Zorunlu okul öncesi eğitim hakkında yorumlar

Sayin meslektaslarim; okul oncesi egitimi onumuzdeki sene bakanlik tarafindan zorunlu kilindi... Bu karar hakkinda neler dusunuyorsunuz?????

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Sınıf öğretmeniyim. Okul öncesinin zorunlu olmasını en az okul önceciler kadar istiyorum. Okul öncesi eğitimi alanla almayan arasındaki fark birinci sınıfta o kadar bariz ki.. Birine kalem tutmayı öğretirken diğeri alıştırmaları kolaylıkla yapıp bitirebiliyor, özellikle kırsal kesimlerde bu fark daha da bariz.

Ş

Anlatamıyoruz şeyma Öğretmenim.. Hem sınıf öğretmenlerine yardımcı oluyor hem çocukları okula hazırlıyoruz. Bunların yanı sıra toplum ve görgü kurallarını öğretmek için canla başla çalışıyoruz. Zannediyorlar ki akşama kadar boyama yaptırıp, hamur oynatıyoruz. Eğitim camiası bile bize "bakıcı" gözüyle bakarken normal ve eğitim düzeyi düşük bir veliye nasıl anlatacağız görevimizi?

Gizem Çiçeklidağ 6 yıl

O eskidenmiş hocam. Şu an bakıyorum okul önceciler maşallah arı gibi çalışıyorlar. İlkokula geldiğinde kolaylıkla adapte oluyor, kurallara uymakta toplumla uyum içinde olmakta vs daha başarılı. Okul öncesi eğitimi almayana renkler dahil birinci sınıfta öğretiyoruz hocam, düşünebiliyor musunuz veli altı yedi sene boyunca çocuğuna ne sayı saymayı ne renkleri öğretiyor.. Sonra neden ilkokulda müfredattan geri kalıyoruz diye sorarız...

Şeyma önerbay 6 yıl