Yüksek lisans mülakatında nasıl davranılmalı?

Arkadaşlar yüksek lisans mülakatı için önerileriniz var mı nasıl davranmalı?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Ağzından çıkan her cümleden bir soru üretebileceklerini unutma. En önemlisi bu. Ben bunu bilerek girip, mulakata kendim yön vermiştim. Örneğin tamamen atıyorum bu cümleyi kendi alanına göre düşün;
En sevdiğim renk mavidir dediysen mavi nedir mavinin tonları nelerdir diye sorabilirler. Yani devamını getiremeyeceğin hiç bir cümleyi kurma.

G

Teşekkür ederim gizem başka önerin varsa alabilirim

Cahide Altundag 5 yıl

Eğer yükseklisans yapacağın program senin lisans programından farklı ise, ikisi arasındaki bağlantı nedir diye sorabilirler. Örneğin antropoloji mezunusun ama göç politikalarında yükseklisans yapmak istedin, antropoloji ile göç politikalarını nasıl bağdaştırırsın diyebilirler. . Aklında bir tez konusu var mı diye sorabilirler. Yine burda biraz araştırmış olduğunu anlamaları lazım, ağzından çıkan tez konun hakkında biraz bilgin olmalı. . Geleceğe dair hedeflerin, neden bu üniversite neden bu bölüm vs vs gibi klişe sorular sorabilirler hazırlıklı ol.. . Bilmiyorum ifadesini pek kullanma, onun yerine hatırlayamadım demek daha iyi. Düşünmek istediğin sorularda ben bunu biraz düşüneyim demekten çekinme. Sonuçta heyecanını anlayacaklardır. Ben 2014te gazi, hacettepe,ankara üniversitelerine başvurup 3ünü de kazanmıştım bunlarla. Hiç bir tanıdığım yoktu. Sadece bir adım sonrasını düşünerek cümle kurmak kilit nokta.

Gizem Olgun 5 yıl

Harika notlar gizem teşekkür ederm ben sosyoloji mezunuyum tarih de okudum yani iki lisans okudum tercihimi tarihten yapıcam ancak sosyolojiden başvurucm çünkü tarih öğrenimim biraz uzadı mezun olamadım bu durumu lehime nasıl çevirebilirm?

Cahide Altundag 5 yıl

Ben sağlıkçıyım alanınıza hakim değilim fakat sosyoloji ile tarihin bir bütün olduğunu, geçmişte sosyal bilimlerin bugün tarihi ilgilendirdiğini, bugünki sosyal bilimlerin de ileride tarihi oluşturacağını felan dediğim gibi alanım değil ama entegre düşünün alanlarınızı. Bide şuan 2 yükseklisans yapmak yasak olduğu için doktoraya geçince tarihten yükseklisans düşünebilirsiniz.

Gizem Olgun 5 yıl

Anladım amacım bi alanda uzman olmak bakalım inşallah muvaffak olabilirim

Cahide Altundag 5 yıl

Başarılar dilerim

Gizem Olgun 5 yıl