2019 başkanlık seçiminde oy kullanacak mısınız?

2019 başkanlık seçiminde oy kullanmayı düşünüyor musunuz?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Zaten mühürsüz oylar bilmemneler şimdiden basılmıştır çoktan. Kullansam ne kullanmasam ne?

H

Ben zaten çoktan kaybettiğimizi düşünüyorum. Oy kullanırsak ve kaybedersek - ki kaybedeceğiz - yeni gelen sistemi meşru bir şekilde kabul etmiş ve kaybetmiş oluyoruz fakat oy kullanmazsak en azından yeni sistemi kabul etmemiş oluyoruz ve bunu dile getirebiliriz.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Bahadır Sütcü senin oy kullanmamış olman sana bireysel olarak bu hakkı vermiş olsa da, sonuç olarak oy vermeyerek yeni sistemi pekiştirmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olursun. Düşün bence.

Birol BerilMina 5 yıl

Başka biri seçilse bile sistemi eski haline getireceğinin garantisi yok. Ayrıca ben o kadar yetkiyi hiç kimseye vermek istemiyorum. Ülkenin yüzde 40'ı seçimleri boykot etse yukarıdaki yazdığım sebepten ötürü dünya basınını da arkamıza alıp yeni bir rüzgar yaratma gücümüzün çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Bu ülke vatandaşının çoğunluğunda vatandaşlık bilinci yok... Vatandaşlığı oy vermek olarak görüyor... O yüzden dediğiniz gibi boykot olmaz.. Birkaç gündür anadolu dayım.. Normalde İstanbulda yaşıyorum.. Anadolu çok farklı... İst. Gibi değil.. Mesela pazartesi günü bayburttaydım..ne bir Suriyeli vardı ne de benim gibi giyinmiş kadın. Zaten yabancısı olduğum hemen anlaşıldı.. O boykot şu an için hayal.. Belki eğitimli insanların nüfusu artarsa olabilir.. Bu da birkaç kuşak götürür

Bilge Dorum 5 yıl