Yazılımcılık en fazla kaç yaşına kadar yapılır?

Sizce yazilimciligin en fazla bu yasa kadar yapilir diye bir gecerli durumu var mi?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

yazılımın yaşı? Değişik kafalar amk. Yazılım öyle birşey değil bu soruyu soranlar bu işi yapamayanlar yada bu işe para olarak bakanlar. Yazılım işi tutku işi yaş, zaman farketmeksizin.

B

Yazılım neden para işi değil? Yaptığımız yazılımlarımalanlar onların sayesinde para kazanmıyor mu? Adam milyon dolarlık fabrika kuruyor, yazılım olmadan tek bir motoru döndüremiyor. Bu işi yapmayı sevmek demek etrafa para hediye etmek demek mi ? Bak sinirlendim şimdi hatta ve hatta yazılım o kadar herşeyin ortasında kritik birşey ki değeri yazan kişinin harcadığı zamana göre değil yaptığı işe göre biçilir. Bir astronotun oksijen seviyesini ayarlayan 50 satırlık bir kod istediler senden diyelim. Bedavaya yaparmısın? Yapmaya cesaret edermisin ? Bedavaya, sadece bu işi sevdiğin için yapacaksan elimde iki proje var. Ofis de istanbulun en nezih yerinde boğaza nazır. Gel yap. Benden sana sınırsız pizza, kahve. Yanlış anlama niyetim sataşmak yada can sıkmak değil. Dediğim şu, eğer yazılıma para olarak bakmaz ve bunu meslek olarak görmeyeceksen neden yapıyorsun? Allah korusun birşey başına gelse hastahane parasını nasıl ödeyeceksin, istediğin şeyleri nasıl alacaksın. Para evrensel bir değiş dokuş aracı. Ben bunca senede şunu öğrendim. Herşey parayla ilgilidir. Yazılım sadece para değil güç de getirir. Tabii bizim memlekette biraz zor ama.... Genel çerçeve bu. Fikir tabii. Benim doğrum başkasının doğrusu olmaz. Ona da saygı duymak lazım. Bir gülücükle bitireyim de kalpler kırılmasın

Aykut Baskın 6 yıl

Yazılımdan para kazanmamalıyız bu işi bedavaya yapmalıyız diye birşey söylemedim söylediğin şeylere aynen katılıyorum. Ama kastetdiğim şeyi nasıl anlayamadığını anlayamadım açıkçası. Demek istediğim Bu işe ben nasıl para kazanabilrim? Sorusunu sorup ya yazılmda da para var o zaman yazılımcı olayım diye girenlerinlerin bu işe "SALT" olarak para gözüyle bakmalarıdır. Umarım şuan kendimi ifade edebilmişim ve meramımı anlatabilmişimdir.

Burak Yeniay 6 yıl

Hah tamam. Yok ben de yanlış anlamış olabilirim. Salt para diye bakan adamın elinden düzgün iş çıkmaz zaten. Ebib lebüb şeyler yapar. Zaten derdini de anlatamazsın ona büyük ihtimalle. Yaptığı işte eğlenmesi, yaptığı programın kullanıldığını gördüğünde gururlanması lazım yazılımı yapan kişinin. Haklısın.

Aykut Baskın 6 yıl

Derdimizi karşılıklı anlatabildiysek ne mutlu

Burak Yeniay 6 yıl