçbir şeyin yoktan var olmayacağını söylüyorum. Ama sanki sen savunuyormussun gibi cevaplama nın alakası ni kuramiyorum. Seninmantiginla düşününce bir kadın yoktan var edemeyeceği için ısanin da olmaması lazım. Ama sen isada evet ama örnekte Hayır diyorsun. Bense ikisinin de olamayacağını söylüyorum.

Cengiz Amine 6 yıl

Öyle bir kavram yok diyorum işte ne diye ısrarla kediler den attan yada mamuttan geldiğimizi söylememi bekliyorsunki

Cengiz Amine 6 yıl

Biraderim seni rahatlatmak için söylüyorum Evrimle oluştuk. Bu da senin ademle havayı kabulün gibi aha burdan diyeceğimiz bir yer yok geriye doğru giden bir süreç. Aklin ne kadar geriye gidebilirse. Bu evrenle hesaplarsan yaklaşık 7 milyar yıl. Ve big bang. Büyük ihtimal sen şunu da soracaksin big bang de patlayan nedir. Ben Burdada hicbirseyin yoktan var edildiğini düşünmüyorum. İllaki bir maddenin olmasi lazim patlayabilmesi için. O yüzden big bangide başlangıç olarak almıyorum. Ayrıca bir yerden başladığınida düşünmüyorum. Sonzuz diyebiliriz .

Cengiz Amine 6 yıl

Neden bir başlangıç noktası arıyorsun ki neden böyle bir ihtiyaç içerisindesin. Herseyi yaratanin ademle Havanin cennetten kovulusunu bile tam olarak aciklayamazken. Neden bir başlangıç arıyorsun. Yada cennete yasaklı olan şeytanın cennettekileri kandirabilmesi aciklanamamisken neden başlangıç. Herşeyin bilindiği bir düzende neden hicbirsey bilinmiyormus gibi defalarca kitap ve peygamberin gelmesi. Ol dediğin de herseyi olduranin cehennemi yaratıp bize cezalar vermesi. İnsanin etten ve Ruhtan yaratildiginin söylenip, cehennemde acı cekebilinmesi için defalarca derisinin degismesi. Cennetin sex ve şaraptan başka vaadinin olmaması ve dünyada sex ve şarabın yasak olmasi. Benim gibi insanların gözüne perde çekildiğinin söylenip. Benden umudun kesilmesi. Allah kavramının muslumanliktan önce olan dinler den gelen el-ilahtan yani ay tanrisindan gelmesi vb.

Cengiz Amine 6 yıl

1 kavramı bir tane sayıdır 2 kavramı da bir sayıdır. Bunların başı ve sonu bellidir. Başlangıç 1 son 2 ama bu iki kavramın arasına sonsuz sayıda sayı yerlestirebilirsin. Yani sonsuzluk kavramını sonlandirabilir. Yada sonlu bir kavramı sonsuzlastrabilirsin. Belki tanrı kavramı iki sayınin arasıdır. Neden tanrı kavramının sonsuz olduğunu düşünüyorsun. Çünkü kime söylüyor Hz muhammed yada diğer peygamberlere. Peki allahın sonsuz olduğunu bize kim söylüyor peygamber. Peki onun peygamber olduğunu söyleyen kim tanrı. Kisir döngü kendilerinden başka kimse olaya vakıf değil. Birisine inanin ca diğerinede inanmış oluyorsun. Güç verenin var olduğunu söyleyen güç verilen. Guc verilenin varlığını kim söylüyor gücü veren peki gücü veren güç verdiğini kime söylüyor. Güç verilene güç verilen bu gücü nerden aldığını nerden biliyor güç verenden. Peki bunu birtek kim piliyor güç verilen.

Cengiz Amine 6 yıl

Bakara 7

Cengiz Amine 6 yıl

Kitaplar tahrif edilmiş diyorsun incilin de İncil olmadığı tahrif edildiğini biliyorsun. Ama orda ahmet isminde bir peygamberin geleceği kısmı doğru sayıp diğer kısımları yok sayıyorsun. Onun dediği hiçbişeyi kabul etmeyip sadece o kısmı cimbizlamak ben ce biraz aldatmak oluyor

Cengiz Amine 6 yıl

Erol kardeşim yarın is var yatmam lazım. Egersende istersen yarın devam edebiliriz.

Cengiz Amine 6 yıl