Zorunlu okul öncesi eğitim hakkında yorumlar

Sayin meslektaslarim; okul oncesi egitimi onumuzdeki sene bakanlik tarafindan zorunlu kilindi... Bu karar hakkinda neler dusunuyorsunuz?????

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

ahmed sen almadın heralde o eğitimi. Azcık araştır önemini sonra konuş öyle kafadan sallamayla olmuyo bu işler. O kadar bilim insanı çalışmış faydalarını bulmuş senin saçmalamalarınla olmuyo malesef..

E

Biz o eğitime karşı değiliz sen anlamadın herhalde.. O eğitim aile de olur..

Ahmed Anar 5 yıl

O eğitimi her aile almıyo işte bizler alıp çocuklara kazandırıyoruz. Tıpkı okuma yazmayı evde ailelerin öğretemediği gibi.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Eğitim ailede başlar zaten biz şekil veririz ilkokula hazırlarız.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Sen o çocukların ne annesi ne de babasısın.. O eğitimi senin verip verememenden bahsetmiyoruz

Ahmed Anar 5 yıl

Çocuk o süreci ailede daha iyi kazanır.. Öyle 20 tane çocuğu sınıfa tıkmakla bu iş olmaz..

Ahmed Anar 5 yıl

Ben annesi babasıyım mı diyorum. Aç araştır okul öncesi eğitimi alan çocukla almayan çocuk arasında en az 2 yıllık fark bulunmuştur araştırmalara göre.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Neyin farkıdır bu.. Kriter nedir..

Ahmed Anar 5 yıl

Ailede daha iyi kazansaydı o eğitimi almayandan yana fark olurdu.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Ailede kazanması gerekir diyorum..

Ahmed Anar 5 yıl

Matematik eğitimi başarısı ders başarısı ve sosyallik. Açıp okursanız bu makaleleri biraz bilinçlenebilirsiniz

Ezgi Ayasava 5 yıl

Ailede kazandırmak için birşeyler yapmak gerekir.. Aile veremiyor ee hemen okula alalım.. Çözüm bu değil..

Ahmed Anar 5 yıl

Biz zaten aileyle işbirliği içinde çalışıyoruz beyefendi. Çocukları o yaşta derse boğmuyoruz. Oyunla öğretiyoruz her şeyi. Kalemi kağıdo önlerine dayayıp hadi yapın çalışın demiyoruz

Ezgi Ayasava 5 yıl

Öğretmenden daha iyi anne ve babalar var.. Buna ne diyeceksiniz.. Ben neden çocuğumu size teslim edeceğim..

Ahmed Anar 5 yıl

Etme kardeşim sen etme. Senin gibi veliyle uğraşılmaz zaten. Asosyal bi çocuk yetiştir en iyisi sensin çünkü. Allah sabır versin çocuğunuza.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Hayır hiç de öyle değil.. Bir sene sonra zaten okul başlıyor ne gerek bir sene daha eklemeye..

Ahmed Anar 5 yıl

Yine söylüyorum biraz araştır ezbere konuşmak kolay. Boşuna 4 yıl o eğitimi almıyoruz. Sen 1 sene eklemeyim derken çocuktan EN AZ 2 YIL çalıyosun.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Ahmet bey okul öncesi öğretmeni olmak isteyip olamamış gibi kıskançlıksınız sözler sarfediyorsunuz

Meral Cabuk 5 yıl

ahmed ben bir okuloncesi öğretmeniyim ve bu sene 4 tane öğrenci okul öncesi eğitim almadiklarindan dolayı yaşları tuttuğu halde ilk öğretimden anasinifina yönlendirildi çocukların el kaslarında problem yoktu ama çocuklar okula uyum sağlama söyleneni algılama okul kurallarına uyum iletişim becerilerinde malesef çok basarisizlardi ve inanın bunlar ailede verilebilecek özellikler değil birinci sınıf öğretmenlerine gidip konuşun sorun orayı eğitim olarak kabul ettiğiniz için onların bi fikrini sorun aradaki farkı size onlar anlatsın madem çocuk gelişimcilere güvenmiyorsunuz

Cigdem Bağdaş 5 yıl

Hocam her öğretmen bir değil.. Zikri ve fikrine göre öğrencileri yönlendirenler oluyor.. Ona göre etkinlik yapanlar oluyor.. Mesele keşke kalem tutmayı öğretmek olsa..

Ahmed Anar 5 yıl

Meral Cabuk hanım bu söylediginize siz de inandınız mı.. Sınıf öğretmenliğinden çok daha iyi yerdeyim.. Muhtemelen isteseydim olurdum..

Ahmed Anar 5 yıl

Söylediklerinize sadece gülüyorum

Meral Cabuk 5 yıl

Bu söylediklerimin sizin eğitiminizle bir ilgisi yok.. Siz öğretemezsiniz demiyorum.. Karıştırmayın..

Ahmed Anar 5 yıl

Müfredat belli plan belli verdiğimiz eğitim belli. Gereksiz ve boş diyemezsiniz. Ha kendi düşüncelerinize aykırı şeyleri vermeye aşılamaya çalışan öğretmen olursa varsa bi sıkıntınız ona bişey diyemem araştırıp verirsiniz çocuğunuzu. Ki öyle bi öğretmen de çok çok nadir çıkar. Ama gereksiz ve saçma asla diyemezsiniz.

Ezgi Ayasava 5 yıl

İster gül ister gülme.. O senin problemin.. Ben ne demek istediğimi iyi biliyorum.. Birbirimizi anlamadiysak ve de anlatamadiysak o başka..

Ahmed Anar 5 yıl

Bütün dünya bunun gerekli görüp uygularken siz hala karşı çıkıyorsunuz

Meral Cabuk 5 yıl

ezgi hanım hep aynı yere çekiyorsunuz.. Okul hayatına alıştırmak için elbette gerekir.. Ama davranış ve kişilik kazandırmak.. Değer öğretmek ve yönlendirmek anaokulu öğretmeninin görevi değil.. Devlet böyle bir vazife yüklese de yanlıştır.. Sevgili olma oyunları oynatanlar bile var.. Lütfen herkesin adına konuşmayın..

Ahmed Anar 5 yıl

Mesele kalem tutmayı öğretmek olsa buna kim itiraz eder ki..

Ahmed Anar 5 yıl

Hakların ne olduğunu ve birbiriyle münasebetlerini çok ayrıntılı araştırmak ve incelemek bu noktada önemli olsa gerek.. ozellikle Meral Cabuk hanıma tavsiyem olsun.. Yoksa devlet yanlış da olsa vatandaşa yasal bazı zorunluluklar getirebilir.. Bu aşamada buna uyumaktan başka elinizden birşey gelmez..

Ahmed Anar 5 yıl

Bazı öğretmenlerin hatalarını tüm eğitime ve eğitimciye yükleyemezsiniz diyorum ben. Yine aynı yere çekiyorum çekmeye de devam edeceğim. Çocuğun ilkokula hazırlanması için, arkadaşlarıyla paylaşmayı sosyalleşmeyi öğrenebilmesi için, kazanmayı da kaybetmeyi de hissedebilmesi için, sevgiyi saygıyı hoşgörüyü özbakım becerilerini kazanabilmesi için sadece evde eğitim yeterli olmuyor..

Ezgi Ayasava 5 yıl

Sence yükledim mi.. Bu olmadı işte..

Ahmed Anar 5 yıl

Hocam her öğretmen bir değil.. Zikri ve fikrine göre öğrencileri yönlendirenler oluyor.. Ona göre etkinlik yapanlar oluyor.. Mesele keşke kalem tutmayı öğretmek olsa.. Bunu siz yazdınız ben değil. Öncesinde de saçma ve gereksiz olduğunu söylediniz. Burdan tümevarım yaparsak o bazı öğretmenler yüzünde okul öncesi eğitimini hiç sayıyosunuz demektir.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Şu an mevcut olan için evet.. Biz var olmasını istedigimizden bahsetmiyoruz.. siz güzel şeyler yapiyor olabilirsiniz

Ahmed Anar 5 yıl

Neyse fazlasıyla vakit harcadım sizin bana göre saçma düşünceleriniz için. Umarım biraz araştırma yapıp haksız düşüncede olduğunuzu fark edebilirsiniz.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Çocuk o dönemde kişilikte kazanıyor.. Kiminle olduğu çok önemli..

Ahmed Anar 5 yıl

Boşuna uğraşmayın ezgi öğretmenim bize hocamızın okul öncesi öğretmenlerine karşı olumsuz düşünceleri var

Meral Cabuk 5 yıl

Sen çocuğuna kendin eğitim ver. Okula da gönderme mazallah o kadar farklı kişilikte öğretmen var birinden kapmazsa diğerinden kapar.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Bak buna güldüm işte..

Ahmed Anar 5 yıl

Konuyu ilk yazdığınız şekilde kapatmak zorunuza gitti heralde yorumu tamamen değiştirdiğinize göre.. Allah sabır versin velisi olacağınız öğretmenlere.

Ezgi Ayasava 5 yıl

Televizyonu hiç açmayın sokağa çıkartmayın başka çocuklarla da görüştürmeyin etkilenmesin çocuğunuz

Meral Cabuk 5 yıl

Ben bir sorun yaşamıyorum.. Beni nasıl hayal ettiniz bilmiyorum..

Ahmed Anar 5 yıl