Yurtdışından tanıdığımla nasıl telefon getirtip kaydettiririm?

Merhaba! Amerika topraklarından bir tanıdığım aracılığı ile telefon getirtmek istiyorum. Geldiğinde burada kendi pasaportuma kayıt ettireceğim. Nasıl oluyor bu işler? telefonu aldı gelirken gümrük de sorun olur mu? Cebine koyup getirebilir mi? Hop bilader nereye gidiyorsun o telefonu önce bir kayıt ettir derler mi? Teşekkürler.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Son 120 gün içinde ülkeye girmis bir pasaporta kayit yaptirman gerekiyoe

Ö

6 ay diye öğrendim hocam ama

Furkan Gökyer 6 yıl

Hayır 6 ay değil 120 gün

com-8t5xmntd3qlgbsxvrqqh.jpg

Sinem Karka 6 yıl

Sinem 120 gün telefofon kayıt olmadığı zaman kapanma süresidir. Pasaport giriş çıkışı ile alaklı bir durum değildir. Ben öyle biliyorum. Yanılıyormuyum?

Denizcan Ytaş 6 yıl

Tamam 120 gün de 4 ay ediyor, ucu ucuna tutuyor benim.

Furkan Gökyer 6 yıl

Foto net değil galiba okunmuyor olabilir, "yurda giriş tarihiniz üzerinden 120 günden fazla zaman geçmemiş olmalıdır diyor" Denizcan

Sinem Karka 6 yıl

Furkan Gökyer Sen o süreyi gecsen bile, istediğin zaman pasaport bulduktan sonra kayıt yapabilorsun. Ama pasaport giriş çıkışı var ama 1.5 ay geçti diyelim o pasaport'un hakkı kayıt için kalmıyor. Pasaport sahibi bir daha giriş çıkış yapmalı. 1.5 ay diyorum ama aslında 2 aydır.

Denizcan Ytaş 6 yıl

Sinem Karka Evet ama o telefon için diyor pasaport hakkı 1.5 aydır en fazla 2 ay yani 60 gündür. 2 ay gecerse o pasaport sahibi tekrar yurt dışı giriş çıkışı yapmalı ki telefon kaydı yapabilsin.

Denizcan Ytaş 6 yıl

hocam kafam çok karıştı yapmayın böyle Sonuç olarak şuan telefonun geldiğini düşünürsek son 2 ay içerisinde yurtdışına çıkış yapılması gerekiyor ki telefonu kayıt ettireyim değil mi? Böyleyse başka bir pasaport bulmam gerekecek

Furkan Gökyer 6 yıl

Furkan Gökyer Ya hocam bu küpelerinle her türlü işi çözersin merak etme senin telefonun geldikten sonra 120 gün çalışır sonra kapanır. Pasaport bulursan kayıt edersin vergi dairesinde.

Denizcan Ytaş 6 yıl

Denizcan Ytaş Haha tamamdır hocam çok sağolun

Furkan Gökyer 6 yıl

Furkan Gökyer Geldikten sonra da değil. Türkiye'ye ait olan sim kartı taktığın gün 120 günlük süren başlıyor. Ona göre posizyon al Sevgiler..

Denizcan Ytaş 6 yıl