Zorunlu okul öncesi eğitim hakkında yorumlar

Sayin meslektaslarim; okul oncesi egitimi onumuzdeki sene bakanlik tarafindan zorunlu kilindi... Bu karar hakkinda neler dusunuyorsunuz?????

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Okul oncesi egitim programi oldukça esnek aslinda ogretmen merkezli degil cocuk merkezli. Ama okul öncesi ogretmenlerinin birçoğu hala alistiklari kaliplasmis kati kurallar çerçevesinde bir program uyguluyor. Fabrikadan çıkmış gibi ayni boy ayni şekilde kes katla yapıştir in ötesinde cocugun özgür birakildigi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yonetildigi değil yonlendirildigi kaliteli bir eğitim olursa amacına ulaşır.

B

Aynen. Mesele cocuklari siniflara tikmak olmamali

Müşerref ün 6 yıl

Hocam Almanya'daki okul öncesi eğitim sistemini incelemek üzere 2 haftalik bir çalışmamiz oldu. Orda kafanizi nereye cevirseniz öğrenci grubu görürsünüz. Bizde yilda 1-2 kez okul kapisindan alip yine oraya birakan servislerle yapilan geziler orda haftada 1-2 kez tren metro otobüs gibi toplu tasimayla yapılıyor.

Belmira Mrv 6 yıl

Eğitimi okulla sinifla sinirlandirmayan örnek alinasi bir okul öncesi egitim sistemleri var

Belmira Mrv 6 yıl

Çook eksiklerimiz var çook. Yurdışinda eğitim görmüş biri olarak diyebilirimki degişim sart. Ama milletce elestiriye açık değiliz. Hep mükemmelmişiz gibi davranıyoruz ama malesef.....

Müşerref ün 6 yıl