Yüksek lisansta Erasmus hakkında bilgi?

Merhaba arkadaşlar. Yüksek lisansta Erasmus yapmakla ilgili bilgisi olan arkadaş var mıdır? Neden arastirmadin diyeceksiniz yeterli bilgi bulamadım bir de sizlere sorayım dedim.

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

ilk Sene 2. Donem basvurdum. 1 sene bekledim 3. Sene guz doneminde gittim ve 1 sene kaldim. Tez donemindeydim. Tez almak yerine 12 tane ders sectim. Zaten 2 donem icin giderseniz bir donem tezi secerseniz diger donem ders almaniz gerekiyor. Krediyi doldurmak adina. Benim gittigim okulda iki donem tez alinamiyordu. Not ortalamasi min. 2.5 olacak. Yuksek lisans ortalamalari genellikle yuksek oldugu icin siralamada ve sectiginiz istediginiz okula gidebilmeniz adina ortalamanız yuksek olmali. Dil sınavından da en az 50 almalisiniz. Yildiz teknikte %50 dil %50 okul ortalamasini alip topluyorlar. Okulunuzun ab ofisinden ya da sitesinden bilgi almaniz daha dogru olur tabi.

Ş

Peki bu tez yerine mi geçti aldığınız dersler

Sinan Sntr 5 yıl

Hayir tezi ayrica dondugumde aldim. Gitmeden once hocamla gorusmustuk kendisinin bilgisi dahilinde gittim. Teze yurtdisinda basladim maille haberlestik dondugumde yarim donemde tezi bitirdim diyebilirim.

Şafak Cayrancı 5 yıl

Nisanda savunmami yaptim.

Şafak Cayrancı 5 yıl

Ben unide Erasmus yaptım bu kolaylık olur mu aynı yeri tercih edebilirmiyim?

Sinan Sntr 5 yıl

Ozman orada tez yazdiniz Türkiye de tamamladiniz. Orada size ilk dönemdeki notu nasıl verdiler

Sinan Sntr 5 yıl

Yurtdisinda iken orada ders aldim. Buradaki okulda izinli gorunuyordum. Tez konumu zaten belirlemistik. Yurtdisinda calismalarini yaptim sadece. Dondukten sonra kendi okulumda tez dersini sectim ve devam ettim.

Şafak Cayrancı 5 yıl

Yurtdisinda erasmus yaptiginiz donemde buradaki sistemde izinli gorunursunuz ancak kaydinizi yenilemeniz gerekiyor.

Şafak Cayrancı 5 yıl

Simdi okuldan okula degisiklik gosteriyorsa yanlis bilgi vermek istemem. Bizde surec oyleydi. Enstitunuzle ve ab ofisiyle gorusmenizi tavsiye ederim. Erasmus sureci prosedurler cok karisiktir.

Şafak Cayrancı 5 yıl

Peki o izinli sayildiginiz dönemi tekrar okumadınız dimi yani bitmesi gereken yılda bitirdiniz dimi

Sinan Sntr 5 yıl

Oradaki derslerden gecerseniz bir sorun yok. Ortalamanizi da etkilemiyor, aldiginiz transkripti cv de hava atmak icin kullanabilirsiniz. Ancak kalirsaniz burada tekrar o dersin yerine gececek olan bir dersi tekrar almak zorunda kalabilirsiniz. Ortalamaniz da degisecektir tabii.

Şafak Cayrancı 5 yıl

peki dr a için de aynı mı koşullar, ben yök sitesinde bulamadım

Can Yorgancıoğlu 5 yıl

Yök un sitesinde olmaz. Okulunuzun ab ofisinin bir sitesi vardır mutlaka. Orada detayli bilgi vardir.

Şafak Cayrancı 5 yıl

Teşekkür ederim sağolun

Sinan Sntr 5 yıl

Rica ederim.

Şafak Cayrancı 5 yıl

1 sene bekleme olayını anlamadım. 3 ve 4. dönemde normalde tezi almanız gerekirken o yılı dondurup vs kayıt yenilemeyip daha sonraki yıl mı erasmusa gittiniz?

Harun Ibrahimova 5 yıl

harun hayır o yıl iki dönem tez devam yazdı sistemde. 3. yıl erasmusa giderken harç ödedim. Ama ikinci dönem için harç ödemedim. Çünkü yl 3 sene harç ödemez kanunu o sene geldi. Dediğim gibi artık atılmanın geldiğini düşünürsek bahar döneminde başvurmak çok mantıklı olmayabilir. Güz döneminde başvursaydım o bir sene beklemeyecektim.

Şafak Cayrancı 5 yıl