Yurt dışında nasıl üniversite okuyabilirim?

Lise son öğrencisiyim. Yabancı dil okuyorum. Fakat üniversiteyi Türkiye'de okumak istemiyorum. Kendimi geliştirmek ve refah bir şekilde yaşamak istiyorum. Bu konuyu fazla olmasa da ailemle biraz paylaştım ama beni tek başıma gönderemeyeceklerini söylediler. Yurt dışında bir tanıdığımız da yok. Ne yapabilirim bilmiyorum önerilerinize açığım..

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Bence aileni çok kafaya takma. Sana tolerans göstermeleri gerektiğini bilmeliler. İlerde bu hayatı yaşayacak olan sensin. Onlar bugün var yarın yoklar. Ne hayalin varsa peşinden gitmelisin. Bunun pişmanlığıyla bir ömür yaşamak insanı yıpratır. Ece Saygıner

K

aslında ben babama kanadayı söylemiştim gitmek istediğimi fakat bu 8-9 ay falan önceydi. Dün dayım bize gelmişti ve abimle bana buradan gidip okuyarak hayatımızı yaşamamızı söyledi babamların yanında belki kafalarında bir şeyler oluşturmuşlardır. Babam da bana çok düşkün birisi onu üzmek istemiyorum ama nasıl yapacağımı da bilmiyorum nasıl ikna edebilirim bir fikrim yok.

Ece Saygıner 6 yıl

Türkiyede ingilizce eğitiminin bir felaket olduğunu, Türkiyenin en iyi üniversiteleri olarak adlandırılan üniversitelerde okuyanların 2 kelimeyi bir araya getiremediklerini anlatmalısın. Bu ülkede hazırlık okuyup ingilizce eğitim alıp sene kaybı yaşayacağına bence sınırları zorla yurtdışına git. Amerika şart değil yaşam standartları yüksek herhangi bir avrupa ülkesi bile seni mutlu etmeye değecektir.

Kaan Giyen 6 yıl

İngiltere almanya fransa örneğin

Yunus Uzer 6 yıl