17 yaşında oğlumun boyu nasıl uzar?

Herkese merhabalar.. Oğlum 17 yasında ve boyu uzamıyor. Çok takıntı haline getirdi.. Uzaması için ne yapmam gerekir. Önerileriniz bekliyorum. Şimdiden teşkkür ederim.

L
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Erkek kardeşimde de bu sorun olmuştu ve 15 yaşındayken hormon testine girmişti. Tedaviden sonra boyu uzamıştı. Size önerim bir doktora gitmeniz. Gelişmesi bitmeden tedavisi önemliymiş.

A

Aynen 18 yaşından önce tedavi başlamalı sonrası zaten cok az uzama görülüyor 22 hatta 24 e kadar

Burcu Güntekin 6 yıl

Kardeşim daha 15 yaşında gelişir diye düşünmüştü ailem ve önce gerek görmemişti. Ama ben doktora gitmesi için ısrar etmiştim. Çünkü geç kalınabilirdi. Kardeşim 15 yaşındayken 10-12 yaşında bir çocuk gibi görünüyordu. Israrım sonucu doktora gidildi ve gerçekten de hormonal bir sorun varmış. Hormon tedavisi oldu hatta o zaman epey kilo almıştı. Kiloları geçiciydi. Kardeşimin boyu şimdi 178-180 cm ve zayıf Geç kalmamak için hormonlara mutlaka baktırın derim.

Aysun Zaman 6 yıl

Çok sağolun.. Götürecemde Çocuğumun yüzüme uzamayacaksın derse morali bozulur diye korkuyorum.

Leyla Yalçınşar 6 yıl

Belki de tam tersini diyecek ve mutlu olacak. Zaten morali bozukmuş. Bunu göze alın bence.. Gerçi doktorun böyle diyeceğini sanmıyorum. Ya ilerde size keşke götürseydin belki boyum uzardı derse... Cesaret!!

Aysun Zaman 6 yıl

Doğru söylüyorsun uz Aysun hanımcım.. Gerçekten bunu düşünmedim.. İleride neden götürmedin diye serzenişte bulunursa üzülürrüm.

Leyla Yalçınşar 6 yıl

Doktora mutlaka götürün bi hormonlarına baktirin check up yaptırmış gibi olur ne durumda bi görürsünüz eger takıntı haline getirirse psikolojik olarak yıpranır herşeyden etkilenme zamanları çünkü

Burcu Güntekin 6 yıl