8 aylık kızım ek gıdaya başladığımdan beri tuvaletini 4 5 günde bir yapıyor yardım?

Arkadaslar merhaba.. 8 aylik kizim var. Ek gidaya basladigimdan beri tuvaletini 4-5 gunde bir yapiyordu. Ek gidayi kestim sadece anne sutu aliyor ama yine ayni. Arada zeytinyagi veriyorum ama alistirmak istemiyorum. Ne onerebilirsiniz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Alışacak bişey yok doktor bize bir yaşına kadar herhangi bir yağdan günde mutlaka bir tatlı kaşığı vermemizi tavsiye etmişti, zeytinyağı bu faydası var zararı yok, bence içiniz rahat olsun sonuçta tamamen doğal

E

Corekotu yagi verebiliyor muyuz? Zarari yoktur muhakkak ama zeytinyagi icmeyince cikamazsa diye korktum. Her gun vereyim o zaman. Cok sagolun.

Arzu Atabas 5 yıl

corek otu agir bir yag kullanimlarinda bile az zamanlarla araliklarla veriliyor. Sizma zeytin yagindan vazgecmeyin.

Melike Çıkrıkcı 5 yıl

Tesekkurler

Arzu Atabas 5 yıl

melike , herhangi bir yağ derken yemeklerde kullandığımız yağları kastetmiştim bu arada ek gıda vermekten hiç çekinmeyin, doğal olan herşeyden azar azar da olsa verin bence, tabi bal yumurta gibi ağır gelen şeyler hariç. Unutmayın ki bebekler de kabızlık sorununun ana sebebi doymamasıdır. Karnı güzel doyarsa kakasını rahat yapar. Ben ilk 6 ay bişey vermedim sonra da istesemde yediremedim ve 1 yıl süren kabızlık tedavisi gördü kızım, ama çevremdeki deneyimli anneler 3-4 aylıkken başladılar ek gıdaya ve çok güzel yiyor çocuklarıda.

Esma Karpuz 5 yıl

Esma Karpuz kabızlığın sebebi doymadığından olduguna dair bir açıklama var mı elinizde? 3-4 aylık iken ek gıdaya başlamak bir şey olmadı devam mantıgı kabul edilemez, acısı sonradan çıkar zaten.

Özlem Gülgün 5 yıl

Ek gıdaya neyle başladınız. Ayrıca ek gıda için çeşitli görüşler var mesela. Bir yaşa kadar verilmemeli. İki yaşa kadar çok az verilmeli gibi. Ek gıdaya geçtiğinizde çiğ gıdalar vermelisiniz öncelikle. Çünkü bebeğinizin sindirimi pişmiş gıdaya uygun değil. Meyve suları verin kan grubuna göre uygun tek çeşit. Sebze suları. Sonra ki aşama probiyotikler olabilir. Yani yoğurt. Sonra sebze yemekleri çorbalar sonra et bakliyat. Acele etmeyin ek gıda için. Ömür boyu tüketeceği gıdalar için anne sütünden mahrum kalmasın.

S

Ek gidaya kefir ve yogurtla basladim. Hurma ve sebze sulari verdim. Az az verdigim halde etkilenince ek gidayi kestim. Bi kac hafta sonra tekrar basladim ama sonuc degismedi. Gun icinde ek gida bir iki tatli kasigini gecmez. Onceligim her zaman anne sutu. Bilgiler icin cok tesekkur ederim.

A

Siz güzel beslenin.. Lifli gıdalar tüketin ve yeterince su için.... Çay kaşığı ile gerçek soğuk sıkım zeytinyağı verebiriisni,.. Ama onceik anne sütü..

Güneş Yalnızkurt 5 yıl

Çorba icirin elma puresi yedirin

Z

Kabızlık Nedir? Kabızlığın Nedenleri Nelerdir?

Kabızlık, kişinin büyük tuvalet ihtiyacını yapamaması, normale göre seyrek yapması veya ihtiyacını gidermede kimi zorluklar yaşamasıdır. Kabızlık, toplumda sıkça görülen bir sorun olup, eğer ciddi bir hastalık nedeniyle kabızlık oluşmuyorsa, kabızlığın çözümü kolaydır. Çözümü kolay olmasına rağmen, bazı alışkanlıklarda ısrar edilirse, kabızlık sorunu bir takım problemlere neden olabilir. Bunun en tipik örneği ise dışkının bağırsaklarda taşlaşması neticesinde oluşan bağırsak düğümlenmesi gibi sorunlara neden olabilir.

Uzun süren kabızlık demek bağırsaklarda bulunan dışkının vücut ortamında daha fazla bozunması anlamına gelir. Bu durumda bağırsak florasında miktarı artan toksik maddeler nedeniyle baş ağrısı, renk solgunluğu, yorgunluk, sindirim bozukluğu, stress gibi sorunlara yol açar. Bu durumlar ayrıca kabızlığın belirtileri arasında da sayılabilir. Bir diğer belirtiler ise bağırsak hareketlerinde yavaşlık, çok sert dışkılama, seyrek büyük tuvalete çıkma ( Haftada 3 gün gibi ) , karında kramp benzeri ağrı, şişkinlik ve gaz, bulantı, iştah kaybı, bazen kilo verme, ağız kokusu gibi belirtilen bir kısmı görülebilir.

Kabızlığa Neden Olan Besinler Nelerdir?
Genel olarak; rafine şeker içeren ve lifsiz her besin kabızlığa neden olabilir. Şekerli tatlılar ( dondurma dahil ), beyaz undan yapılan yiyecekler, peynir, kafein içeren tüm içecekler kabızlığa neden olan besinlerdir. özellikle çikolata hem kafein hem de aşırı şeker içermesi nedeniyle kabızlığa neden olabilmektedir. Fastfood beslenme tarzı da bir diğer nedenlerden birisidir. Çay, kahve ve kola ise mutlaka kabızlık problemi olanların uzak durması gereken içeceklerden. Kafein içeren gıdalar, özellikle kola ve şekerli çay -kahve içenler sık sık kabızlıktan şikayet edebilirler. Örneğin: Kahvaltıda her gün çay, beyaz ekmek ve peynir tüketiliyorsa kabızlık kaçınılmazdır. özellikle kırmızı et ve yumurtanın da kabız yapan besinler’den olduğu bilinmektedir. Ancak bu besinler tüketilmesi gereken besinler olduğundan, sebze ile tüketilmeleri önerilmektedir.

Bazı ilaçlar da kabızlığa neden olabilir.


Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler?
Kabızlık şikayeti olanların bazı yorumlarına göre, kafeinli içeceklerin ve unlu- şekerli mamüllerin tüketimlerinin durdurulması dahi kabızlık sorununu ortadan kaldırmaktadır. Ancak bazı besinler vardır ki bu besinler, kabızlığı yok etmekle birlikte sindirim sistemini de düzenlemektedir.

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Bu besinler, bol lif, mineral ve su içerirler ayrıca içerdikleri flavonoidler kabızlık gibi pek çok şikayeti engelleyebilmektedir.

Meyvelerin Büyük Kısmı: Meyvelerin büyük bir kısmı kabızlığa iyi gelir. Ancak tam olgunlaşmamış veya doğal olmayan yöntemlerle yetişen meyveler kabızlığa neden olabilir. Kayısı ve eriğin hem tazesi hem de kurutulmuşları kabızlığa çok iyi gelmektedir. Yaş ve kuru incir, zeytin de kabızlığa iyi gelmektedir.

Keçiboynuzu: Keçiboynuzu, kabızlık için en etkili besinlerden birisidir. İçerisindeki lifler sayesinde bağırsak hareketliliğini canlandırmaktadır. Kabızlık için ÇOK ETKİLİDİR.

Yoğurt: Süt ve peynir gibi yiyecekler, özellikle çocuklarda kabızlık problemine neden olabilirler ancak yoğurt, ayran ve ayrandan yapılan çökelek gibi gıdalar kabızlığa çok iyi gelmektedir. Doğal yoğurdun suyunun kabızlığa karşı etkili olduğu dile getirilmiştir.

Ballı-Limonlu Su: Ilık bir bardak ballı limonlu su kabızlığa iyi gelmektedir.

Yeterince Su İçmek: Kabızlığı arttıran nedenlerden birisi de yetersiz su içmektedir. Bu nedenle kabızlık problemi olanların bol su içmeye özen göstermeleri gerekir.

Bakliyat Türleri: Nohut, mercimek, fasulye gibi besinler de lif içerikleri zengin olduğundan kabızlığa iyi gelen yiyecekler arasındadır. Ama fazla tüketilmeleri bir miktar gaz sorununa neden olabilir.

Haşlanmış veya fırında pişmiş patates kabızlığa iyi gelebilir. Ancak patates kızartması ve diğer tüm kızartma çeşitleri kabızlığı tetiklemektedir.

Çok Şiddetli Kabızlığı Olanlar için portakal yaprağı önerilmektedir. Bu yöntem ise doktor tavsiyesi ile denenmelidir.

Sağlıcakla Kalınız…

Alıntı

E

Geçmiş olsun siz de yediklerinizi gözden geçirin sutunuzden etki edebilir.. Probiyotik olarak kefir verebilirsiniz az az bagirsaklara iyi gelir..
Erik, kayısı hoşaf yapıp verebilirsiniz şeker katmadan
Düzelmesi zaman alabilir sabırla devam etmek lazım.

E

Cok tesekkur ederim

Arzu Atabas 5 yıl