Zerdüşt kitabı ne anlatıyor?

böyle buyurdu zerdüşt kitabını okuyupta tam anlayan varmı?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
89
89 CEVAP

Ben şöyle düşünüyorum, tanrının varlığı ve yokluğu konusunda insanlık agnostik olmalıdır ve elde yeteri kadar delil olmadığı sürece ateist olamaz. Nietzsche varsayım yaptı, ne yazıkki kimse gibi o da emin degil. Objektif olmak bize güç verir, eğet karar verir yani hakikatin yalnızca bizde olduğuna karar verirsek kan kaybederiz, karşı tarafı dinlemez, kendi fikirlerimizden yalnızca sözde (!) şüphe ederiz

E

Burada agnostikliği biraz daha açayım, demek istediğim belli bir derecede ( kesine yakın) argümana ulaşana kadar karar vermeden şüpheye devam etmektir. Aksi halde bazı agnostiklerin de tanrının varlığı yokluğu bilinemez deyip kestirip attığı ortada. Kastım sorgulamaya objektif olarak devam eden düşünce ekolüdür..

Ebubekir Canbolat 6 yıl

Bence agnostikliginden değil de, sığ, sorgusuz, bogma dindarlara tepkisi gibi geldi bana. Bir insan sorgulamadan bırak dini, yaşamına yön veren kararları alabilir mi. Ama bu insanlığa has bir durum sanıyorum. Yani direk kabullenmek, millet, ırk, töre gibi etkenlere dayanmadan var olan. Hani kuran da geçen bir ayette,, onlar atalarının dinine tabi oldular,, olduğu gibi.

Murat Hadımlıoğlu 6 yıl