Yeni bir üniversite için yaş problem olur mu?

Arkadaşlar merhaba, 24 yaşındayım. 3. üniversitemi okuyorum bazı şanssızlıklardan dolayı ilk iki üniversitemi bitiremeden kendi şehrime geldim ve 3. üniversiteyi okuyorum.

Ancak şehrimde yaşadığım iğrenç şeylerden dolayı depresyona girmek üzereyim ve kaçış planım olarak İzmir var. İzmir'de bir üniversite kazanabilirim yani özel yetenekle alım olduğu için kazanmama riskim yok.

Ancak sizlerden ricam sizce doğru mu yapıyorum? İnsan mutlu olacağı eylemi yaparken, yaşını ya da herhangi bir şeyi kafasına takmalı mı? Her şeyi bırakıp şehrini değiştirmeli mi?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Ben bu sebepten bekledim ve cok pişmanım. Yaşıtlarım yüksek lisans bitirirken ben daha üniversite üçüncü sınıftayım, 98lerle okuyorum ve bunların hepsini başka bi bölüm okuyabilmek için yaptım ve o bölümü de kazanmama rağmen o zaman ki maddi şartlar yüzünden gidemedim zaten. Ve o bölümü kazanmak için yıllarımı harcamıştım inatla sadece o bölüm demiştim. Gerçekten pişmanım. Şimdi ki aklım olsa b planı falan olarak birseyler geliştirir ve üniversite sınavına da girerdim. İstediğim bölüm yetenek sınavı ile alıyordu bu yüzden sadece ygsye giriyodum lysye hic girmemistim. Keşke girip şuan okuduğum bolumu okusaydim. Hayata bu kadar geç baslamasaydim. Bence o bölümü bitir artık yeterince oyalanmissin sende. Onu bi bitir sonra bakarsin

D

Ben şunu anlamadım 98lilerle ya 2000 lilerle okuyo olmak neyi değiştiriyo? Ya da yüksek lisans yapan adamla arandaki fark ne? O da okuyo sen de okuyosun. Şimdi okuduğu bölümün bi geleceği yoksa ve tekrar gireceği bölümün avantajları çok daha farklıysa ya da o işte mutlu olacaksa neden okumasın? Yüksek lisansı yapan adamın da derdi bu değil mi zaten? Daha iyi bi gelecek. Yani senin istediğin ve daha iyi olacağına inandığın bişeyi yapmanda etrafındaki 98 lilerin ne zararı olabilir? Bi kaç sene sonra hiç istemediğin insanlarla iş arkadaşı olabilir hatta iğrenç bi patronun olabilir. 98 lileri mumla aramazsın umarım. (94lüyüm ve ben de önümüzdeki bi kaç sene daha kendimden bi kaç yaş küçük insanlarla okumak durumundayım)

Alper Ceyhan 6 yıl

Bi zararı yok çoğu ile anlaşamiyorum sadece. Bana çok çocuk geliyorlar ve bu yüzden pek arkadaşım yok okuldan. Bir iki kişi. Yüksek lisans yapanla aramdaki fark onun benden önde olması çünkü bende yüksek lisans yapacağım ve o insan benden önce hayata atılacak. Bunun bir rekabetsel anlamı olmayabilir ama psikolojik olarak lisede beraber okuduğum insanların benden bu kadar ilerde olması beni olumsuz etkiliyor.

Dilan Hışır 6 yıl

Ayrıca ben 98lilerle okumasının bi zararı olur demedim. Sormuş; kendi deneyimimi anlattım. Onu da yaparken sizden izin alalım isterseniz. Herkes bir tuhaf oldu iyice.

Dilan Hışır 6 yıl

Alper Ceyhan Dostum sakin olalım, konu o değil, Dilan Hışır'in bahsettiği o değil.

Deniz Zerman 6 yıl

Deniz Zerman tamam kardeşim ben tuhaf kalayım sorun değil. Sen yaşı dert etme istemediğin bi mesleği yapıp 40 50 yılını zehir edeciğine dişini sık 4 5 seneni zehir et. Seninle aynı durumdayız şuan bakalım 5 sene sonra neler olacak. Umarım istediğin yere gelirsin. Bi de unutma başlamak bitirmenin yarısı. Muallakta kalıp biraz daha zamanını boşa geçirme

Alper Ceyhan 6 yıl