Yoksulluğun ortadan kaldırılmasını isteyenler ve yardım edilmeye muhtaç yoksullar

Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz.
Biz ise, ortadan kaldırılmış yoksulluk.
O yüzden anlaşamıyoruz.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Zengin hayatının içinden, yardım edilmiş yoksulluk istemek ve üstelik bunu istediği için kendini 'iyi' olarak tanımlamak ne hoş(!). Ortadan kaldırılmış yoksulluğu istemek... Küçükken en büyük hayalimdi. Ama büyüdükçe gördüm ki; yardım edilmiş yoksulluğu bırakın, yardım edilmemiş yoksulluk isteyen geniş kitleler var.

N

İşte o kitlelerin sayesinde yoksul yoksulluğundan utanır oldu verilen şükür fetvalarıylada kendilerini olduğundan çok daha iyi hissetmelerini sağlamış oluyorlar

Kılaf Dabaniyasti 6 yıl

Maalesef utanması gereken, yoksulluğun var olduğu dünyada sefa süren zenginlerken; yoksullar utanıyor. Zaten şükür yoksullar için var, zenginler için olansa hırs. Daha fazlasına sahip olma hırsı... Bu kavramlar paylaşılmışçasına, her kesim payına düşeni almak zorundaymışçasına... "Şükür" başına bir kaza gelebilecekken gelmediğinde edilebilir. Birileri dilediğini yiyip içerken, gezip tozarken, oraya buraya gereksiz para savururken; sen yoksulluk içinde var olma mücadelesi veriyorsan; buna şükredilmez. Dinden bahsediyorsak da... Hani kulların eşitliği? Birine rıskını vermemek değil mi bu? Hak yemek değil mi? Dinse mevzu, bunlar açıklansın. Birileri dinine bağlı olan yoksullara dini kendi çıkarları doğrultusunda pazarlıyor ve böylece onları zaptetmek için "şükür"ü dayatıyor.

Nihansu Vanlı 6 yıl

İşte gayet güzel özetlediniz herkes bunun farkında dini alet ederek işi götürüyorlar yoksulun içine korkuyu sindirerek

Kılaf Dabaniyasti 6 yıl

Ne güzel ifadelerle anlattınız rızık adı altında kendilerini rahatlatanlar ..

Kılaf Dabaniyasti 6 yıl