2 yaşındaki çocuğa tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Hayırlı günler arkadaşlar 2 yaşına yaklaşan bi oğlum var ve tuvalet eğitiminin vaktini geldiğini dusunuyorum. Tecrubeli arkadaslarin bilgilerine ihtiyacım var ???

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Kesinlikleeee Nisa Diri hnma katılıyorum. Ek olarakda çocuğunuzun sinyaller vermesi lazım. Çişini yaptığın da belli ediyosa bikac saat(tam saati hatirlamiyorum şuan) bezi kuru kaliyosa. Gece bezini sık sık temiz açıyorsanız yada genelde uyandıktan sonra beze yaptığını gözlemlediyseniz bebeginizde hazırdır. Ama hazır olması bu durumu kolay kabullenmesi anlamına gelmiyo. İki günde de bezi birakanlara rastladım 2aydada bırakankara rastladım. Siz ve bebeğiniz hazırsanız bu duruma bolca sabır ve kolaylık versin inşaAllah rabbim. Ben ilk çocuğumda geç kaldım 3 yaşında biraktirdim. 1haftada tam alıştı ilk iki gün çok kötü geçti. Ama gece hala kaçırıyoruz arada.
Birde tavsiyem ilk gün uygulamadım zor oldu ikinci gün uyguladım rahatladık. Çiş ve büyük tuvalet yaptığı saatleri not alın ertesi gün aynı saatlerde o söylemese de siz götürünce yapıyor. Bide ilk gün hep yarım yapti çişini lazimliga yaptı diye rahatlamışken 5 dk sonra kalanı altına yaptı buda aklınızda bulunsun. Bide bizde büyük tuvaletini lazimliga yapınca korktu ve yapmak istemedi klozete geçtik 3.gün orda görmeyince yaptığını korkmadan devam etti.

N