Zorunlu Hizmet Olan Okuldan Yine Zorunlu Hizmet Olan Okula Atanan Öğretmenin durumu?

Zorunlu Hizmet Olan Okuldan Yine Zorunlu Hizmet Oln Okula Atanan Öğretmen Atandığı Son okulun Zorunlu Hizmet Süresine Tabi olur ;

Öğretmen zorunlu hizmet süresi 4 yıl olan okulda 3 yıl çalıştığında normalde 1 yıl zorunlu hizmet süresi kalmış olur ama 7 yıl olan başka bir zorunlu hizmet sayılan okula atandığında artık o 3 yıllık zorunlu hizmet görevi ile birlikte artık yeni atandığı okulda 4 yıl daha çalışmak zorundadır .

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

4yillik hizmet suresi olan bir okulda 3 yıl calısan birinin 7 yillik hizmet süresi olan bir okula atanmasi halinde yeni okulun hizmet süresine tabi olur ancak 4yil degildir doğu hizmetini tamamlamasi icin gereken sure. Çünkü 3/4unu tamamlamistir dogu hizmetinin. Geriye dogu hizmetinin 1/4 ü kalmıştır. 7 yillik bir okulda çalismaya baslarsa da 7/4 yillik bir çalışma süresi kalir bu da 1,75 yila denk gelir yani yeni okulunda 21 ay calişmasi halinde dogu hizmeti tamamlanmis olur.. Ben bu sekilde oldugunu biliyorum tabi son zamanlarda herhangi bir degisiklik olmadiysa.

C

5 yıllık olan yerde 3 yılı tamamlayıp 6 yıllık bir yere geçtim il içiyle. Sizin hesaba göre kaç ayim kalmış oluyor bir de siz hesaplar mısınız

Mehmet Secgin 5 yıl

Benim hesabima göre 28 ayiniz kalmis. Ancak bu eski bir bilgi. Artik sedat hocamin dedigi sekilde uygulaniyor olabilir. Bir mantiksizlik oldugundan hemfikirsek bunu dillendirip hak arayişina girmemiz gerektigi dusuncesindeyim.

Cihan Şişek 5 yıl